To ελληνικό brand Sun Of A Beach έχει κάνει τις πετσέτες θαλάσσης το statement στοιχείο της παραλίας

Ναταλία Κατσακιώρη
To ελληνικό brand Sun Of A Beach έχει κάνει τις πετσέτες θαλάσσης το statement στοιχείο της παραλίας

Photo Campaign: Γιώργος Κορδάκης

Γιατί το ελληνικό καλοκαίρι θέλει παραλία, θέλει θάλασσα, ήλιο, βουτιές και ένα πολύχρωμο stylish σύμπαν για να το ντύσει. 

Σίγουρα δεν έχεις ακούσει πολλά ονόματα στον κόσμο της μόδας, που είναι τόσο πρωτότυπα και έξυπνα, όπως το «Sun Of A Beach». Βασισμένο στο γνωστό λογοπαίγνιο το brand της Μελίνας Πίσπα και της Έλλης Ρούντου ξεκίνησε το 2012 να δημιουργεί τις πιο stylish και ψαγμένες πετσέτες της ελληνικής αγοράς. Σχεδιάζονται και κατασκευάζονται αποκλειστικά στη χώρα μας, γεμίζοντας τα καλοκαίρια μας με χρώμα και ξεχωριστά μοτίβα. Οι πετσέτες θαλάσσης του «Sun Of A Beach» δημιουργούν το πιο όμορφο μωσαϊκό στα βράχια και τις ακτές της χώρας μας, ενώ από την πρώτη στιγμή λειτουργίας του label οι δημιουργοί του άνοιξαν τα φτερά τους και στο εξωτερικό, χτίζοντας και σε άλλες μεγάλες αγορές το δικό τους success story.

sun-of-a-beach-(7).jpg

Η Έλλη Ρούντου και η Μελίνα Πίσπα.

Bill Georgoussis

Ξεκινώντας από την ιδέα να δημιουργήσουν ένα brand με πετσέτες θαλάσσης οι δύο σχεδιάστριες και επιχειρηματίες δεν άργησαν να επεκταθούν και στα αξεσουάρ παραλίας, όπως νεσεσέρ και υπέροχες beach bags, αλλά και σε ολοκληρωμένες συλλογές με μαγιό για άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Η φετινή συλλογή «Sun of A Beach» για το καλοκαίρι 2023 είναι αφιερωμένη στον πιο «καυτό» μήνα διακοπών, τον Αύγουστο, που της χάρισε και το όνομά του. Η συλλογή Αύγουστος λειτουργεί σαν ένας καμβάς από ακανόνιστα και γεωμετρικά σχήματα, pop μοτίβα, πληθωρικά σχέδια και ζωηρά χρώματα, που εναλλάσσονται μεταξύ τους. Η collection δανείστηκε το όνομά της από την ομώνυμη σειρά μοτίβων AUGUST με τις γραμμές και τις μορφές να παραπέμπουν στην αρχέγονη κυκλαδίτικη τέχνη, σαν πίνακας του Μόραλη, ενώ η χρωματική παλέτα της σειράς αντικατοπτρίζει το αιγαιοπελαγίτικο ηλιοβασίλεμα.

MAAN Island Wear: Τα «made in Greece» μαγιό με έμπνευση από την ουσία και την ομορφιά της χώρας μας

sun-of-a-beach-(10).jpg

Photo Campaign: Γιώργος Κορδάκης

Οι δημιουργοί του Sun Of A Beach στο Queen.gr.

Πώς ξεκίνησε η δημιουργία του brand «Sun Of A Beach»;

Ήταν η ανάγκη μας να δημιουργήσουμε ένα 100% ελληνικό summer lifestyle brand, που θα μπορούσε να επικοινωνήσει την ομορφιά του ελληνικού καλοκαιριού, μέσα από τα προϊόντα του, σε όλο τον κόσμο.

Προέρχεστε και οι δύο από τον κόσμο της μόδας. Πώς λοιπόν καταλήξατε σε ένα brand που θα πουλάει αποκλειστικά πετσέτες και αξεσουάρ παραλίας;

Η πετσέτα θαλάσσης για εμάς είναι το απόλυτο καλοκαιρινό αξεσουάρ, έτσι αποφασίσαμε να την αναβαθμίσουμε και να την κάνουμε «της μόδας». Στη συνέχεια πλαισιώσαμε την συλλογή και με άλλα αξεσουάρ παραλίας με σκοπό να γίνουμε ένα ολοκληρωμένο summer lifestyle brand. Έχουμε και οι δύο πολύ μεγάλη εμπειρία από τον χώρο της μόδας και αυτό μας έχει βοηθήσει πολύ σε όλους τους τομείς.

sun-of-a-beach-(1).jpg

Photo Campaign: Γιώργος Κορδάκης

Δεν μπορώ να μην σας ρωτήσω για το τέλειο αυτό όνομα του brand! Πώς γεννήθηκε;

Το όνομα πραγματικά είναι πολύ σημαντικό για εμάς, καθώς είναι σε έναν μεγάλο βαθμό, αυτό που μας χαρακτηρίζει και μας κάνει να ξεχωρίζουμε. Από τη μία είναι κυριολεκτικό, δηλαδή δημιουργούμε προϊόντα για τον ήλιο και την παραλία, και από την άλλη το λογοπαίγνιο υποδηλώνει τη fun πλευρά του brand. Δεν μπορώ ακριβώς να πω πώς γεννήθηκε, γιατί ήρθε σαν αναλαμπή! Το σίγουρο είναι πως θέλαμε το όνομα να είναι διεθνές, καθώς από την αρχή οραματιζόμασταν να βγούμε εκτός συνόρων, και με αυτό το όνομα το καταφέραμε.

Πόσο εύκολο να τρέχεις μια εταιρία που δημιουργεί ένα τόσο συγκεκριμένο προϊόν; Σας προβλημάτισε αυτό ποτέ ως προς την εξέλιξη της εταιρίας σας;

Είναι όντως πολύ δύσκολο να εστιάζει μία εταιρεία, ειδικά στην ελληνική αγορά που είναι τόσο μικρή, σε ένα τόσο συγκεκριμένο προϊόν όπως οι πετσέτες θαλάσσης. Το σημαντικό για εμάς ήταν να καταφέρουμε να ξεχωρίσουμε και να γίνουμε “experts” στο είδος μας. Από τον δεύτερο κιόλας χρόνο όμως ξεκινήσαμε να αναπτύσσουμε την προϊόντική μας γκάμα και έχουμε φτάσει πλέον να έχουμε μία πλούσια καλοκαιρινή συλλογή που αποτελείται από τσάντες, pouches, ρούχα και μαγιό για γυναίκες, άντρες και παιδιά.

Περάσατε πολύ γρήγορα και στη συλλογή με μαγιό, για άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Αλλά και στα ρούχα παραλίας. Πόσο εύκολο είναι να δημιουργείς κάθε χρόνο ένα νέο καλοκαιρινό σύμπαν για όλη την οικογένεια;

Σίγουρα δεν είναι εύκολο, γιατί ο χώρος της μόδας είναι πολύ ανταγωνιστικός. Όταν ξεκινήσαμε το 2012, δεν υπήρχε ούτε ένα brand παγκοσμίως που να εξειδικεύεται στην δημιουργία fashionable πετσέτας θαλάσσης, ενώ τώρα έχουν ξεπηδήσει αμέτρητα. Αυτό βέβαια μας πεισμώνει και μας βάζει στη διαδικασία να γίνουμε ακόμα πιο δημιουργικοί και να προσπαθούμε να είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά! Είναι γεγονός ότι ο ανταγωνισμός σε κρατάει σε εγρήγορση.

sun-of-a-beach-(4).jpg

Photo Campaign: Γιώργος Κορδάκης

Ποιο πιστεύετε ότι είναι αυτό το στοιχείο που έχει κάνει το «Sun Of A Beach» να ξεχωρίσει σε μια κατά τα άλλα πολύ ανταγωνιστική αγορά;

Δεν είναι ένα στοιχείο, είναι ένας συνδυασμός παραγόντων, είναι οι αξίες μας. Είμαστε ένα brand αυθεντικό. Ότι κάνουμε ξεκινάει από το μηδέν, επίσης είμαστε ειλικρινείς, δεν λέμε ψέματα στο κοινό μας, είμαστε ένα αληθινά ελληνικό brand από την έμπνευση μέχρι την υλοποίηση, και προσέχουμε πολύ την ποιότητά μας. Και φυσικά έχουμε τα πιο ωραία σχέδια!

sun-of-a-beach-(2).jpg

Photo Campaign: Γιώργος Κορδάκης

Πείτε μας λίγα λόγια για την SS23 συλλογή. Τι θα δούμε φέτος στις παραλίες;

Ο τίτλος της φετινής συλλογής δανείστηκε το όνομά του από το αγαπημένο μας pattern, το AUGUST. Πρόκειται για έναν χρωματικό συνδυασμό που αποτυπώνει τις αποχρώσεις του αυγουστιάτικου ηλιοβασιλέματος, αλλά with a twist.

Tα σχέδιά σας για το μέλλον; Θα σκεφτόσασταν ποτέ να κάνετε και μια χειμερινή συλλογή;

Κάτι θα κάνουμε, stay tuned..!