Ο Olivier Rousteing έστειλε μία «couture» επιστολή λατρείας στον Jean Paul Gaultier- Μήνυμα ελήφθη

Ναταλία Κατσακιώρη
Ο Olivier Rousteing έστειλε μία «couture» επιστολή λατρείας στον Jean Paul Gaultier- Μήνυμα ελήφθη
imaxtree.com

Βαθύ, συγκινητικό, αληθινό. Ο Olivier Rousteing δημιούργησε τη νέα Haute Couture συλλογή του Jean Paul Gaultier και ήταν ένα ταξίδι στο έργο του κορυφαίου σχεδιαστή.

Πάντα αναρωτιόμουν, πώς είναι άραγε να συναντάς το είδωλο σου. Να γνωρίζεις από κοντά και να δουλεύεις με ανθρώπους, που έχουν στιγματίσει με την πορεία τους τη ζωή σου. Που έχουν γίνει η έμπνευση και ο καταλυτικός παράγοντας στο δικό σου τρόπο έκφρασης, που άγγιξαν χωρίς να το ξέρουν, με το δικό τους έργο, αυτό που είσαι σήμερα. Τώρα, πια ξέρω. Όταν ανακοινώθηκε πως ο επόμενος σχεδιαστής που θα αναλάβει την Haute Couture συλλογή του Jean Paul Gaultier, μπαίνοντας σε αυτό το ιδιαίτερο project που μόνο εκείνος θα μπορούσε να σκεφτεί και να πραγματοποιήσει, θα είναι ο Olivier Rousteing, όλοι περιμέναμε κάτι βαθιά συγκινητικό.

Τέσσερις μήνες μετά ο Olivier κατέθεσε στο catwalk μία ανοιχτή αποστολή αγάπης στο ίνδαλμα του, Jean Paul Gaultier, μέσα σε ένα κλίμα τουλάχιστον πανηγυρικό. Γιγαντοοθόνες στήθηκαν στη 325 Rue Saint Martin, και μία μεγάλη γιορτή που μεταφέρθηκε και εκτός της αίθουσας του show ξεκίνησε. «Είσαι η έμπνευση μου και έσπασες τόσα πολλά όρια για μένα σαν παιδί,» είπε ο ίδιος ο Rousteing στο Gaultier στην αρχή του project. Και η αλήθεια είναι πως ο Jean Paul Gaultier υπήρξε ο καλλιτεχνικός πατέρας πολλών. Ήταν εκείνος που μίλησε πρώτος για diversity, ισότητα και συμπερίληψη, ήταν αυτός που άνοιξε το δρόμο για τους νεώτερους σχεδιαστές με τα ριζοσπαστικά shows του, που θύμιζαν παράσταση. Εκείνος έγινε η αφετηρία πολλών.

https://www.instagram.com/p/CfgWp7_oKkj

Το show ξεκίνησε με τα δικά του λόγια σε μία συγκινητική ηχογράφιση να μιλάει για τα σχέδια του. Ο Olivier Rousteing πήρε στα χέρια του το πολύτιμο αρχείο του οίκου και αναβίωσε όλα τα iconic στοιχεία του τεράστιου Jean Paul Gaultier μέσα από τα δικά του μάτια. Η θρυλική σειρά του 1994 με τα tattoo prints, οι κορσέδες, το legendary bustier της Madonna, οι μαρινιέρες, τα φτερά, οι φουτουριστικοί ώμοι και φυσικά η συσκευασία τύπου κονσέρβα, που έχει ταυτιστεί με τα θρυλικά αρώματα του οίκου πήραν νέα πνοή και εντάχθηκαν σε φορέματα που στήθηκαν σαν ένα πραγματικό μπουκάλι αρώματος αλλά και σε τσαντάκια και σε μπότες, που ντύθηκαν με το πιο διάσημο κονσερβοκούτι (μετά τις τοματόσουπες του Andy Warhol).

Gaultier-HC-clp-F22-109.jpg
Gaultier-HC-clp-F22-125.jpg

Catwalk looks:

«Ο Jean Paul έγραψε ένα βιβλίο μόδας με πολλά κεφάλαια», εξήγησε ο Rousteing. «Και η πραγματικότητα είναι ότι πρέπει να καταλάβεις ποιο κεφάλαιο από τον Jean Paul είναι πιο κοντά σε σένα και τα συναισθήματα, που προφανώς σε ενδιαφέρουν περισσότερο». Η δεξιοτεχνία του κορυφαίου γαλλικού ατελιέρ υποστήριξε και πάλι τις δημιουργίες του Olivier με την άψογη τεχνική και την εμπειρία, η οποία είναι μία πραγματική όαση για τον οποιοδήποτε σχεδιαστή.

https://www.instagram.com/p/CfoFrldozpz
Gaultier-HC-atm-F22-025.jpg

Αληθινό συναίσθημα και θαυμασμός. Αυτές θα μπορούσαν να είναι και οι μοναδικές λέξεις που θα περιέγραφαν την νέα Haute Couture Jean Paul Gaultier x Olivier Rousteing collection. Ένας μέγαλος δάσκαλος, μία θρυλική μορφή, ένα άξιος μαθητής και μια μικρή ιστορία σύγχρονης μόδας πάνω στο catwalk. Merci Jean Paul Gaultier.

Το show που πρέπει να δεις: