Οι 5 πρώτες τάσεις στα πλεκτά του φθινοπώρου που πρέπει να ξέρεις

Ναταλία Κατσακιώρη
Οι 5 πρώτες τάσεις στα πλεκτά του φθινοπώρου που πρέπει να ξέρεις
Photo Credit: Francesca Babbi/launchmetrics.com/spotlight

Με το πρώτο κρύο βρίσκουμε την ευκαιρία να βάλουμε τα πλεκτά μας.

Η πρωινή και βραδινή ψύχρα που νιώσαμε επιτέλους τις τελευταίες μέρες, εκτός από άκρως ανακουφιστική για τους περισσότερους, φέρνει μαζί της και έναν αέρα ανανέωσης. Γιατί τώρα που ξέρεις ότι το καλοκαίρι τελείωσε οριστικά θέλεις να μπεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα σε fall mood και να αρχίσεις τα φθινοπωρινά σύνολα. Και δεν είσαι η μόνη. Οπότε ήρθε η στιγμή να μιλήσουμε για τα πρώτα πλεκτά της σεζόν, αυτά που θα βάλουμε στην τσάντα μας το πρωί και θα ρίξουμε στους ώμους μας το βράδυ.

knitwears_fall2023-(3).jpg

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα τα πλεκτά συναγωνίζονται τις μεγαλύτερες τάσεις και βρίσκονται πάντα στην κορυφή της wish list μας, μιας και ένα νέο πουλόβερ ή knitwear σε οποιαδήποτε μορφή είναι στις must αγορές κάθε γυναίκας. Είναι μαλακά, είναι cozy, είναι άνετα, είναι cool, τι άλλο να ζητήσεις; Τα πρώτα trends στα πλεκτά του 2023 ακολουθούν, για να κάνεις μια αρχή στα fall γκαρνταρόμπα του Οκτωβρίου.

knitwears_fall2023-(11).jpg

PFW Highlights: Η Chanel κάνει μια ωδή στην ελευθερία ενώ η Miu Miu γιορτάζει την ομορφιά των 30 της

Οι 5 τάσεις στα πλεκτά του φθινοπώρου:

Pale grey: Το γκρι είναι ένα χρώμα που θα κυριαρχήσει στα πλεκτά της σεζόν και η αλήθεια είναι ότι μιλάμε για το απόλυτο basic. Ένα απλό γκρι πλεκτό, σε όποια απόχρωση της παλέτας σου αρέσει, με ψηλή λαιμόκοψη και μαλακή υφή θα γίνει το νέο αγαπημένο σου.

knitwears_fall2023-(8).jpg

Cardigan: Ζακέτα να πάρεις! Μια ωραία πλεκτή ζακέτα, σε 90s style με κουμπάκια και κάποια ιδιαίτερη πλέξη ή fluffy υφή. Συνδυάζεται τέλεια με φορέματα και φούστες για το ιδανικό French girl style το φθινόπωρο.

knitwears_fall2023-(5).jpg

All over: Εδώ μιλάμε για ένα πλεκτό σετάκι, είτε με παντελόνι, είτε με φούστα, είτε για ένα knitted φόρεμα και μια ασορτί ζακέτα. Επίσης, μπορείς σε κάποια πιο ψαγμένα σχεδιαστικά brands να βρεις και φανταστικά 3 pieces sets, με παντελόνι ή φούστα, top αλλά και ασορτί ζακέτα. Go for it!

knitwears_fall2023-(4).jpg

Perforated: Είναι τα ελαφριά πλεκτά με ανοιχτή πλέξη ή και actual τρύπες, που είναι ιδανικά για αυτή την περίοδο, κυρίως γιατί δεν ενδείκνυνται για πολύ κρύο καιρό, όταν δηλαδή θα αναζητήσουμε τη ζεστασιά του μάλλινου πουλόβερ μας.

knitwears_fall2023-(9).jpg

Καζάκα: Είναι το τέλειο preppy item και θα το έχεις ήδη στη ντουλάπα σου από πέρυσι. Με ένα κοντομάνικο t-shirt ή ένα πουκάμισο μπορεί να σε πάει παντού.

knitwears_fall2023-(6).jpg