Ο οίκος Ganni έφερε το AI και τη βιωσιμότητα στο ίδιο catwalk στην νέα του SS24 συλλογή

Ναταλία Κατσακιώρη
Ο οίκος Ganni έφερε το AI και τη βιωσιμότητα στο ίδιο catwalk στην νέα του SS24 συλλογή
Photo Credit: launchmetrics.com/spotlight

Ο οίκος έκλεισε όπως πάντα την Εβδομάδα Μόδας της Κοπεγχάγης με ένα show όπου τα δέντρα μίλησαν -κυριολεκτικά- στην καρδιά μας.

«Ο Nicolaj έχει ένα υπόβαθρο στην τεχνολογία, οπότε μιλάμε για την τεχνητή νοημοσύνη εδώ και χρόνια. Πρόσφατα, αισθάνομαι σαν να έχω και κάτι άλλο να με πανικοβάλλει, γιατί είναι τόσο μακριά από τον κόσμο μου. Αλλά σκεφτόμουν τις δυνατότητες του AI, που μπορούν να αξιοποιηθούν για καλό. Ως μητέρα τριών παιδιών και ως γυναίκα που διευθύνει μια επιχείρηση, σκέφτομαι πολύ πώς να μεγαλώσω τα παιδιά μου ώστε να είναι ευγενικά, να νιώθουν ασφάλεια, να είναι υπεύθυνα. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Ganni, πώς μπορούμε να αναπτύξουμε αυτήν το brand στην πιο υπεύθυνη επιχείρηση που μπορεί να γίνει; Έτσι, μιλήσαμε για το πώς μπορεί να είναι δυνατό να δημιουργηθεί μια πιο ευγενική, πιο προσεκτική τεχνητή νοημοσύνη, μία τεχνητή νοημοσύνη που κάνει καλό». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια της Ditte Reffstrup, creative director και founder του οίκου Ganni, που είναι ίσως ο πιο γνωστός σκανδιναβικός οίκος μόδας αυτή τη στιγμή.

Ganni-S24-071.jpg

Στο όραμά τους γύρω από την τεχνητή νοημονσύνη ήρθε να μπει και η καλλιτέχνης Cecilie Waagner Falkenstrøm, η οποία δημιούργησε ένα AI ειδικά από και για τον οίκο Ganni. Μια τεχνητή νοημοσύνη που θα αγαπά το περιβάλλον, θα νοιάζεται για τον άνθρωπο και θα θέλει να μεταδώσει τη χαρά, όπως ακριβώς και η ομάδα του κορυφαίου scandinavian brand. Τεράστια δέντρα στήθηκαν στη μέση του catwalk και άρχισαν να μιλάνε στο κοινό, μεταφέροντας τον εσωτερικό τους μονόλογο.

Η Kim Kardashian είναι το νέο πρόσωπο του Marc Jacobs και όλοι αναρωτιούνται το γιατί

Ganni-S24-001.jpg

Το show άνοιξε η Paloma Elsseser αγαπημένη μούσα του οίκου, φορώντας ένα σύνολο από την capsule collection που θα κυκλοφορήσει σε συνεργασία με τον οίκο μέσα στους επόμενους μήνες. Γιατί οι συνεργασίες είναι άλλο ένα iconic κομμάτι του label, που το έχουν ξεχωρίσει. Αυτό και τα φορέματά του, τα signature dresses που κυκλοφορεί κάθε σεζόν, αφού το κομμάτι φόρεμα ήταν αυτό που έκανε τον Ganni διάσημο και γύρω από αυτό έχτισε και την υπόλοιπη συλλογή του. Για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024 ο οίκος προτείνει ένα απλό, ρομαντικό, λευκό φόρεμα, σε button down style με μικρά τριαντάφυλλα.

Ganni-S24-070.jpg

Το tailoring ήταν το πιο εντυπωσιακό κομμάτι, μιας συλλογής που έμοιαζε να γνωρίζει πολύ καλά το κοινό της και να έρχεται να του δώσει αυτά που αναζητά, καθώς έδωσε μία παραπάνω προσοχή στα jackets, τα κοστούμια και τα creamy πλεκτά που είδαμε στα τελευταία looks του show. Το καρό και το animal print, είτε μιλάμε για leopard είτε για zebra print ήταν αυτά που ξεχώρισαν, μαζί με το υπέροχο print με τα μικρά τριντάφυλλα.

Και για το τέλος είχαμε -τι άλλο;- χορό! Όλα τα μοντέλα βγήκαν στο catwalk και μαζί με την Ditte Reffstrup έκαναν ένα φανταστικό κλείσιμο, όπως άλλωστε συνηθίζει ο Ganni, αφήνοντας μας με το πιο ξεκάθαρο mindset του οίκου, τη χαρά.

Δες ολόκληρο το show:

Τα καλύτερα looks από το catwalk: