O σκοτεινός άρχοντας Rick Ownes, η cool Isabel Marant και το τέλος της Isabella Hearst από την Chloé

Ναταλία Κατσακιώρη
O σκοτεινός άρχοντας Rick Ownes, η cool Isabel Marant και το τέλος της Isabella Hearst από την Chloé

Η Gabriela Hearst αφήνει πίσω της έναν ανανεωμένο οίκο Chloé με θετικό περιβαλλοντικό πρόσημο. 

Η χθεσινή μέρα ήταν από τις πιο ιδιαίτερες για την Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού και αυτό γιατί βρισκόμαστε σχεδόν στη μέση της, αλλά και γιατί τα shows που είδαμε ήταν άκρως ετερόκλητα μεταξύ τους.

Ο άρχοντας του σκότους Rick Owens επέστρεψε με μια SS24 συλλογή πιστή στην αισθητική με την οποία τον γνωρίσαμε. Dark, ακραία, προβοκατόρικη αλλά και ταυτόχρονα αριστοτεχνική, αφού οι pointed ώμοι του και τα τεράστια παπούτσια του ήταν και τα highlights αυτής της συλλογής. Το δέρμα και τα biker jackets κυριάρχησαν, αλλά όχι μόνο στο αγαπημένο μαύρο του σχεδιαστή, αλλά και σε μπορντό αποχρώσεις, σε brown chocolate και σε bold κόκκινο.

Rick-Owens-S24-092.jpg

Η ατμόσφαιρα ήταν για ακόμη μια φορά συγκλονιστική, με τα μοντέλα να κινούνται φυσικά με δυσκολία πάνω στα τεράστια παπούτσια τους και ενώ είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με πέπλα αλλά ή κάποιος βέλο με διαφάνεια στο μπροστινό μέρος.

Rick-Owens-S24-049.jpg

Οι φόρμες που μεταμόρφωσε ο Rick Owens αυτή τη φορά σε μια ready to wear συλλογή που έμοιαζε όμως με haute couture, ήταν ολόσωμες φόρμες, φορέματα, maxi φούστες με jackets ή bra tops και κάποια puffy constructions που έδεναν γύρω από το σώμα σαν κασκόλ.

Όλα τα highlights από την Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού και τα shows των Balmain και Acne Studios

Rick-Owens-S24-087.jpg

Οι πολύχρωμοι καπνοί έκαναν την ατμόσφαιρα ταυτόχρονα αποπνικτική αλλά και εξαιρετικά μαγευτική, συνοδεύοντας ιδανικά το περπάτημα των μοντέλων με τα μαύρα μάτια, σαν να είχαμε μπροστά μας σκοτεινές θεότητες, οι οποίες ξεπήδησαν από τη φαντασία του σχεδιαστή.

Catwalk looks:

Η τελευταία συλλογή της Gabriela Hearst για τον οίκο Chloé.

Το ποια είναι η Gabriela Hearst και τι έχει κάνει για τον οίκο Chloé θα το κρίνουν οι ιστορικοί του μέλλοντος. Στο σήμερα πάντως το μόνο που μπορούμε να σχολιάσουμε, βλέποντας και την τελευταία της συλλογή για τον γαλλικό οίκο, είναι ότι κατάφερε να τον μεταμορφώσει. Ο Chloé είχε στην πραγματικότητα χάσει τον προσανατολισμό του και την ταυτότητά του πριν την Hearst μέσα σε ένα κενό, που ακολούθησε η «θητεία» μίας σχεδιάστριας, η οποία κατάφερε να κάνει το όραμα της βιωσιμότητας πραγματικότητα.

Chloe-S24-085.jpg

Έτσι το SS24 show ήταν και ένας είδος μιας πανηγυρικής τελετής λήξης όλου αυτού του έργου της Hearst, το οποίο οδήγησε και στην πρόσφατη συνεργασία του οίκου με το Atelier Jolie. Το θέμα της ήταν τα λουλούδια, αλλά όχι σαν ένα κλασικό, διαχρονικό μοτίβο των ανοιξιάτικων florals. Η Gabriela Hearst θέλησε να δούμε τα λουλούδια στην ουσία τους και να επανεκτιμήσουμε την πρωταρχική τους λειτουργία, το άνθισμα, τη γέννηση της ζωής.

https://www.instagram.com/reel/CxvLY2FPyUm/

Οπότε και τα looks που είδαμε στο catwalk ήταν στην πραγματικότητα σαν ένα μπουκέτο από λουλούδια. Πάντα στην αγαπημένη της χρωματική παλέτα με το μαύρο, το λευκό της κρέμας, το μπεζ και το ζεστό κίτρινο να πρωταγωνιστούν. Λουλούδια που κόπηκαν σε μικρά δερμάτινα στοιχεία δημιούργησαν όμορφα απλικέ, βολάν που δημιούργησαν ανθισμένα layers, μεγάλα τριαντάφυλλα από τούλι και μανίκια σαν μικρά πέταλα το ένα πάνω από το άλλο ήταν τα πιο εντυπωσιακά τεχνικά στοιχεία της συλλογής. Φυσικά, υπήρξε και ethical δέρμα αλλά και τα cozy, φολκόρ πλεκτά της. Το επόμενο βήμα της Hearst θα γίνει μέσα από το προσωπικό της brand, ενώ εμείς είμαστε εν αναμονή της συνέχειας για τον Chloé.

Catwalk looks:

Η Isabel Marant θα είναι πάντα η happy στιγμή μας.

«Σφύριξέ μας και εμείς θα είμαστε εκεί». Με αυτό το moto η Isabel Marant έβαλε τα μοντέλα και τους συντελεστές του SS24 show της να μάθουν να σφυράνε σε ένα video, που μας έβαλε στο αυθόρμητο mood της αγαπημένης μας Γαλλίδας σχεδιάστριας.

Marant-atm-S24-026.jpg

Είναι η sophisticated αύρα της, τα ανεπιτήδευτα σχέδιά της, η αβίαστη θηλυκότητα και οι boho chic λεπτομέρειες των ρούχων της, που κάνουν την κάθε της συλλογή μοναδική. Αυτή τη φορά η Isabel Marant έπαιξε με την παραδοσιακή κιπούρ δαντέλα, το δέρμα, τις διαφάνειες και το αγαπημένο της denim, που συνήθως στολίζει με trimmings και sparkly στοιχεία.

https://www.instagram.com/reel/CxueXpitq7h/

Τα micro mini σορτσάκια της και τα bra tops με τα ασορτί ντραπέ παντελόνια ήταν τα πιο sexy items για την επόμενη άνοιξη, αλλά πάντα θα επιστρέφουμε σε εκείνη για τα cargo παντελόνια και τα μαγικά της halter necks. Ένα show απόλαυση!

Catwalk looks: