Αυτοί είναι οι 5 κορυφαίοι οίκοι μόδας που δεν φοράει ποτέ η Zendaya -Και μόλις αποκαλύφθηκε ο λόγος

Ναταλία Κατσακιώρη
Αυτοί είναι οι 5 κορυφαίοι οίκοι μόδας που δεν φοράει ποτέ η Zendaya -Και μόλις αποκαλύφθηκε ο λόγος

(Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

Invision

Μήπως ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τον ελέφαντα στο δωμάτιο;

Η μόδα βασίζεται σε πολλά πράγματα, είτε μιλάμε για την υψηλή μόδα, είτε για κάποιο δημοφιλές brand της εγχώριας σκηνής. Ένας ταλαντούχος σχεδιαστής, μία ωραία collection, το καλό marketing και τα σχετικά είναι σίγουρα τα πρώτα στοιχεία που σου έρχονται στο μυαλό. Αυτό που ίσως δεν έχεις αναλογιστεί είναι το κομμάτι του pr και των διασυνδέσεων που απαιτούνται για να μπει κανείς σε ένα πολύ αυστηρό και ελιτίστικο λόμπι. Γιατί η μόδα εξακολουθεί να βασίζεται σε κλειστούς κύκλους που δύσκολα ανοίγουν, κάτι που παρατηρείται μόλις τα τελευταία χρόνια με τα social media να έχουν βάλει πολλούς outsiders στην ελίτ του high fashion.

Jackie O: 30 χρόνια από το θάνατο μίας Πρώτης Κυρίας που το στυλ της ήταν η παρακαταθήκη της

2024 MET Museum Costume Institute Benefit Gala

(Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

Invision

Ποιος, όμως, θα μπορούσε να φανταστεί ότι ανάμεσά τους ήταν κάποτε και η Zendaya. Ένα πρόσωπο που απασχολεί τη μόδα σχεδόν καθημερινά με κάθε της εμφάνιση και κάθε της red carpet look, αφού η ίδια βραβεύτηκε ως Fashion Icon από το CFDA το 2021, σε ηλικία μόλις 24 ετών. Το λες και κατόρθωμα. Μαζί με το στυλίστα της Law Roach που είναι ο πιστός της συνεργάτης από τότε που ήταν ακόμη 14 ετών, έχουν δημιουργήσει το fashion μύθο της Zendaya, που σήμερα ξεπερνά κάθε προηγούμενο με κάθε της outfit να γίνεται viral.

2024 MET Museum Costume Institute Benefit Gala

(Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

Invision

Προφανώς, λοιπόν, σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει σχεδιαστής που να μην θέλει να ντύσει τη Zendaya. Αυτό που δεν ξέρουν όμως πολλοί είναι ότι η ίδια δεν θέλει ορισμένους σχεδιαστές, κάνοντας αποκλεισμό σε μια σειρά από τα μεγαλύτερα ονόματα παγκοσμίως. Και υπάρχει εξήγηση.

Britain Challengers Photo Call

(Photo by Scott A Garfitt/Invision/AP)

Invision

Γιατί η Zendaya κάνει αποκλεισμό στα μεγαλύτερα fashion houses;

Η λίστα των ονομάτων που ακολουθεί είναι και τα fashion houses με τα οποία αρνείται τη συνεργασία η Zendaya: Dior, Chanel, Gucci, Saint Laurent και Valentino. Και το name dropping έπρεπε να γίνει τώρα για να ξέρεις εξαρχής σε ποιους αναφέρθηκε ο Law Roach σε μια πρόσφατη συνέντευξή του, όπου μίλησε και για τον συγκεκριμένο αποκλεισμό.

Britain Challengers Premiere

(Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP)

Invision

Η αιτία; Πίσω στο χρόνο, όταν η Zendaya ήταν ακόμη ένα ανερχόμενο ταλέντο που δεν είχε τη σημερινή της δύναμη, βίωσε την άρνηση όλων των παραπάνω στο να ντύσουν μια νεαρή star όπως εκείνη. «Προσπάθησε την επόμενη χρονιά,» είχαν απαντήσει τότε στο Law Roach με τον ίδιο να τους εξηγεί ότι αν έλεγαν όχι εκείνη τη στιγμμή θα ήταν ένα παντοτινό όχι. Και έτσι ακριβώς έγινε, με τη Zendaya ακόμα και σήμερα να αρνείται να φορέσει ένα από τα παραπάνω brands, με εξαίρεση μία εμφάνιση του οίκου Valentino την οποία και έκανε με βάση κάποιο δεσμευτικό συμβόλαιο που έτρεχε.

Μεταξύ άλλων, ο Law Roach αναφέρθηκε και σε άσχημες συμπεριφορές που βίωσε σε αντίστοιχα maisons χωρίς φυσικά να ονοματίζει και πώς η Zendaya κλήθηκε πολλές φορές να τον υπερασπιστεί απέναντι σε περίεργες συμπεριφορές και απότομες απαντήσεις σε διάφορα ραντεβού με οίκους μόδας.

H Hailey Bieber είναι έγκυος και εμείς είμαστε έτοιμες για άλλη μια βασίλισσα του pregnancy style

France Fashion Louis Vuitton F/W 23-24 Front Row

(Vianney Le Caer/Invision/AP)

Invision