O Matthew Williams είναι πλέον εκτός του οίκου Givenchy μετά από τρία χρόνια

Ναταλία Κατσακιώρη
O Matthew Williams είναι πλέον εκτός του οίκου Givenchy μετά από τρία χρόνια

Μία ακόμη μεγάλη αλλαγή στη σκαλέτα της μόδας.

Τα νέα κυκλοφόρησαν γρήγορα και είχαν μάλλλον μια μουδιασμένη αντίδραση από τον κόσμο της μόδας. Γιατί; Γιατί ήταν προφανώς αναμενόμενη η λήξη αυτής της συνεργασίας. Ο Matthew Williams βρίσκεται και επίσημα εκτός του οίκου Givenchy με την ανακοίνωση να γίνεται από την πλευρά του οίκου, όπου και ξεκαθαρίζεται ότι η ολοκλήρωση της θητείας του ουσιαστικά τερματίζεται τον Ιανουάριο. Η συλλογή του Ιανουρίου θα είναι το κύκνειο άσμα του στον Givenchy, ενώ δεν υπάρχει για την ώρα κάποιο όνομα αντικατάστασης που μπορεί να ανακοινωθεί. Το δημιουργικό studio θα είναι αυτό που θα αναλάβει την αμέσως επόμενη collection του Givenchy.

Givenchy-S22-155.jpg

Η Kate Middleton με ένα blue royal φόρεμα όπως αξίζει σε μία πριγκίπισσα

O Matthew Williams εκτός Givenchy.

Ο Matthew Williams ανέλαβε τη θέση του creative director του Givenchy πριν τρία χρόνια, τον Ιούνιο του 2020 και ήταν σίγουρα μια τολμηρή επιλογή για τα δεδομένα ενός τόσο κλασικού γαλλικού maison. Ο ίδιος έγινε γνωστός αρχικά από τη συνεργασία του ως creative director με την Lady Gaga και τον Kanye West , ενώ γρήγορα ήρθε σε επαφή και με άλλους σημαντικούς δημιουργούς όπως ο Virgil Abloh και ο Heron Preston, που τον βοήθησαν να διαμορφώσει την αισθητική του. Ο Williams προς το παρόν θα ασχοληθεί full time με το προσωπικό του brand 1017 Alyx 9SM, που πήρε αυτό το συμβολικό όνομα από την κόρη του Alyx και την ημερομηνία της γέννησής του.

Givenchy-S23-053.jpg

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Matthew για όλη την ενέργεια που έφερε στον Givenchy. Οι συλλογές του, αποφασιστικά δημιουργικές και σύγχρονες, έχουν πυροδοτήσει μια νέα δυναμική και έχουν βρει το κοινό τους. Συντάσσομαι με όλους όσους είχαν τη χαρά να συνεργαστούν με τον Matthew για να του ευχηθούμε κάθε επιτυχία στα επόμενα εγχειρήματά του», δήλωσε ο Renaud de Lesquen, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Givenchy, στη σχετική του δήλωση.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι ο οίκος θα συνεχίσει την προσπάθεια για rebranding, η οποία προφανώς δεν πήγε όπως ακριβώς περίμεναν με τον Matthew Williams στο τιμόνι του Givenchy, καθώς ο ίδιος αντλούσε τα περισσότερα στοιχεία του από το πλούσιο αρχείο του οίκου προσπαθώντας να δημιουργήσει κάτι άκρως μοντέρνο και σημερινό. Περιμένουμε την ανακοίνωση του νέου creative director.

Mains-fr-PO-S24-090.jpg