Milan Fashion Week: Τα beauty looks που «πέρασαν» από τις πασαρέλες και θα θυμόμαστε για καιρό

Μαρία Ροδίτη
Milan Fashion Week: Τα beauty looks που «πέρασαν» από τις πασαρέλες και θα θυμόμαστε για καιρό

Tod’s, Max Mara, Elisabetta Franchi και άλλοι Οίκοι Μόδας μάς έδωσαν το σύνθημα για όσα θα κάνουμε στα μαλλιά και το μακιγιάζ μας τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2023-2024.

Η Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου ολοκληρώθηκε και αυτό που μας έμεινε από τα beauty looks που πέρασαν από μπροστά μας είναι ένα: ότι υπάρχουν μακιγιάζ και χτενίσματα για όλες. Για εκείνες που επιζητούν την απλότητα και το no makeup look, αλλά και για όσες γυναίκες θέλουν bold στοιχεία στην εμφάνισή τους.

Αν ανήκεις στην πρώτη κατηγορία και λατρεύεις τη φυσικότητα, στους Οίκους Tod’s, Max Mara, Elisabetta Franchi και Philosophy di Lorenzo Serafini θα βρεις την έμπνευση που έψαχνες, ενώ αν θέλεις να κάνεις ένα edgy look, τα Fashion Houses MM6 Maison Margiela και Prada θα σε ικανοποιήσουν και με το παραπάνω.

Milan Fashion Week highlights: Τα πιο ξεχωριστά looks από τα shows της πρώτης μέρας

Tod’s: Ομορφιά ίσον απλότητα

Καμία υπερβολή, τίποτα που να βγάζει μάτι, παρά μόνο απλότητα. Αυτό ήταν το στοιχείο που χαρακτήριζε τα looks του Οίκου Tod’s στο catwalk της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου, με τα μοντέλα να περπατούν χωρίς μακιγιάζ, χωρίς μάσκαρα και χωρίς τονισμένα φρύδια. Τα μαλλιά τους ήταν πιασμένα σε χαμηλούς, σφιχτούς κότσους με λάμψη και γυαλάδα.

Rediscovery of beauty και Prada με παστέλ βλεφαρίδες

«Επαν-ανακάλυψη της ομορφιάς» ήταν το catwalk του Οίκου Prada, με τα μοντέλα να μοιάζουν έτοιμα… να πετάξουν λόγω των φτερωτών βλεφαρίδων τους. Η makeup artist, Pat McGrath, εφάρμοσε χνουδωτές, παστέλ ψεύτικες βλεφαρίδες, ένα πολύχρωμο εφέ που βρισκόταν σε πλήρη αντίθεση με τα κατά τα άλλα «γυμνά» πρόσωπα των μοντέλων.

Max Mara: Natural looks, χρώμα υγείας και επιμελώς ατημέλητες αλογοουρές

Οι χαμηλές, ρομαντικές αλογοουρές -άλλες στολισμένες με μαύρους oversized φιόγκους και άλλες όχι- ήταν το signature χτένισμα του Οίκου Max Mara στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου. Όσο για το μακιγιάζ; Barely there επιδερμίδα με λίγο ρουζ- ίσα ίσα για να υπάρχει το χρώμα της υγείας.

Emo eyes στον Οίκο MM6 Maison Margiela

Στον Οίκο MM6, τα μάτια ήταν μουτζουρωμένα με μαύρο eyeliner που έτρεχε στο πρόσωπο, δίνοντας την εντύπωση ότι τα μοντέλα κλαίνε. Για να ενισχυθεί το drama αποτέλεσμα, τα μαλλιά ήταν γυαλισμένα με λαδάκι, ενώ δεν έλειψε στο catwalk το natural μακιγιάζ, καθώς επίσης και τα απλά, ίσια μαλλιά.

Alien skin, πολύ μπλε και wet look στον Οίκο Diesel

Μυστήριο και sexiness επικράτησε στο catwalk του Οίκου Diesel με άλλα μοντέλα να μετατρέπονται σε aliens κι άλλα να επιστρέφουν στα 90s με το μπλε μολύβι να κυριαρχεί στο μακιγιάζ τους. Στα μαλλιά, το wet look ήταν πρωταγωνιστής.

Elisabetta Franchi με double winged eyeliner και clean χτενίσματα

Το πολύ λεπτό, double winged eyeliner ήταν πρωταγωνιστής στα looks του Οίκου Elisabetta Franchi. Αυτό, όμως, και τίποτα άλλο. Το δέρμα των μοντέλων ήταν λαμπερό και πεντακάθαρο - λογικά με τη βοήθεια του skincare-, τα φρύδια καθόλου τονισμένα και τα χείλη βαθιά ενυδατωμένα. Τα μαλλιά κινούνταν από σφιχτούς κότσους μέχρι πολύ ίσια αφημένα κάτω.

Philosophy di Lorenzo Serafini με κόκκινα χείλη και ατημέλητα μαλλιά

Ένας από τους λίγους Οίκους Μόδας που μας χάρισε λαχταριστά, sexy, ματ κόκκινα χείλη ήταν ο Philosophy di Lorenzo Serafini. Η υπόλοιπη επιδερμίδα ήταν πεντακάθαρη, λαμπερή και τα μαλλιά άλλα επιμελώς ατημέλητα και άλλα σε hot, wet look.