Η Ελληνοαμερικανίδα Katerina Kladis είναι από τις μεγαλύτερες συλλέκτριες Juicy Couture στον κόσμο

Ναταλία Κατσακιώρη
Η Ελληνοαμερικανίδα Katerina Kladis είναι από τις μεγαλύτερες συλλέκτριες Juicy Couture στον κόσμο

Η Katerina Kladis ζει και αναπνέει για τη μόδα και στη vintage συλλογή της μπορείς να βρεις τα Y2K διαμάντια που ψάχνεις.

Η γνωριμία μου με την Κατερίνα ήταν κάπως ιδιαίτερη. Γνωριστήκαμε μέσω Instagram και κάπου εδώ μάλλον θα πρέπει να αρχίσω να παραδέχομαι όλα τα θετικά της ψηφιακής εποχής, μιας και προσωπικά δεν είμαι λάτρης της (old school child εδώ!). To profile της στο Instagram σε τραβάει αμέσως με την τόση υπερβολική πληροφορία που σου δίνει, από όπου καταλαβαίνεις ότι έχεις μπροστά σου ένα γνήσιο δείγμα μιας 00s lover που της αρέσει να διασκεδάζει μέσω της μόδας και να δίνει ψυχή και προσωπικότητα σε ότι και αν κάνει.

Και αυτό το λέω εγώ, που ως γνήσια υπέρμαχος του keep it simple, δεν μπορώ να αντισταθώ στο ανατρεπτικό styling της Κατερίνας, που σε μεταφέρει σε μια διαφορετική εποχή με όλα αυτά τα Y2K styles να δημιουργούν ένα μαξιμαλιστικό αποτέλεσμα στα όρια του extravagant. Φούξια και ροζ της Barbie, κάλτσες μέχρι το γόνατο και mini φούστες, πλαστικά αξεσουάρ με πολύχρωμες χάντρες και peep toe παπούτσια είναι μόνο κάποια από τα χαρακτηριστικά items που μπορεί κανείς να βρει στο vintage online store της Katerina Kladis, το Sugar Sequin Vintage, η οποία ξεκίνησε την ενασχόλησή της με το vintage σαν ένα μικρό χόμπι. Εκεί σίγουρα θα ξεχωρίσεις τα μοναδικά κομμάτια από το αγαπημένο 00s brand, Juicy Couture. Κάπου εδώ να σε ενημερώσω ότι η Κατερίνα είναι μία από τις μεγαλύτερες συλλέκτριες Juicy Couture items παγκοσμίως. Αλλά μας τα εξιστορεί καλύτερα η ίδια παρακάτω.

Ellie Goldstein: Το μοντέλο με σύνδρομο Down που έγινε μούσα του οίκου Gucci μιλάει στο Queen.gr

https://www.instagram.com/p/CmhdHBMPMip/

Πες μας λίγα πράγματα για σένα. Πώς ξεκίνησες την ενασχόληση σου με τη μόδα και τι σημαίνει για σένα ο κόσμος της μόδας;

«Σε όλη μου τη ζωή πάντα ενδιαφερόμουν για τη μόδα, τα ρούχα, τα κοσμήματα, τα αξεσουάρ, πάντα συδνύαζα διάφορα outfits και έφτιαχνα κοσμήματα. Θυμάμαι που έβλεπα τους ανταποκριτές μόδας στην τηλεόραση όταν ήμουν περίπου 16 ετών και σκεφτόμουν "Αυτό θέλω να κάνω". Ήθελα απλώς να ζω σε έναν κόσμο με μόδα, όπου θα μπορώ να μιλάω για μόδα όλη μέρα. Σπούδασα Fashion Merchandising και μετά την αποφοίτησή μου αποφάσισα να ξεκινήσω freelance fashion consulting, και κάπως έτσι ξεκίνησα τo Katerina Styles. Παρέχω συμβουλές μόδας, επιλέγω και διαμορφώνω ρούχα για την καθημερινή ζωή των πελατών μου, παρουσιάζω και ενοικιάζω επώνυμα ρούχα και αξεσουάρ και κάνω styling για editorial περιοδικών, ειδικές εκδηλώσεις και φωτογραφίσεις. Επίσης, έχω δημιουργήσει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, το Sugar Sequin Vintage, στο οποίο διαμορφώνω, νοικιάζω και επιλέγω ειδικά ευρήματα και vintage κομμάτια. Η προσωπική μου σειρά κοσμημάτων, που χρησιμοποιεί μόνο vintage επώνυμα υλικά για την παραγωγή μοναδικών κομματιών, είναι επίσης διαθέσιμη μέσω του Sugar Sequin Vintage. Ό,τι χρειάζεται κανείς στον τομέα της μόδας, είμαι εδώ για όλες τις ανάγκες του».

«Τρώω, κοιμάμαι και αναπνέω για τη μόδα, είναι αυτό που με καθοδηγεί, είναι όλη μου η ζωή. Έχω βιώσει τι είναι η αληθινή ευτυχία μέσα από τη μόδα. Δεν θα ήμουν ο εαυτός μου αν δεν υπήρχε η μόδα, είναι η μοίρα μου».

351267407_186397857707439_2316839834743248791_n.jpg

Ασχολείσαι με το κομμάτι των vintage, έχοντας μια τεράστια συλλογή που προσφέρεις κυρίως για renting και φωτογραφίσεις. Πώς και πότε ξεκίνησε η αγάπη σου για το vintage;

«Η αγάπη μου για τα vintage προέρχεται από την ίδια την αναζήτηση κομματιών και την έκπληξη που σου προσφέρουν. Ξέρω ότι μπορώ να βρω ένα πιο μοναδικό vintage item από μια άλλη εποχή. Μου αρέσει που μπορώ να αναζητήσω και να αποκτήσω κομμάτια από κάποια προηγούμενη συλλογή. Έτσι σιγά-σιγά το vintage έγινε για μένα χόμπι».

Τι μπορεί να βρει κανείς στη vintage συλλογή σου;

«Στη συλλογή μου μπορείτε να βρείτε τα πάντα, από vintage μπότες Chanel, ρούχα Chanel, τσάντες και αξεσουάρ, κομμάτια Gucci από την εποχή που ο Tom Ford ήταν ο creative director του οίκου, YSL, Versace, Juicy Couture, Moschino, Jean Paul Gaultier, Dior, Fendi, Prada, Blumarine και τόσα άλλα…»

https://www.instagram.com/p/CPGvbY0Ai73/

Είσαι μία από τις μεγαλύτερες συλλέκτριες vintage items από τη Juicy Couture. Τι είναι αυτό που λατρεύεις στο συγκεκριμένο οίκο και σε έκανε να δημιουργήσεις μια τόσο μεγάλη συλλογή;

«Μόλις ανακάλυψα την Juicy Couture, την ερωτεύτηκα. Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά, έγινε η στολή μου. Λατρεύω το πόσο κοριτσίστικη, λαμπερή και διασκεδαστική είναι η Juicy σαν εταιρία. Μπορεί να φορέσει κανείς τα items της Juicy για ένα πάρτι ή στην παραλία. Οι επιλογές είναι πραγματικά ατελείωτες. Μου αρέσουν, επίσης, τα slogans τους και ο τρόπος που κάνουν styling στα looks τους. Είναι σαν η Juicy Couture να είναι μέρος του DNA μου και να με σκέφτονταν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας σχεδιασμού τους. Μου αρέσει να συλλέγω τα εξαιρετικά σπάνια διαφορετικά κομμάτια της Juicy Couture και να ολοκληρώνω ένα σετ με τα styles, που αγαπώ από αυτά. Έτσι η συλλογή μου κατέληξε να είναι τόσο μεγάλη, γιατί πραγματικά αγαπώ και λατρεύω να φοράω όλα τα ρούχα και τα αξεσουάρ που έχω. Θα είναι το στυλ μου για πάντα».

Tα αρχειακά items που έχεις από τη θρυλική σειρά «The Nanny» είναι πάρα πολλά. Τι σε εμπνέει στο συγκεκριμένο χαρακτήρα;

«Αυτό που μου αρέσει στο The Nanny είναι ότι ο κεντρικός χαρακτήρας έχει παρόμοιο στυλ με το δικό μου. Ένιωθα ότι ήταν μέλος της οικογένειάς μου, σαν ξαδέρφη μου ή αδερφή μου, ίσως επειδή μου μοιάζει κιόλας. Ένιωθα ότι σχετίστηκα μαζί της με αυτόν τον τρόπο. Το πρώτο μου κομμάτι από τη σειρά The Nanny ήταν ένα σακάκι Moschino , που έχει πολλά διαφορετικά χρώματα και κουμπιά πάνω του. Ήταν το στυλ μου γι' αυτό το λάτρεψα κατευθείαν. Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο! Από τότε μου αρέσει να μαζεύω τα κομμάτια που είναι του στυλ μου από τη σειρά. Έχω γνωρίσει προσωπικά την ίδια τη Fran και φόρεσα κομμάτια από το show στο συγκεκριμένο event. Ήταν μεγάλη επιτυχία».

Πιστεύεις ότι η επιστροφή στα trends των 00s είναι δικαιολογημένη; Είναι μία από τις αγαπημένες δεκαετίες των Genzers!

«Νομίζω ότι η επιστροφή της μόδας του 2000 είναι δικαιολογημένη. Το what comes around goes around ισχύει στον κόσμο της μόδας, οπότε ήταν θέμα χρόνου να έχουμε μια αναζωπύρωση της μόδας της δεκαετίας του 2000. Προσωπικά, μεγάλωσα εκείνη την εποχή, οπότε είναι πολύ κοντά σε εμένα και στο στυλ μου. Το καλύτερο πράγμα με τη μόδα της δεκαετίας του 2000 είναι ότι ήταν πολύ πειραματική και σήμερα έχετε όλοι χώρο να πειραματιστείτε και να κάνετε μια εμφάνιση που είναι δική σας. Αυτή η αισθητική έχει επανεφευρεθεί για τη σύγχρονη εποχή, είναι ο τέλειος τρόπος για να δοκιμάσετε νέα κομμάτια στην γκαρνταρόμπα σας. Μην φοβάστε να πειραματιστείτε με χρώματα ή μοτίβα, αλλά και αξεσουάρ».

Δουλεύεις επίσης ως fashion stylist και consulter. Ποια ιδιότητα απολαμβάνεις περισσότερο;

«Λατρεύω τόσο το fashion consulting, αλλά και το styling. Και ένα μέρος του consulting είναι το styling, γιατί και στα δύο επιλέγω και συντονίζω το ντύσιμο και την εμφάνιση ενός project ή πελάτη μου, αναπτύσσοντας μια προσωπική ή επαγγελματική εικόνα».

Ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον; Σκέφτεσαι το ενδεχόμενο να κάνεις κάτι και στην Ελλάδα;

«Στο μέλλον θα ήθελα πολύ να γίνω μέρος του ελληνικού κόσμου της μόδας. Είμαι από τη Ζάκυνθο και θα ήθελα πολύ να μετακομίσω στην Ελλάδα. Μεγαλώνοντας ως Ελληνοαμερικανίδα έχω τη μεγαλύτερη αγάπη για την Ελλάδα. Θα ήθελα πολύ να ανοίξω ένα Vintage Store στην Ελλάδα και να συνεργαστώ με όλα τα ελληνικά περιοδικά μόδας. Επίσης θα ήθελα πολύ να γίνω ίσως κριτής στο My Style Rocks ή σε οποιοδήποτε άλλο ελληνικό show μόδας. Ή ίσως να δημιουργήσω το δικό μου Greek Fashion TV Show. Μου αρέσει επίσης πολύ η ιδέα να συνεργαστώ με έναν Έλληνα σχεδιαστή μόδας, όπως ο Στέλιος Κουδανάρης και άλλοι».