PFW: Η νέα Fall 2022 συλλογή της Acne Studios είναι ένας φόρος τιμής στα recycled denims

Ναταλία Κατσακιώρη
PFW: Η νέα Fall 2022 συλλογή της Acne Studios είναι ένας φόρος τιμής στα recycled denims
Acne Studios, Photo: Imax Tree

Μέσα στην δίνη των γεγονότων, με την ένταση σε παγκόσμιο επίπεδο να κλιμακώνεται η PFW συνεχίζει να προσφέρει στον κόσμο μια ανάσα τέχνης και ομορφιάς.

Η Acne Studios παρουσίασε χθες την νέα Fall 2022 ready to wear συλλογή σε ένα ολόλευκο φωτεινό σκηνικό, με τα καθίσματα να βρίσκονται ενσωματωμένα στο catwalk, παρακολουθώντας το show υπό τους ήχους ενός ανατρεπτικού DJ set.


Η συλλογή ακολούθησε τον δρόμο της βιωσιμότητας, σε μια περίοδο που η προστασία του πλανήτη είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Το denim και τα knitwears ήταν τα κυρίαρχα υλικά που είδαμε για τον επερχόμενο χειμώνα, μαζί με το δέρμα, που όπως φαίνεται θα συνεχίσει να είναι το κορυφαίο trend και της επόμενης σεζόν.


https://www.instagram.com/p/CamvTBQubTR

Τα highlights της συλλογής

Το πρώτο look μας έβαλε αμέσως στο ύφος της συλλογής, με την ultra maxi κόκκινη denim φούστα με ψηλά χοντρά γάντια σε ribbed πλέξη. Η paperbag μέση πρωταγωνίστησε στις oversized φούστες και τα παντελόνια που παρουσίασε ο οίκος. Ζώνες ακουμπούσαν στο πάτωμα και τόνιζαν την μέση, με μεγάλες μεταλλικές αγκράφες σε περίτεχνο layout.


Oversized perforated πλεκτά που αγκαλιάζουν το σώμα, μεταλλικά υφάσματα και τα signature boxy δερμάτινα blazer του brand παντρεύτηκαν με denim κομμάτια από παλιά ανακυκλωμένα jeans, δίνοντας ένα patchwork αποτέλεσμα.

Οι μακριές τύπου matrix style δερμάτινες καμπαρντίνες σε κλασικό μαύρο, λαμπερό μπλε και λευκό έκλεψαν τα βλέμματα, όπως και οι πλεκτές τύπου κάλτσες που έντυσαν τα παπούτσια της συλλογής, αλλά και τα turtleneck bibs που είδαμε να συνοδεύουν σχεδόν όλα τα looks ήταν από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία της collection.


Ο Jonny Johansson δημιούργησε και αυτή την φορά μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συλλογή με πολλές και διαφορετικές υφές από θηλυκά satins και μαλακά βαμβακερά φούτερ, μέχρι φωτεινά prints, κρόσσια και ανάγλυφα υφάσματα που θυμίζουν πάπλωμα. Όλα παντρεμένα με ένα πολύ προσεκτικό τρόπο, καταφέρνοντας την ιδανική ισορροπία των όγκων σε κάθε look.


High light του show ήταν και η mini bag της συλλογής που θύμιζε το σχήμα ενός 3D eye σε matte δέρμα, faux fair αλλά και ένα ξεθωριασμένο κρακελέ μαύρο.


Για ακόμη μια φορά το αποτέλεσμα του Σουηδικού οίκου δεν μας απογοήτευσε, με μια συλλογή tribute στην παράδοση της Acne στο denim μπροστά σε ένα κοινό γεμάτο επιρροές και μια τελείως διαφορετική σκέψη απέναντι στην μόδα και τον σκοπό της.



Διαβάστε περισσότερα:

Dior Fall 2022: Η πιο φεμινιστική συλλογή της Maria Grazia Chiuri για σύγχρονες «αμαζόνες»

Ο David Koma μας έδειξε πόσο sexy μπορεί να γίνει το ποδόσφαιρο

Ulla Johnson AW22: Η μαεστρία του layering σε μία grunge αισθητική