Η Δανάη Γιαννέλλη δημιουργεί κάτι παραπάνω από κοσμήματα κάνοντας μια ωδή στην αυθεντικότητα

Ναταλία Κατσακιώρη
Η Δανάη Γιαννέλλη δημιουργεί κάτι παραπάνω από κοσμήματα κάνοντας μια ωδή στην αυθεντικότητα

Η Ελληνίδα jewelry designer με τα signature σχέδια της απευθύνεται σε κάθε γυναίκα που αναζητά την κομψότητα και τη διαχρονικότητα.

Η Δανάη Γιαννέλλη είναι μία από τις Ελληνίδες designers κοσμημάτων που ξεχώρισε αμέσως με τα μοναδικά της σχέδια. Το χαρακτηριστικό γράμμα «δ», από το πρώτο γράμμα του ονόματός της, είναι ένα από τα σύμβολα που χαράχτηκε στα πρώτα items, που έγιναν συνώνυμο με το brand Danai Giannelli. Μία σχεδιάστρια, που ξεκίνησε όπως μας είπε κάπως τυχαία την ενασχόλησή της με το κόσμημα, εκπληρώνοντας την εσωτερική της ανάγκη για δημιουργία. Γιατί η πραγματική τέχνη εκφράζει τις βαθύτερες σκέψεις του ασυνείδητου, που δεν μπορεί πια να μείνει «φυλακισμένο».

Elegant δημιουργίες, χρυσό και ασήμι δουλεμένα στο χέρι, ανάγλυφα και σκαλιστά σχέδια, πολύχρωμοι λίθοι σε αποχρώσεις που σου θυμίζουν την ελληνική φύση και μοναδική ποιότητα κατασκευής, είναι μόνο κάποια από τα χαρακτηριστικά που κάνουν τις συλλογές της Δανάης Γιαννέλλη να ξεχωρίζουν. Η θηλυκότητα συναντά την απλότητα και η καινοτομία τη διαχρονικότητα. Αρχές που αποτελούν και τα κύρια στοιχεία του DNA του brand. Αξίες πάνω στις οποίες η ίδια η σχεδιάστρια επενδύει και συνεχίζει να θεωρεί προτεραιότητα σε κάθε νέα σειρά που δημιουργεί. Φέτος, παρουσιάζει την πρώτη της ολοκληρωμένη Fine Jewelry collection και μας μιλάει για το «συναίσθημα» που την οδήγησε στη γέννησή της.

1.jpg

Για τον Βασίλη Ζούλια η μητέρα του ήταν και είναι μέχρι σήμερα η αστείρευτη πηγή της έμπνευσης του

Η Δανάη Γιαννέλλη στο Queen.gr.

DG1286.jpg

Πώς ξεκίνησε η ιστορία του Danai Giannelli brand και η γενικότερη ενασχόλησή σας με το κόσμημα;

«Όλα ξεκίνησαν το 2011 από ένα hobby, που πολύ γρήγορα εξελίχθηκε σε μία μεγάλη αγάπη. Στη χρονική αυτή στιγμή της ζωής μου και λίγο πριν γίνω μαμά, ένιωσα την ανάγκη να διοχετεύσω τη δημιουργικότητα μου σε κάτι και επέλεξα την αργυροχρυσοχοϊα, χωρίς φυσικά να έχω τίποτα παραπάνω στο μυαλό μου. Σχεδιασμό κοσμημάτων δεν έχω σπουδάσει ποτέ, είμαι αυτοδίδακτη και εκ των υστέρων πιστεύω ότι η ενασχόληση μου με το κόσμημα, ήταν το έναυσμα για να πειραματιστώ με κάτι που προϋπήρχε μέσα μου και μάλλον "κοιμόταν"».


Τι σας έκανε να ξεχωρίσετε τη δημιουργική διαδικασίας κατασκευής των κοσμημάτων, ώστε να καταλήξει να γίνει τελικά η κύρια δουλειά σας;

«Χρειάστηκαν 2-3 χρόνια για να αποφασίσω και να πιστέψω η ίδια μέσα μου ότι αυτό το hobby μπορεί να γίνει και το επάγγελμά μου, αλλά ήταν σαν να με "οδήγησε" και το ίδιο προς αυτή την κατεύθυνση. Προέκυψαν δύο συνεργασίες στο διάστημα αυτό των δύο ετών, η μία με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και η άλλη με το Μέγαρο Μουσικής, από τυχαία γεγονότα που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην απόφασή μου να ασχοληθώ σοβαρά πια με αυτό που αγαπούσα. Το brand γεννήθηκε το 2014 και από τότε ωριμάζει μαζί μου και "μεγαλώνουμε" παρέα».

DG1558.jpg
DG2379.jpg

Mετράτε σχεδόν 10 χρόνια παρουσίας στο χώρο του κοσμήματος. Ποια θεωρείτε μέχρι τώρα την κορυφαία στιγμή της καριέρας σας;

«Έχω την τύχη να έχω αισθανθεί πολλές συγκινήσεις μέσα από τη δουλειά μου και κάθε φορά το συναίσθημα είναι το ίδιο δυνατό. Η αναγνώριση, ο ενθουσιασμός του κόσμου που γνωρίζει το brand και η αγάπη που εκφράζουν είναι για μένα πάντα μία κορυφαία στιγμή, οπότε δύσκολα θα ξεχώριζα μόνο μία».

Ποια είναι τα signature στοιχεία κάθε συλλογής by Danai Giannelli;

«Οι συλλογές μου έχουν μία ευαισθησία και μέσα από την έμπνευση τους, διηγούνται ιστορίες, συνδυάζοντας τη θηλυκότητα με τον δυναμισμό. Η αυθεντικότητα στα σχέδια και η προσωπική σχέση που έχω με κάθε ένα από αυτά, είναι από τις πιο σημαντικές αξίες του brand. Σε κάθε σχέδιο υπάρχει κάτι από μένα, έχει έναν λόγο ύπαρξης και αυτή η ταυτότητα προς μεγάλη μου χαρά, είναι αναγνωρίσιμη από τους ανθρώπους στους οποίους απευθύνομαι».

DG2435.jpg

Ποια είναι η κύρια πηγή έμπνευσής σας για κάθε νέα συλλογή;

«Η έμπνευση είναι κάτι τόσο ελεύθερο για μένα και με αιφνιδιάζει κάθε φορά και αυτό το λατρεύω. Κάθε φορά με οδηγούν τα συναισθήματα που θέλω να εκφράσω, από μία ανάμνηση, από ένα εσωτερικό βίωμα, μία ταινία, ένα βιβλίο που "χάθηκα" στον κόσμο του, ένα ταξίδι. Ότι κόσμημα σχεδιάζω είναι γιατί εκφράζει κάτι από μένα και όχι γιατί "πρέπει" να σχεδιαστεί».

DG0849.jpg

Φαντάζομαι μετά από τόσα χρόνια έχετε μάθει καλά το κοινό σας. Ποια είναι η γυναίκα, που φοράει τα κοσμήματά σας;

«Με μία πρόταση θα την περιέγραφα ως τη γυναίκα που απολαμβάνει την ποιότητα σε όλους τους τομείς της ζωής της και εκτιμάει τη διαχρονικότητα και την αυθεντικότητα σε ότι την περιβάλει».

Ποιο είναι το αγαπημένο σας υλικό, που φροντίζεται να συμπεριλαμβάνετε διαχρονικά στις συλλογές σας;

«Αγαπώ πολύ το κίτρινο χρυσό και τα λευκά διαμάντια, γιατί έχουν απλά κάτι το "παντοντινό", το καθαρό και αποπνέουν μία διακριτική ομορφιά και λάμψη».

DG2092.jpg

Φέτος παρουσιάζετε την πρώτη σας ολοκληρωμένη Fine Jewelry συλλογή. Πείτε μας λίγα λόγια για αυτή.

«Μέσα στα χρόνια ενασχόλησης μου με το κόσμημα, εκτίμησα τη διαχρονικότητα που μπορεί να έχει, όταν συνδυάζει τον αντίστοιχο σχεδιασμό με την αρτιότητα στην κατασκευή και τα πολύτιμα υλικά που μένουν αναλλοίωτα στο χρόνο. Η ιδέα του να φοράς συνέχεια κάτι που αγαπάς, να μπορείς να το χαρίσεις αργότερα σε κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο και να έχει την ίδια ακριβώς αξία και ομορφιά και ακόμα μεγαλύτερη, είναι ένα συναίσθημα που με οδήγησε στα Fine Jewelry, μαζί με την αγάπη του κόσμου που ζητούσε σε χρυσό αγαπημένα τους κομμάτια από τη συλλογή μου. Η συλλογή περιλαμβάνει διάφορες υποσυλλογές, όπως τα Paradiso Perduto, Heirlooms, The Beetles, τη νέα σειρά Mermaids που έχει ήδη αγαπηθεί, καθώς και μεμονωμένα σχέδια που ενώ είναι διαφορετικά μεταξύ τους, συνδυάζονται αρμονικά και έχουν μία κοινή σχεδιαστική ταυτότητα».

Τα σχέδιά σας για το μέλλον; Κάποιο όνειρο που ακόμη δεν πραγματοποιήθηκε δημιουργικά;

«Ευτυχώς τις ιδέες μου και το οτιδήποτε εμπνέομαι κάθε φορά δημιουργικά, μπορώ να τα πραγματοποιώ, πάντα σε συνεργασία με τους έμπειρους τεχνίτες μου που έχουν την ίδια αγάπη με μένα για αυτό που κάνουν, και εξασφαλίζουν μία υψηλή ποιότητα κατασκευής. Σχετικά με το μέλλον του brand, σίγουρα η αγορά και το κοινό του εξωτερικού, που δείχνει ήδη την αγάπη του, είναι μία μεγάλη πρόκληση που απαιτεί αφοσίωση και συνέπεια».