Οδηγός αγοράς: Τα δερμάτινα σακάκια που θα φορέσουμε στις γιορτές με κάθε βραδινό σύνολο

Ναταλία Κατσακιώρη
Οδηγός αγοράς: Τα δερμάτινα σακάκια που θα φορέσουμε στις γιορτές με κάθε βραδινό σύνολο

Είναι το κατάλληλο πανωφόρι για τα γιορτινά μας looks. 

Το δερμάτινο σακάκι έχει περάσει από πολλές και διάφορες φάσεις στη ζωή μας. Η αλήθεια είναι ότι δεν το θεωρούσαμε κομμάτι των essentials μας, μέχρι και πριν λίγα χρόνια που έκανε την απόλυτη έκρηξη και έγινε το πιο πολυφορεμένο blazer. Και όπως γίνεται με όλα τα trends έτσι και το δερμάτινο σακάκι έφυγε από την πρώτη γραμμή, με τις περισσότερες από εμάς να μην ξέρουμε πώς θα το αξιοποιήσουμε από εδώ και μπρος. Ένα όμως θα σου πω: ο Δεκέμβρης θα είναι ο μήνας του.

leather_blazer-(5).jpg

Για να μην ψάχνεσαι άλλο και να μην αναρωτιέσαι θα σου επιβεβαιώσω ότι -ναι!- το δερμάτινο σακάκι είναι μέσα στα essentials μίας γυναικείας ντουλάπας. Είναι δηλαδή ένα item επένδυση που αξίζει να δώσεις ένα σεβαστό budget για να το αποκτήσεις. Και μην το μπερδεύεις με το δερμάτινο μπουφάν σου, γιατί ένα τελείως διαφορετικό στυλ και επίσης θα σου πω ότι μπορείς στην πραγματικότητα να το αξιοποιήσεις και περισσότερο από ένα leather biker jacket. Γιατί θα το φορέσεις και σε casual chic σύνολα αλλά και σε βραδινά outfits. Και αυτό συμπεριλαμβάνει και τα pre-Christmas looks μας εννοείται.

leather_blazer-(1).jpg

Ο Δεκέμβρης είναι ο μήνας των γιορτών και ήδη από την πρώτη του εβδομάδα έχουμε μπει σε χριστουγεννιάτικη διάθεση με τις πρώτες προσκλήσεις να έρχονται και να μας αναγκάζουν να δούμε λίγο τη γιορτινή μας γκαρνταρόμπα. Γιατί οκ με το look που θα φτιάξεις ξεχωριστά για την κάθε περίσταση σύμφωνα και με το dress code, αλλά τι γίνεται με το πανωφόρι σου; Τα παλτό και οι γούνες είναι η πιο συνηθισμένη λύση, αλλά απευθύνονται σε ένα ξεκάθαρα επίσημο ντύσιμο, όπως για παράδειγμα για τη βραδιά του ρεβεγιόν.

5 inspiring σύνολα με τζιν παντελόνι -Γιατί έχουμε ένα σε όλα τα χρώματα

leather_blazer-(6).jpg

Ένα ωραίο δερμάτινο σακάκι, όμως, είναι η ιδανική εναλλακτική και μπορείς να το φορέσεις πάνω από φόρεμα, κοστούμι ή ένα ωραίο outfit με mini φούστα. Ρίξε μια ματιά και στις suede ή καστόρινες εκδοχές τους που θα βρεις στα μαγαζιά σε ιδιαίτερα camel και latte αποχρώσεις. Είναι ότι πιο hot αυτή τη στιγμή!

Editor's choices: