Έχεις μικρή ντουλάπα που δε χωράει τίποτα; Οργάνωσέ τη σωστά και θα χωράει τα πάντα!

Νατάσσα Σχοινά
Έχεις μικρή ντουλάπα που δε χωράει τίποτα; Οργάνωσέ τη σωστά και θα χωράει τα πάντα!

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μερικά tips που θα σε βοηθήσουν.

Είναι πρόβλημα η μικρή ντουλάπα. Αλλά, αν δεν έχεις χώρο στο σπίτι για μεγαλύτερο έπιπλο, δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά από το να την ανεχτείς και να βρεις τον τρόπο να αξιοποιήσεις αυτό που έχεις στα χέρια σου.

Για πολλά χρόνια εκνευριζόμουν με τη μικρή μου, ξύλινη ντουλάπα αντικριστά στο κρεβάτι. Χωρούσε οριακά μερικά ρούχα, για τα χειμερινά ούτε λόγος και κατέληγα να χρησιμοποιώ κούτες που στοίβαζα στο πατάρι του χολ.



How To: Πώς θα μετατρέψεις το παλιό σου jean στο πιο hot shorts

Τι κάνεις όταν έχεις μία μικρή ντουλάπα

Ναι, ξέρω. Καθόλου πρακτικά όλα αυτά. Γι’ αυτό και το θέμα είναι να βρεθεί μία λύση, ώστε να μη σου σπάνε τα νεύρα κάθε φορά.

Μετά από αρκετές φορές νεύρων και προσωπικής απελπισίας, αξιοποίησα το organization freak mode μου για να δώσω τη λύση και να σταματήσω να προβληματίζομαι. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη;



  1. Πολλά καλάθια, το καθένα για μία ξεχωριστή κατηγορία ρούχου. Δηλαδή, ένα για εσώρουχα, ένα με πιτζάμες, ένα με ρούχα του σπιτιού, κλπ.

  2. Καλό δίπλωμα του κάθε ρούχου ώστε να πιάνει τον μικρότερο δυνατό χώρο.

  3. Φορέματα, πουκάμισα και «καλά» ρούχα τα κρεμάω στις κρεμάστρες για να μην τσαλακώνονται.
  4. Στην πόρτα της ντουλάπας τοποθέτησα κρεμαστράκια για να τοποθετώ μαντήλια και οτιδήποτε χωράει στο σημείο χωρίς να πιάνει χώρο.

  5. Στην άλλη πόρτα της ντουλάπας κρέμασα ένα organization set με θήκες για να τοποθετώ μέσα τα μαντήλια μου.

Αν έχεις ψηλό κορμό, πρέπει να μάθεις αυτά τα έξι στυλιστικά tricks

Extra tip: Μπορείς να οργανώσεις τα ρούχα και σύμφωνα με τη χρωματική τους παλέτα για να μπορείς πιο εύκολα να κάνεις συνδυασμούς μεταξύ τους.