Naomi Campbell, Diane Kruger, Lou Doillon: Οι μούσες που έφεραν το girl power στο Men's Fashion Week

Ναταλία Κατσακιώρη
Naomi Campbell, Diane Kruger, Lou Doillon: Οι μούσες που έφεραν το girl power στο Men's Fashion Week

Γιατί η θηλυκή πινελιά δεν θα μπορούσε να λείπει και από τα ανδρικά catwalks.

ανδρικές Εβδομάδες Μόδας είναι σίγουρα ένα σχετικά αδικημένο σημείο των fashion weeks, αφού όλα τα φώτα πέφτουν συνήθως στα γυναικεία catwalks. Γιατί οι γυναίκες είμαστε σίγουρα το πιο δυναμικό αγοραστικά κοινό, οπότε και η επένδυση γίνεται αντίστοιχα στα προιόντα αυτής της κατηγορίας. Οπότε τεράστιες σκηνές, ονειρικά projects και αφηγήσεις, όλα συνήθως διαδρματίζονται κατά τη διάρκεια των Women's Fashion Weeks, αφού πολλοί επίσης οίκοι δεν παρουσιάζουν καν την αvδρική τους συλλογή στο catwalk. Mόλις εχθές, λοιπόν, ολοκληρώθηκε και η ανδρική ready to wear Εβδομάδα Μόδας, όπου εκτός από τα κάποια inspiring shows, όπως αυτά του οίκου Prada και JW Anderson, είχαμε και λαμπερές παρουσίες.

Balmain-m-F24-054.jpg

Και όταν λέω λαμπερές παρουσίες, εννοώ κάποιες από τις επιδραστικές γυναίκες στον κόσμο της μόδας, οι οποίες περπάτησαν ως guest stars, κάνοντας μικρά flashes στις ανδρικές συλλογές.

Το καμηλό παλτό είνα το αγαπήμενο της Αθηνάς Οικονομάκου -Δες πώς το συνδύασε με τζιν παντελόνι

Naomi Campbell και Laetitia Casta έδωσαν το δικό τους στίγμα.

Ξεκινάμε, όπως πάντα, με την αειθαλή Naomi Campbell που έκλεισε το show του οίκου Balmain βγαίνοντας στη συνέχεια στο φινάλε αγκαλιά με τον creative director του maison, Olivier Rousteig. Ένα show αφιερωμένο στην αφρικανική παράδοση και όλους εκείνους τους μαύρους καλλιτέχνες που προσγειώθηκαν στην καλλιτεχνική σκηνή του Παρισιού, δημιουργώντας ένα απίστευτο κράμα. Η Naomi έγινε για άλλη μια φορά η guest παρουσία της βραδιάς και εμφανίστηκε με ένα ανδρόγυνο look με παντελόνι, πουκάμισο και παλτό, και μια συγκλονιστική «ζώνη» που σχημάτιζε δύο χέρια να κρατούν μια ανθοδέσμη.

Balmain-m-atm-F24-012.jpg
Balmain-m-F24-055.jpg
https://www.instagram.com/p/C2Xgv5ntTN7/

Από την άλλη ο οίκος Ami Paris, που παρουσίασε μαζί και την ανδρική και τη γυναικεία συλλογή του φρόντισε να έχει μέσα στο line του κάποιες από τις πιο αγαπημένες και κομψές παρουσίες την γαλλικής σκηνής της μόδας, όπως η Laetitia Casta, η Diane Kruger και η Lou Doillon, οι οποίες εκφράζουν η κάθε μία ξεχωριστά την ουσία του French girl.

Ami-m-F24-062.jpg

Laetitia Casta

Ami-m-F24-003.jpg

Lou Doillon

Eκτός φυσικά από την ίδια την παρουσία τους που είναι αδιαμφισβήτητα εντυπωσιακή, μπορούμε να δούμε και τη σημασία αλλά και τη δύναμη του λεγόμενου «girl power effect», όταν γυναίκες με αποδεδειγμένα μεγάλη επιρροή και επίδραση στον κόσμο της μόδας φαίνεται πως καλούνται και πάλι να επιτελέσουν το έργο τους, να γίνουν οι πομποί των μηνυμάτων του κάθε σχεδιαστή. Γιατί σε όλο το ανδροκρατούμενο σύμπαν μέσα στο οποίο ζούμε φαίνεται ότι οι θεές του modelling της δεκαετίας του 1990, έχουν την αρχηγική θέση που τους αρμόζει. Αυτή που μαγεύει τα πλήθη με ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα.

Ami-m-F24-043.jpg

Diane Kruger

https://www.instagram.com/reel/C2SfcBmoqvA/