PFW Highlights: Η Chanel κάνει μια ωδή στην ελευθερία ενώ η Miu Miu γιορτάζει την ομορφιά των 30 της

Ναταλία Κατσακιώρη
PFW Highlights: Η Chanel κάνει μια ωδή στην ελευθερία ενώ η Miu Miu γιορτάζει την ομορφιά των 30 της

Τα fashion weeks ολοκληρώθηκαν με δύο shows που άξιζαν την αναμονή μας.

Η χθεσινή ήταν και η τελευταία μέρα των φθινοπωρινών fashion weeks με το Παρίσι να ολοκληρώνει αυτό τον έντονο μήνα για τον κόσμο της μόδας. Editors και fashion crowd από όλο τον κόσμο ακολουθούν τη ροή των επιδείξεων και καταλήγουν όλοι μαζί στο Παρίσι με την τελευταία μέρα να είναι και η πιο απαιτητικοί για όσους έχουν να παρουσιάσουν την collection τους. Ένα κουρασμένο κοινό, που νιώθει ότι τα έχει δει όλα, τους περιμένει. Για αυτό και η Virginie Viard, η creative director του οίκου Chanel, αυτή τη φορά αποφάσισε να μας πάρει μαζί της σε ένα ταξίδι χαράς.

Chanel-atm-S24-004.jpg

Το SS24 show της Chanel ήταν μια ωδή στην ελευθερία και τις εξορμήσεις, ότι ακριβώς θέλουμε να αποτελεί και τα καλοκαίρια μας, που με όλα όσα συμβαίνουν μοιάζουν αφόρητα τα τελευταία χρόνια. Η έμπνευση δόθηκε από ένα κτίριο ορόσημο για την σύγχρονη, μοντερνιστική αρχιτεκτονική, την Villa Noailles, που βρίσκεται στην κορυφή της πόλης Hyères, της Νότιας Γαλλίας. Ο κήπος και η πισίνα της έδωσαν το έναυσμα στη Viard να μας παρουσιάσει στην ουσία μια γκαρνταρόμπα διακοπών με προσεγμένη κατασκευή και haute couture τεχνικά στοιχεία, χαρακτηριστικά του ατελιέ του οίκου. Στην έναρξη του show είδαμε και μια μικρού μήκους ταινία σε ασπρόμαυρο φιλμ, γυρισμένο στο στη βίλα, με το μοντέλο Rianne Van Rompaey σε σκηνοθεσία των Inez & Vinoodh.

https://www.instagram.com/reel/Cx3LENTsSZq/

Τα πρώτα looks που είδαμε στο catwalk περιλάμβαναν maxi, tweed φορέματα σαν καφτάνια, με μεγάλα v-neck ντεκολτέ, που συνδυάστηκαν με μεγάλα γυαλιά οράσεως και σαγιονάρες. Οι συγκεκριμένες βελούδινες, μαύρες σαγιονάρες με το monogrammed logo της Chanel ήταν και το παπούτσι που κυριάρχησε στη συλλογή και έκανε φυσικά εντύπωση. Είδαμε πάρα πολλές ρίγες-μαρινιέρες και florals, αλλά και tweeds σε γλυκά, πολύχρωμα color mixes, που τα έκαναν δροσερά σαν τη θάλασσα. Micro mini σορτσάκια, διαφάνειες και baby dolls από οργάντζα, patchworks και κάποια edgy στοιχεία, όπως η vinyl κόκκινη φούστα που συνδυάστηκε με το tank top της συλλογής. Είδαμε ακόμη και κάποια κορμάκια σε στυλ μαγιό, φορεμένα με σαγιονάρες και κάπες που κλείνουν στο λαιμό, σαν να έχεις ρίξει μια πετσέτα θαλάσσης επάνω σου.

Chanel-S24-001.jpg

H Jennifer Lawrence φόρεσε τα μόνα slippers που μπορούν να μπουν και στη χειμερινή γκαρνταρόμπα μας

Chanel-S24-015.jpg

Μια συλλογή γεμάτη χαρά, απαλό χρώμα και καλοκαίρι. Ένα καλοκαίρι νοσταλγικό και ελεύθερο, όπως θα θέλαμε να είναι. Η Virginie Virad άφησε πίσω της τα μεγαλόπνοα σχέδια και μας έδωσε μια μεστά όμορφη collection, με ουσία και πολύ ομορφιά. Έτσι, για το κλείσιμο.

Catwalk looks:

Η Miu Miu αποθεώνει την ομορφιά σε κάθε της έκφραση.

Το ζήτημα της ομορφιάς μας απασχολούσε πάντα και θα συνεχίσει να μας απασχολεί. Ειδικά όταν μια γυναίκα φτάνει τα 30 της, και συμπληρώνει τρεις δεκαετίες ζωής, όπως και η Miu Miu της Miuccia Prada, τότε το ζήτημα της ομορφιάς μπαίνει σε άλλα πλαίσια. Γίνεται ένας απολογισμός και με κάποιο μαγικό τρόπο έρχεσαι πιο κοντά στην αλήθεια σου. Κάπως έτσι και η Miu Miu με την SS24 συλλογή της ήθελε να έρθει πιο κοντά στην αλήθεια των γυναικών και να γιορτάσει τις «ομορφιές», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η Miuccia και όχι την ομορφιά. Γιατί δεν υπάρχει μόνο μία και στην πραγματικότητα δεν υπήρξε ποτέ ένας μόνο τρόπος για να είμαστε όμορφες.

Miu-Miu-S24-065.jpg

Η Ιταλίδα σχεδιάστρια, που φαίνεται να έχει βαρεθεί τα μεγαλόπνοα concepts κάνει μια επιστροφή στο πώς θα ήθελε η ίδια και η κάθε γυναίκα ξεχωριστά να δει τον εαυτό της. Με ένα μείγμα από casual και formal ρούχα της ντουλάπας της, με ανδρόγυνο και άκρως θηλυκό στυλ, με μεγάλες αντιθέσεις, ανάλογα με τον σωματότυπό της και τη διάθεση της κάθε περίστασης. Πάντως και μετά από αυτή τη συλλογή κάτι μας λέει ότι η Miu Miu θα συνεχίσει να είναι viral.

Miu-Miu-S24-001.jpg

Κολεγιακά σακάκια, με ελαφριά πλεκτά και πουκάμισα φορέθηκαν με boyish βερμούδες, αλλά και κοντά panties ανάμεσα σε εσώρουχα και μαγιό. Φούστες με βολάν σε στυλ tutu, strapless crop tops και low rise παντελόνια και φούστες, μεγάλες ζώνες με αγκράφα, καστόρινα jackets με το εφέ του φθαρμένου και παλτό, αλλά και τα signature πια ολοκέντητα sets με παγιέτες ήταν κάποια από τα looks που είδαμε στο catwalk.

Miu-Miu-S24-061.jpg

Δεν ήταν, όμως, τα ίδια τα pieces που εντυπωσίασαν, αλλά το τολμηρό styling σε layering, που απογείωσε και το τολμηρό mix and match. Ήταν σαν να επέτρεψε στη σύγχυση που έχουμε κάθε πρωί που ξυπνάμε και τρέχουμε για τις υποχρεώσεις μας, να βγει πάνω σε ένα outfit. Οι μεγάλες τσάντες που μέσα τους είχαν ριγμένα ρούχα, αξεσουάρ, παπούτσια και ότι μπορείς να φανταστείς, αλλά και τα t-bar σανδάλια ήταν τα πιο cool στοιχεία της συλλογής, που τράβηξαν τα βλέμματα αυτή τη φορά στα αξεσουάρ. Ειδικά, εφόσον η καλλιτεχνική ομάδα αποφάσισε να συμπληρώσει το styling των σανδαλιών με πολύχρωμα traumaplast τσιρότα.

Catwalk looks:

Στα 30 της λοιπόν η Miu Miu φαίνεται να ξέρει τον εαυτό της καλύτερα από ποτέ και να μην δίνει καμία απολύτως σημασία για τις viral ιδέες της, παρόλο που με αποδεδειγμένη ακρίβεια θα συνεχίσουν να γίνονται viral. Είναι οι εμπειρίες των ανθρώπων που μετράνε.

Miu-Miu-S24-clp-164.jpg