Art into clothing: Το ελληνικό brand Oribu Arts φέρνει πραγματικά έργα τέχνης στην ντουλάπα σου

Ναταλία Κατσακιώρη
Art into clothing: Το ελληνικό brand Oribu Arts φέρνει πραγματικά έργα τέχνης στην ντουλάπα σου

Τι θα γινόταν, αν οι πίνακες έβγαιναν από τον καμβά και έβρισκαν μια θέση στην γκαρνταρόμπα μας; Μπορεί να φορεθεί η τέχνη;

Για τη Σίσσυ Μιχαλοπούλου η απάντηση είναι ότι μπορεί φυσικά. Γεννημένη καλλιτέχνης, ασχολήθηκε με τη ζωγραφική, το interior design και φυσικά το σχέδιο μόδας, για να ιδρύσει το ελληνικό brand ORIBU ARTS εν μέσω πανδημίας, θέλοντας να δημιουργήσει ένα label που να μεταφέρει τα έργα που αποτυπώνει στον καμβά και στο πανί.

Και δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πιο κατάλληλο ύφασμα από το αγνό μετάξι που παράγεται στο Σουφλί, ένα υλικό 100% οργανικό, μία πρώτη ύλη, η οποία προσφέρει από μόνη της μοναδική ποιότητα, σε όποιο item δημιουργηθεί από αυτό το ξεχωριστό πανί. Έτσι, τα χρώματα, τα σχέδια, τα μοτίβα, οι ιστορίες που θέλει να διηγηθεί αποτυπώνονται πρώτα στον καμβά και έπειτα σειρά έχει η ψηφιακή τους μεταφορά στο ωραιότερο φυσικό υλικό. Η ίδια μίλησε στο Queen.gr για το πώς ξεκίνησαν όλα και πόσο είναι εύκολο είναι τελικά να δημιουργήσεις ένα 100% sustainable προϊόν εν μέσω πανδημίας.

«Έπειτα από μια μακρά πορεία ενασχόλησης με πολλαπλά είδη τεχνών, άρχισα να φτιάχνω έργα ζωγραφικής μικτών τεχνικών πάνω σε καμβά. Βλέποντάς τα, σκέφτηκα ότι θα ήταν ωραία αν μπορούσαν να φορεθούν. Τότε μου μπήκε η ιδέα να αποτυπωθούν πάνω στο ωραιότερο φυσικό υλικό που υπάρχει, το οργανικό μετάξι. Αυτή ήταν και η αρχή της ORIBU ARTS, που έκανε τα πρώτα της βήματα το 2020 εν μέσω κορονοϊού».

«Όλα μας τα κομμάτια σχεδιάζονται και κατασκευάζονται αποκλειστικά στην Ελλάδα, ενώ χρησιμοποιούμε 100% οργανικό μετάξι Σουφλίου- το πιο φίνο ύφασμα, εξαιρετικής ποιότητας και φιλικό προς το δέρμα. Είμαστε μια slow fashion εταιρεία, που δίνει μεγάλη έμφαση στην ποιότητα, την αισθητική και την ηθική, και παρά τις δυσκολίες που έχει αυτό το εγχείρημα, δεν βάζουμε τίποτα από τα παραπάνω σε δεύτερη μοίρα. Γι’ αυτό και προχωράμε σταδιακά. Αυτό που θέλουμε και επιδιώκουμε είναι τα κομμάτια μας να είναι διαχρονικά. Να θέλει κάποιος να κάνει τη δική του προσωπική συλλογή από τα είδη μας».

DSC_7082.jpg
DSC_6998.jpg

Στα σχέδια της ORIBU ARTS θα βρεις τα πιο artistic καφτάνια για αέρινες βόλτες στα νησιά του Αιγαίου, παρεό και μαντήλια, scrunchies και μεταξωτά αξεσουάρ για άνδρες και γυναίκες, αφού η κομψότητα δεν έχει φύλο. Τα εκπληκτικά χρώματα και οι μοναδικές απεικονήσεις στο φίνο μετάξι συνθέτουν items που σε κάνουν να ξεχωρίζεις. Εξάλλου όλη η συλλογή απευθύνεται σε αυτούς που ποντάρουν στη μοναδικότητα, αγαπούν το ιδιαίτερο και δεν κάνουν εκπτώσεις στην ποιότητα, θέλοντας να βάζουν διαχρονικά κομμάτια στην ντουλάπα τους.

«Η καλοκαιρινή μας συλλογή περιλαμβάνει μεταξωτά φουλάρια/παρεό, μαντήλια/μπαντάνες, γραβάτες, pochettes, μάσκες, scrunchies και αέρινα καφτάνια που, με τα κατάλληλα αξεσουάρ, μπορούν να φορεθούν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Κάθε φορά που σχεδιάζω μια δημιουργία, έχω στο νου μου τη μοναδικότητα κάθε ανθρώπου. Τα ρούχα μας είναι αέρινα και αναδεικνύουν κάθε σωματότυπο».

DSC_7064.jpg
DSC_7221.jpg

Ποια είναι,όμως, τα σχέδια της Σίσσυς Μιχαλοπούλου για το μέλλον και πώς βλέπει την ανάπτυξη της ORIBU ARTS τα επόμενα χρόνια; Όπως μας είπε πρέπει να περιμένουμ εμια σειρά από ενδιαφέρουσες συνεργασίες. «H ORIBU ARTS είναι μία νέα εταιρεία. Θέλουμε να κάνουμε μικρά και σταθερά βήματα. Αυτή την περίοδο έχουμε κάποιες ενδιαφέρουσες προτάσεις για συνεργασίες, τις οποίες και επεξεργαζόμαστε. Στόχος μας είναι συνεχίσουμε να δημιουργούμε συλλογές σε αναπάντεχους χρωματικούς συνδυασμούς, που φτιάχνουν τη διάθεση και μπορούν να συνδυαστούν με τα περισσότερα ρούχα. Έχουμε e-shop, οπότε έχουμε τη δυνατότητα να απευθυνθούμε σε άνδρες και γυναίκες από όλη τη Γη. Αυτό που ονειρεύομαι, είναι τα είδη της ORIBU ARTS να αγαπηθούν και να φορεθούν από όλους αυτούς που αγαπούν τη μοναδικότητα, την καλαισθησία και την εξαιρετική ποιότητα».