Ο Tom Ford σταμάτησε να ασχολείται με τη μόδα και δηλώνει ότι θέλει μία δεύτερη καριέρα

Ναταλία Κατσακιώρη
Ο Tom Ford σταμάτησε να ασχολείται με τη μόδα και δηλώνει ότι θέλει μία δεύτερη καριέρα

(AP Photo/Julio Cortez)

Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

O Tom Ford άφησε το fashion industry για τα καλά και στην πρώτη του συνέντευξη από τη στιγμή που αποσύρθηκε δείχνει να μην κοιτάζει πίσω. 

Λίγες μέρες πριν γίνει η τεράστια μεταφορά του οίκου Tom Ford στην Este Lauder ο ίδιος ο Ford παρουσίασε την τελευταία του συλλογή για τον ομώνυμο οίκο του με τα πιο σημαντικά κομμάτια από το αρχείο του. Η Archive collection Autumn/Winter 2023 ήταν το κύκνειο άσμα του σχεδιαστή, που έβαλε τη Gucci ξανά στο χάρτη και άλλαξε τη μόδα της δεκαετίας του 1990 με τις δημιουργίες του. Τα signature styles από τον Tom Ford υπήρξαν πολλά, αλλά ακόμη μεγαλύτερη είναι η Tom Ford αισθητική που έχει ταυτιστεί με τα luxurious sexiness και τα minimal, θηλυκά σχέδια του. Όλα αυτά σημάδεψαν και διαμόρφωσαν μια ολόκληρη γενιά και πολλά από τα στοιχειά που άφησε ως κληρονομιά στον οίκο Gucci επανήλθαν στην τελευταία συλλογή, που παρουσίασε το καλλιτεχνικό του studio.

NYFW Fall/Winter 2020 - Tom Ford - Riser

NYFW Fall/Winter 2020(AP Photo/Chris Pizzello)

Invision

Μετά από τριάντα πέντε χρόνια, λοιπόν, ο Tom Ford αποφάσισε να αποσυρθεί και να κάνει την πώληση του οίκου του στον όμιλο της Estée Lauder για περίπου 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Ποια θα είναι, λοιπόν, τα επόμενα βήματα του και πώς διαμορφώνεται η ζωή του στη μετά-fashion εποχή;

Ο Peter Do είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Helmut Lang που περνάει σε φάση αναγέννησης

https://www.instagram.com/p/Crie_KngACz

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την απόσυρση του ο Tom Ford μίλησε στην Air Mail για τα σχέδια του και το τι περιμένει από τη νέα του ζωή. Έχοντας μετακομίσει τώρα πια στο Palm Beach της Florida ασχολείται μα τη δεύτερη καριέρα που θα ήθελε να κυνηγήσει, όπως λέει, τη δημιουργία ταινιών. Ο ίδιος έχει, ήδη, δύο μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό του σαν filmmaker, με τα «A Single Man» και «Nocturnal Animals». Ήταν το διάστημα που ήταν πιο χαρούμενος από ποτέ, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, οπότε πρέπει να περιμένουμε σύντομα τα νέα του.

H Archive Collection του Tom Ford «παίχτηκε» από τις αγαπημένες του μούσες:

Από την άλλη μιλώντας για την καριέρα του στη μόδα, εξηγεί όλες εκείνες τις διαφορές που βλέπει στον τρόπο σκέψης του τότε και του τώρα. «Νομίζω ότι όλοι εμείς στη βιομηχανία της μόδας είχαμε υποστεί ένα μεγάλο βάρος για πολύ καιρό. Είχαμε βγει από την εποχή του Reagan, είχαμε βγει από το κραχ του χρηματιστηρίου, είχαμε βγει από το AIDS, είχαμε βγει από μια πολύ σκοτεινή περίοδο. Και υποθέτω ότι ένιωσα ένα φως στο τέλος του τούνελ».

https://www.instagram.com/p/CrgM1F3rpwn

Άραγε τον φοβίζουν οι αλλαγές που ίσως δει στην εταιρία του μελλοντικά, τώρα πια που δεν έχει λόγο στις αποφάσεις; «Όταν πουλάς την εταιρεία σου, πουλάς την εταιρεία σου! Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να δεις να συμβαίνουν πράγματα που δεν θα έκανες απαραίτητα. Αλλά ένας λόγος που πούλησα στη Lauder είναι ότι εκεί είχα τον πιο απίστευτο συνεργάτη [για τον Tom Ford Beauty], από την πρώτη μέρα. Είναι μια από τις τελευταίες εταιρείες που κατανοούν πραγματικά την πολυτέλεια και η δέσμευσή τους στην ποιότητα είναι απαράμιλλη,»είπε.

«Όταν οι τραπεζίτες έφτιαχναν τις παρουσιάσεις, μιλούσαν για μένα. Και τους είπα όχι. Προσποιηθείτε ότι είμαι νεκρός και ας κάνουμε τη μάρκα τόσο ισχυρή, ώστε να μπορεί να υπάρξει και χωρίς εμένα. Επειδή στην πραγματικότητα είναι δυνατή». Με αυτά τα λόγια έδωσε τέλος στην ύπαρξη του ως σχεδιαστής μόδας και άνοιξε την πόρτα στον εαυτό του για μια νέα Tom Ford εποχή, για την οποία σίγουρα ανυπομονούμε.