Pearlcore: Η τάση που επέστρεψε για να μεταμορφώσει την γκαρνταρόμπα σου το 2022

Sabine Camhi
Pearlcore: Η τάση που επέστρεψε για να μεταμορφώσει την γκαρνταρόμπα σου το 2022

Μάθε πως μπορείς να φορέσεις αυτό το διαχρονικό κόσμημα με έναν φρέσκο και fun τρόπο!

Δεν είναι μυστικό ότι πολλές τάσεις του παρελθόντος, όπως τα biker shorts, το dress-over-pants και οι κορσέδες, έχουν κάνει ένα δυναμικό comeback σήμερα. Η αλήθεια είναι όμως πως δεν μας αρέσει να επαναλαμβάνουμε τους ίδιους συνδυασμούς συνόλων. Αυτό που μας αρέσει είναι να ενσωματώνουμε παλιά αγαπημένα items στα τωρινά μας looks με έναν τρόπο που ταιριάζει στο προσωπικό μας στυλ. Αντικαταστήσαμε επίσης τα μοναδικά «It» items με αισθητικές όπως το cottagecore, fairycore και πιο πρόσφατα το pearlcore.


https://www.instagram.com/p/CYcCgLjukzL/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τι είναι το pearlcore

Παρόλο που το 2020 και το 2021 η κυρίαρχη τάση ήταν το loungewear, σύμφωνα με το ετήσιο trend report του Pinterest – μια ανάλυση των όρων αναζήτησης από τους πάνω από 400 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες του – οι fashionistas είναι επιτέλους έτοιμες να αναβαθμίσουν το καθημερινό τους outfit. Και, όπως φαίνεται, οι πέρλες είναι πλέον το go-to αξεσουάρ άλλων των fashionable γυναικών.

kosmimata_diana.jpg

Eννιά κοσμήματα που Kate Middleton και Meghan Markle κληρονόμησαν από την πριγκίπισσα Diana

Trends 2022

Συγκεκριμένα, το Pinterest δηλώνει πως όροι όπως «μαργαριταρένιο φόρεμα» και «μαργαριτάρι δαχτυλίδι» είναι πολύ δημοφιλείς. Αυτό το κόσμημα ωστόσο προβλέπεται να είναι κάτι περισσότερο από μια όμορφη λεπτομέρεια – πρόκειται να παίξει βασικό ρόλο στην γκαρνταρόμπα μας φέτος. Οι πέρλες θα προσθέσουν μια υπέροχη λάμψη στα πάντα από το street style μέχρι τις εμφανίσεις των celebrities στο κόκκινο χαλί.





Επιπλέον, σύμφωνα με το Pinterest, ο όρος «άνδρας με μαργαριταρένιο κολιέ» βρέθηκε και αυτός στη λίστα με τους κορυφαίους όρους αναζήτησης. Αυτό είναι πιθανόν μια αντανάκλαση της επιρροής των celebrities, καθώς stars όπως οι Harry Styles, A$AP Rocky, Shawn Mendes και Thimothee Chalamet έχουν φορέσει ήδη το αξεσουάρ.

Φυσικά, αυτό το κόσμημα έχει μια πλούσια ιστορία. Για μεγάλο χρονικό διάστημα οι πέρλες θωρούντουσαν μόνο ένα αριστοκρατικό κόσμημα. Συμβόλιζαν τον πλούτο και τα εξωτικά ταξίδια. Τη δεκαετία του ’50 όμως, οι πέρλες έγιναν λιγότερο ακριβές και καθημερινό κομμάτι της ζωής χάρη στην Coco Chanel.

Συνέχισε στην gallery παρακάτω για να μάθεις πως να φορέσεις το σήμα κατατεθέν της κομψότητας και της φινέτσας που θα σε κάνουν να νιώθεις ότι πρωταγωνιστείς σε μια άλλη εποχή:

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: AP News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Total Black with a Twist: Με αυτά τα κοσμήματα τα μαύρα σύνολα γίνονται πιο γοητευτικά από ποτέ

Τα χρυσά κοσμήματα είναι μεγάλο trend! 10 για να απογειώσεις κάθε look