Slip dress: Οι πιο stylish επιλογές της αγοράς για να αποκτήσεις τώρα το διαχρονικό φόρεμα

Ναταλία Κατσακιώρη
Slip dress: Οι πιο stylish επιλογές της αγοράς για να αποκτήσεις τώρα το διαχρονικό φόρεμα
Photo: Imax Tree

Ένα retro κομμάτι από τα 90s που έχει αναδειχθεί σε διαχρονικά αγαπημένο.

Το ότι τα 90s επέστρεψαν, δεν χρειάζεται να στο πούμε για άλλη μια φορά. Είναι αρκετές οι σεζόν που βλέπουμε όλα τα 90s trends, αγαπημένα και μη, να επανέρχονται στις βιτρίνες των πιο γνωστών brands.

Οκ ναι, κάποια από αυτά δεν τα αγαπάμε και τόσο και θα ευχόμασταν να μην τα ξαναβλέπαμε ποτέ, αλλά η νεοαφιχθείσα Gen Z έχει μάλλον άλλη άποψη, ανακηρύσσοντας τα 90s την αγαπημένη τους fashion δεκαετία και κάνοντας το nostalgic style σημαία των new age looks τους.

Εμείς, μάλλον, βρισκόμαστε κάπου στο μεταίχμιο, αφού τα 90s είναι για τις περισσότερες μια γλυκιά ανάμνηση μιας περιόδου, όπου όλα κυλούσαν ήρεμα και το styling έμοιαζε με έναν μποέμικο περίπατο, με χαλαρές γραμμές και πολλές retro αναφορές. Το slip dress είναι ένα από αυτά τα κομμάτια που θυμόμαστε με αγάπη, όταν για παράδειγμα το φορούσε η Kate Moss, χωρίς εσώρουχα, ως τρελά ερωτευμένη, μέλλουσα κυρία Depp.

Έκτοτε η αλήθεια είναι πως δεν έφυγε σχεδόν ποτέ από την ντουλάπα μας, αλλάζοντας διαρκώς μορφές και φόρμες.

street style slip dress

Τι slip dress να αγοράσω τώρα;

Όταν λέμε slip dress, εννοούμε το σατέν αυτό φόρεμα τύπου lingerie, που θυμίζει το γνωστό, κλασικό νυχτικό. Η πιο συνηθισμένη του εκδοχή είναι αυτή με τις λεπτές τιράντες spaghetti και την δαντέλα στο ντεκολτέ, ενώ το μήκος του έρχεται λίγο κάτω από το γόνατο. Εάν δεν έχεις φορέσει ποτέ σου slip dress, τότε ένα τέτοιο item είναι το πρώτο που πρέπει να μπει στην συλογή σου.

Εάν πάλι είσαι ήδη fan, τότε οι επιλογές σου είναι εξίσου πολλές. Φέτος, τα slip dresses απέκτησαν σούρες, κορδόνια που σφίγγουν στο πλάι και ντραπέ λαιμόκοψη. Πολύ ενδιαφέροντα είναι, επίσης, και τα φορέματα που παίζουν με τις τιράντες, χρησιμοποιώντας είτε strass είτε διακοσμητικά, ως extra λεπτομέρειες.

Τα one schoulder slip dresses είναι ότι πιο updated στην συγκεκριμένη κατηγορία, και η αλήθεια είναι πως τους πάει πολύ, αφού κάνει το σχέδιο πιο sexy και βραδινό. Τα έντονα χρώματα είναι ακόμη μια διαφορετική επιλογή, γιατί οι vivid αποχρώσεις ταιριάζουν πολύ στο σατέν ύφασμα.

P.S.: Εάν το budget σου είναι περιορισμένο, ένα second hand midi νυχτικό θα κάνει μια χαρά την δουλειά του.

Διαβάστε επίσης:

Ο Ralph Lauren αφιερώνει την νέα του capsule συλλογή στα ιστορικά black colleges της Αμερικής

Styling tips: Τα πιο elevated σύνολα με λευκό τζιν παντελόνι για να το φορέσεις όπως του αξίζει