Τα εφηβικά σουτιέν είναι πιο cool από όσο νομίζεις και έχουν γίνει το αγαπημένο item της Gen Z

Ναταλία Κατσακιώρη
Τα εφηβικά σουτιέν είναι πιο cool από όσο νομίζεις και έχουν γίνει το αγαπημένο item της Gen Z

Στη συλλογή του Tezenis θα βρεις τα καλύτερα girly σουτιέν, που θα συμπληρώσουν τα σύνολά σου

Όταν εμείς -aka η γενιά των millennials- αγοράζαμε τα πρώτα μας εφηβικά σουτιέν, οι επιλογές ήταν εκ των πραγμάτων περιορισμένες. Το ίδιο και η φαντασία των σχεδιαστών εσωρούχων, οι οποίοι θεωρούσαν μάλλον ό,τι πιο ιδανικό για μία έφηβη, που θέλει να πειραματιστεί και να διασκεδάσει με το στυλ της, τα μαλακά, βαρετά αθλητικού τύπου μπουστάκια, τα οποία θα έβρισκες κατά κανόνα σε μαύρο, μπεζ και λευκό χρώμα, ίσως και σε κάποιο γκρι, αν ήσουν τυχερή.

Προσωπικά θεωρώ αυτήν την περίοδο πολύ σημαντική για τη ζωή μιας έφηβης, κυρίως γιατί αυτή είναι και η φάση της μετάβασης στη γυναικεία πλευρά της, κατά την οποία θα μάθει και θα «αγκαλιάσει» τη θηλυκότητά της. Οπότε τα πρώτα μας σουτιέν, θέλουμε να είναι άνετα και ποιοτικά, με ενδιαφέροντα υλικά και statement χρώματα, προσφέροντάς μας τις επιλογές που έχουμε φανταστεί.

tezenis_bras-(4).jpg

Και να που η νέα γενιά των εκκολαπτόμενων γυναικών, η Gen Z και η Generation Alpha που ακολουθεί, μπορεί τώρα πια να απολαύσει μία νέα εμπειρία, αφού τα εφηβικά σουτιέν έχουν περάσει στο επόμενο fashion level και είναι πιο stylish από ποτέ. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι τα bra tops αποτελούν μία από τις κορυφαίες τάσεις των τελευταίων σεζόν. Μιλάμε, δηλαδή, για τα σουτιέν που λειτουργούν και ως crop top και γίνονται μέρος των look μας. Η επιστροφή των 00s στα πιο επίκαιρα trends που λατρεύει η Gen Z, με τα κοντά μπλουζάκια, τα baggy και cargo παντελόνια με τη χαμηλή μέση και τα sheer υφάσματα με τα ψυχεδελικά prints, έχει βοηθήσει στην όλη αποθέωση του εφηβικού σουτιέν και στην ανάδειξή του σε ένα από τα πιο fun κομμάτια της ντουλάπας μας.

tezenis_bras-(2).jpg

Τα εφηβικά σουτιέν έρχονται στα μέτρα κάθε κοριτσιού και ενισχύουν με στυλ την καθημερινότητά του

Φυσικά, τα εφηβικά σουτιέν πρέπει να είναι άνετα και πρακτικά και αυτό γιατί είναι η πρώτη επαφή ενός κοριτσιού με το κομμάτι «σουτιέν». Μία από τις συνηθισμένες επιλογές είναι τα bra top styled σουτιέν, τα γνωστά μας μπουστάκια, αλλά δεν είναι τώρα πια η μόνη -και ευτυχώς. Διότι με μία ματιά στη νέα εφηβική σειρά σουτιέν του Tezenis θα ενθουσιαστείς από τα διαφορετικά σχέδια, τα χρώματα και τις ποιότητες σε σουτιέν. Γιατί κάθε κορίτσι πρέπει να νιώθει άνετα μέσα στο σώμα του και να αγαπήσει κάθε διαφορετικό στάδιο της ανάπτυξής του. Ποιες είναι όμως, οι καλύτερες επιλογές σε εφηβικά σουτιέν;

Η πρώτη και πιο εύκολη μετάβαση από τα παιδικά εσώρουχα στο πρώτο εφηβικό σουτιέν ενός κοριτσιού, είναι μια επιλογή χωρίς μπανέλα, με τρίγωνα cups και απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα. Το σουτιέν à Lisbon αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα και θα το βρεις σε neon bold αποχρώσεις, αλλά και σε διαχρονικό λευκό και μαύρο.

tezenis_bras-(5).jpg

Άλλη μια εξαιρετική επιλογή είναι το μοντέλο Havana, ένα τρίγωνο σουτιέν με βαθύ ντεκολτέ σε σχήμα V και ελαφρώς ενισχυμένα cups, χωρίς μπανέλες. Κατασκευασμένο από μαλακή ανακυκλωμένη δαντέλα, είναι ένα σουτιέν σε στυλ bralette, κάτι που του δίνει μία πιο girly διάθεση, ενώ δεν χάνει κάτι από το κομμάτι της άνεσης και της σωστής εφαρμογής.

tezenis_bras-(6).jpg

Για τα κορίτσια, που θέλουν να φορέσουν κάτι με ενίσχυση, το σουτιέν Positano με πολύ ενισχυμένα cups -επίσης χωρίς μπανέλα- και τιράντες ρυθμιζόμενου μήκους, είναι η ιδανική πρώτη γνωριμία με ένα σουτιέν, που δημιουργεί το επιθυμητό εφέ του extra όγκου, το οποίο όμως απευθύνεται σε έφηβες -και θα σε ξετρελάνει με τη μεγάλη ποικιλία του σε χρωματιστές δαντέλες.

tezenis_bras-(7).jpg

Αν, ωστόσο, μία κοπέλα νιώθει έτοιμη να κάνει την πρώτη της γνωριμία με τα σουτιέν με μπανέλα, στη συλλογή του Tezenis θα βρει την κατάλληλη λύση. Και αυτή είναι το Athens Push-up, ένα σουτιέν με μπανέλα, με μαλακό, ελαστικό ύφασμα από μικροΐνες και ελαφρώς ενισχυμένα cups, που «αγκαλιάζει» το στήθος και δημιουργεί ένα διακριτικό εφέ όγκου.

tezenis_bras-(1).jpg

Το «κεφάλαιο» εφηβικά σουτιέν φαίνεται να ανοίγει ένα τελείως διαφορετικό και καινούργιο fashion level για την Gen Z και τη Generation Alpha, που έχουν την ευκαιρία να διαλέξουν το πρώτο τους σουτιέν ανάμεσα στα μοναδικά σχέδια της συλλογής Tezenis. Χρώματα και ποιοτικά υλικά, girly, θηλυκά σχέδια και λεπτομέρειες που απογειώνουν την άνεση, συνθέτουν μια collection που ανταποκρίνεται στις ανάγκες κάθε έφηβης, που μπαίνει σιγά-σιγά στον μαγικό κόσμο της θηλυκότητας και ανακαλύπτει το τι σημαίνει να είσαι γυναίκα.