Wearing vs Styling: Το μεγαλύτερο trend στα social media έγινε αφορμή για άλλο ένα fashion debate

Ναταλία Κατσακιώρη
Wearing vs Styling: Το μεγαλύτερο trend στα social media έγινε αφορμή για άλλο ένα fashion debate
Photo Credit: Francesca Babbi/launchmetrics.com/spotlight

Εσύ τι γνώμη έχεις για τα αγαπημένα βιντεάκια των content creators;

Κάθε εποχή έχει και τις μανίες της και τις εμμονές της. Ειδικά όταν μιλάμε για τον ψηφιακό κόσμο των social media, δηλαδή του Instagram και του Tik Tok, όλοι ξέρουμε ότι τα trends εναλλάσσονται με την ταχύτητα του φωτός. Αν, λοιπόν, ακολουθείς fashion content creators, από όποιο back ground και αν προέρχονται, θα έχεις σίγουρα δει και τα «Wearing vs Styling» βιντεάκια, που κυκλοφορούν παντού τελευταία και έχουν ξεκινήσει μια μεγάλη συζήτηση στον κόσμο της μόδας.

stylingvswearing-(11).jpg

Τι βλέπουμε σε αυτά τα videos; Πώς στην ουσία μπορούμε να αλλάξουμε ένα εντελώς basic και συνηθισμένο σύνολο, με items που όλες μας έχουμε στη ντουλάπα μας, όπως είναι ένα απλό, λευκό t-shirt και ένα denim παντελόνι. Βάζοντας για παράδειγμα μια ζώνη ή διπλώνοντας το τελείωμα του παντελονιού μας σε ένα μεγάλο ρεβέρ. Παρακάτω σου βάζω ένα αντίστοιχο βιντεάκι, για να πιάσεις το vibe.

https://www.instagram.com/reel/Cxnsm73orXz/

Αντίστοιχο inspo μας προσφέρουν φυσικά και τα street style looks, που βλέπουμε κατά καιρούς από τους δρόμους των fashion capitals της Ευρώπης και μπορούμε να πάρουμε ιδέες για τα δικά μας σύνολα.

Τα stylish χαλαρά outfits που θα φορέσουμε το Σαββατοκύριακο

stylingvswearing-(5).jpg

Τελικά είναι χρήσιμα τα «Wearing vs Styling» βιντεάκια;

Όλη η συζήτηση και το debate ξεκίνησε μετά από ένα βίντεο που ανέβασε η στυλίστρια Kia Marie στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, όπου αναφερόταν σε αυτού του τύπου τα videos, λέγοντας ότι δεν τα θεωρεί καθόλου χρήσιμα, γιατί στην πραγματικότητα δεν είναι styling το να βάλεις ένα t-shirt μέσα από το τζιν σου. Με αυτά τα videos χάνεται η προσωπικότητα και η αυθεντικότητα που έχει το στυλ του καθένα μας, υποστήριξε.

https://www.instagram.com/reel/Cxl-YmNr0TY/

Η Παριζιάνα influencer Ellie Delphine, που φροντίζει να ανεβάζει τακτικά τέτοιου είδους περιεχόμενο στα accounts της βγήκε, λοιπόν, να υπερασπιστεί τη δουλειά της, αναλύοντας τους λόγους που θεωρεί αυτά τα βινετάκια εξαιρετικά χρήσιμα. Ο πρώτος είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν σχέση με τη μόδα, δεν ξέρουν να ντύνονται, δεν βρίσκονται μέσα στο μαγικό κόσμο της δημιουργίας, οπότε ακόμη και αυτές οι συμβουλές τους είναι σημαντικές. Δεύτερον αν και όπως παραδέχεται πρόκειται όντως για basic συμβουλές, οι περισσότεροι άνθρωποι εκεί έξω που εργάζονται σε μια κλασική οκτάωρη δουλειά και θέλουν απλώς μια εύκολη λύση, για να δείχνουν κομψοί, μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις συμβουλές σαν ενδιάμεσο σταθμό, πριν καταφέρουν να απογειώσουν το στυλ τους και να βρουν την ταυτότητά τους.

https://www.instagram.com/reel/CxsL260oIt-/

Προσωπικά θα ταχθώ υπέρ της άποψης της Delphine, γιατί πιστεύω στον εκδημοκρατισμό της μόδας, ο οποίος θα έρθει μόνο όταν δώσουμε σε όλους το ερέθισμα να κάνουν μια αρχή, όσο basic και απλή και αν ακούγεται σε κάποιους.