Mπορείς να θεωρείσαι «Influencer» και να φοράς συνέχεια τα ίδια;

Διονυσία Καλαποθαράκου
Mπορείς να θεωρείσαι «Influencer» και να φοράς συνέχεια τα ίδια;

Αυτά τα πέντε fashion girls αποδεικνύουν πως «μπορείς».

Στην εποχή της εγκαθίδρυσης των αρχών της βιωσιμότητας και της οικολογικής ενσυναίσθησης και στον χώρο της μόδας θεωρείται πλέον όχι μόνο φυσιολογικό αλλά και κάπως «αναγκαίο» να φοράμε πολλές φορές τα ίδια ρούχα. Η άσκοπες εναλλαγές κομματιών καταναλώνουν τους πόρους του πλανήτη. Αυτούς που έχουν καταναλωθεί για να φτιαχτεί ένα ρούχο αλλά και αυτούς που δαπανάμε κάθε φορά που το πλένουμε. Από την Kate Middleton μέχρι την Cate Blanchett, υπάρχει ολόκληρος «στρατός» διάσημων που έχουν φορέσει το ίδιο φόρεμα στις κοινωνικές (ίσως και βασιλικές) τους υποχρεώσεις και στο κόκκινο χαλί και έχουν δεχτεί μόνο σχόλια επιβράβευσης για αυτήν την eco-friendly επιλογή τους.

Αυτό όμως ήταν κάτι που ως «νοοτροπία» δεν συναντούσαμε συχνά στις fashion Influencers και στις content creators στο Instagram. Και δεν μας φαινόταν και τόσο παράλογο. Στα accounts η διαδικασία του εντυπωσιασμού (του κοινού αλλλά και των πελατών τους) «περνούσε» μέσα από τις συνεχείς αλλαγές των looks τους. Oι αναρτήσεις τους όχι μόνο δεν θα έπρεπε να μοιάζει η μία με την άλλη σε ό,τι αφορά τα ρούχα και τα αξεσουάρ αλλά ούτε και στην πόζα ή στο location. Κάθε εικόνα έπρεπε να πει μία διαφορετική, ενδυματολογική ιστορία. Και την έλεγε.

Μέχρι τους τελευταίους μήνες που παρατηρούμε και εκεί να διαμορφώνεται μία νέα, πιο βιώσιμη πραγματικότητα. Όπως θα δεις και στην παρακάτω gallery, μερικές από τις πιο διάσημες Influencers του Instagram δεν διστάζουν να φορέσουν δύο (ή και περισσότερες) φορές το ίδιο κομμάτι στις αναρτήσεις τους, προσαρμόζοντάς το σε διαφορετικά σύνολα ή απλά προσθέτοντάς του άλλα αξεσουάρ. Το αποτέλεσμα δεν τις κάνει λιγότερο «It Girls» και σίγουρα τις κάνει περισσότερο «πράσινες» σε ό,τι αφορά το μέλλον του πλανήτη. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα σκεφτείς πως «αυτό το έχω φορέσει» θυμήσου αυτό το άρθρο και δες το ίδιο κομμάτι με διαφορετική ματιά…
Δες επίσης: Oδηγός Αγοράς: 10 ζευγάρια flat παπούτσια στα πιο κομψά ανοιξιάτικα χρώματα