MFW24: O Richard Quinn μιλάει αποκλειστικά στο Queen.gr για τη νέα του συνεργασία με την Max&Co

Ναταλία Κατσακιώρη
MFW24: O Richard Quinn μιλάει αποκλειστικά στο Queen.gr για τη νέα του συνεργασία με την Max&Co

Η Lucy Hale έδωσε το δικό της western vibe στη νέα FW24 συλλογή της Weekend Max Mara.

Ένα ηλιόλουστο -όλως παραδόξως- πρωινό του Φεβρουαρίου στο Μιλάνο και η Max&Co. αποφάσισε να γιορτάσει τη νέα της συνεργασία με τον Richard Quinn με ένα presentation σε ένα από τα πιο όμορφα ρετιρέ της ιταλικής πρωτεύουσας της μόδας. Το Terrazza Martini μας υποδέχτηκε στο 15ο όροφο και όταν οι πόρτες του ασανσέρ άνοιξαν μεταφερθήκαμε αυτόματα σε ένα groove σύμπαν που είχε κάτι από τα 60s και κάτι από το όχι και τόσο μακρινό μέλλον του AI. Η τεχνητή νοημοσύνη μπλέχτηκε με τις παραδοσιακές haute couture δημιουργίες από το παγκόσμιο αρχείο της μόδας με στόχο μια FW24 collection που θα μας συναρπάσει.

maxco_richardquinn-(11).jpg
maxco_richardquinn-(18).jpg

Γιατί μόνο ως συναρπαστικό θα μπορούσε να περιγράψει κανείς το οτιδήποτε αγγίζει ο 34χρονος σήμερα Richard Quinn, ένας πολύ νέος designer, που έχει εδώ και χρόνια ιδρύσει το brand που φέρει το όνομά του, έχοντας περάσει από το μεγάλο σχολείο του οίκου Dior. O ίδιος τιμήθηκε με το Queen Elizabeth II Award το 2018 για το Βρετανικό Σχέδιο και κάθε του νέα συλλογή χαρακτηρίζεται από την εμμονή του στη λεπτομέρεια και έναν μοναδικό τρόπο που διαθέτει να συνδυάζει το όραμά του με την τεχνολογία, την υψηλή τέχνη και τις κλασικές επιρροές.

maxco_richardquinn-(19).jpg

Το συγκεκριμένο collaboration ονομάστηκε Mai και είναι το αποτέλεσμα μιας ψυχεδελικής εξερεύνησης που ξεκινά από το παρελθόν και καταλήγει στο μέλλον. Μια διασταύρωση της αίγλης των παλαιών ταινιών επιστημονικής φαντασίας της δεκαετίας του ‘60 και της δυστοπικής αισθητικής, που κυριαρχείται από την Τεχνητή Νοημοσύνη. Ο Richard Quinn επαναπροσδιορίζει τους κώδικες της MAX&Co., παρουσιάζοντας πολυτελή φορέματα από κρεπ ντε σιν, που κλείνουν το μάτι στην haute couture, μακριά σακάκια και ελαφριά παλτό σε στυλ Space Age. Tα floral μοτίβα κυριαρχούν πάνω σε puffer jackets, all over κεντημένα κοστούμια και φίνα πουκάμισα, ενώ τα το μαύρο και το λευκό διακόπτονται από το vivid πράσινο, το girly ροζ και το εκτυφλωτικό φούξια.

maxco_richardquinn-(10).jpg

Το Queen.gr πάει στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου -Είσαι έτοιμη για την πιο fashion forward εμπειρία;

Από την παρουσίαση δεν θα μπορούσε να λείπει και ο ίδιος ο σχεδιαστής, ο οποίος με συνάντησε με φόντο το space φούξια σκηνικό που είχε στηθεί σε αυτό το μιλανέζικο ρετιρέ. «Ήμουν εξαρχής πολύ ενθουσιασμένος που συνεργάστηκα με την Max&Co, διότι και εκείνη και η Max Mara είναι δύο brands με τεράστιο αρχείο. Στη συνέχεια μελέτησα haute couture items από όλο τον κόσμο, από τον 18ο αιώνα για παράδειγμα υπάρχουν εντυπωσιακά αρχεία γύρω από τη μόδα, κάτι που είναι από μόνο του μια εξαιρετική διαδικασία για έναν σχεδιαστή. Ήταν ένα από τα ωραιότερα πράγματα που ανακάλυψα».

«Σε αυτή τη συλλογή θα δείτε αντιθέσεις: κάποια ρομαντικά floral prints αλλά και κάποια γραφικά μοτιβά, υπάρχει πολύ έντονο το 60s, bold vibe που επιδιώκαμε να δώσουμε στην collection,» μου είπε μεταξύ άλλων στον ελάχιστο χρόνο που είχα δυστυχώς μαζί του. Μίλησε για αυτή τη συνεργασία με μεγάλο ενθουσιασμό, όπως ακριβώς φαίνεται να σχεδίασε και αυτή τη σειρά, η οποία φέρει το αποτύπωμα του Quinn σε κάθε της λεπτομέρεια, από τη ραφή και την καινοτόμο επεξεργασία, μέχρι τα μεγάλα florals, που είναι χαρακτηριστικά των οικιακών υφασμάτων της δεκαετίας του 1960.

Εδώ το παρελθόν συνάντησε το μέλλον και μέσα από ένα outfit, για παράδειγμα, με μαύρο 60s φόρεμα με girly γιακά, συνδυασμένο με ένα all over printed puffer jacket και balaclava, καλούμαστε να τολμήσουμε, παίζοντας με συνδυασμούς και διαθέσεις που πρέπει να αποτυπωθούν σύμφωνα πάντα με το προσωπικό μας style και τη μοναδική μας αισθητική.

maxco_richardquinn-(1).jpg

Η Weekend Max Mara και η Lucy Hale μας πάνε ένα roadtrip στην άγρια φύση.

Ελεύθερο πνεύμα και αυθεντικότητα. Πάνω σε αυτές τις δύο βασικές, διαχρονικές αξίες της Weekend Max Mara αναπτύχθηκε και η νέα συνεργασία της με την ηθοποιό και τραγουδίστρια Lucy Hale, η οποία ένωσε τη δημιουργική της φύση με ένα από τα πιο αγαπημένα brands της οικογένεια Max Mara. Γεννημένη στο Μέμφις του Τενεσί, η Hale, έγινε γνωστή για τους ρόλους της στις σειρές «Pretty Little Liars», «The Hating Game»,«Puppy Love» και «Which Brings Me To You», και έγινε σύντομα ένα από τα κορυφαία role models των Genzers. Για τη νέα FW24 collection του brand η Lucy Hale εμπνεύστηκε από τις προσωπικές της εμπειρίες και αποφάσισε να μας διηγηθεί την ιστορία ενός roadtrip στην άγρια φύση. Για αυτό και η συλλογή ονομάστηκε Joyroad.

Preview-shot-Lucy-Hale-Weekend-Max-Mara-JoyRoad.jpg

«Η Weekend Max Mara αντιπροσωπεύει τις αξίες της αυθεντικότητας και του ελεύθερου πνεύματος, δύο αρχές με τις οποίες αγωνίζομαι να ζω. Αυτές οι αξίες χρησίμευσαν ως στέρεο θεμέλιο για τη δημιουργία αυτής της συλλογής. Από την αρχή, μοιραστήκαμε το όραμα να αγκαλιάσουμε την αμερικανική Western αισθητική και να δημιουργήσουμε φορέσιμα κομμάτια, που θα ενθαρρύνουν την αυτοέκφραση», δήλωσε η ίδια η Hale, η οποία και βρέθηκε σήμερα στο presentation για να χαιρετήσει τους φίλους του brand και να μοιραστεί μαζί μας όλες τις λεπτομέρειες της σχεδιαστικής εμπειρίας.

https://www.instagram.com/p/C3nD8TEqeR3/

Το moodboard περιλάμβανε στοιχεία μιας western ψυχής, του καθημερινού, αστικού κλίματος αλλά και της ανθεκτικότητας που έχει ο κάθε άνθρωπος όταν βρίσκεται στην ύπαιθρο. Έτσι και η ίδια η συλλογή έντυσε με κρόσσια χαλαρά jackets και suede παντελόνια, ακόμα και την iconic τσάντα Pasticcino. To denim ήταν επίσης μια σημαντική νότα της collection με τα patchwork σχέδια στα πανωφόρια του επερχόμενου χειμώνα να είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές. Τα πλεκτά κατέχουν για άλλη μια φορά σημαντική θέση στη γκαρνταρόμπα της σεζόν με τα έντονα χρώματα, τα logos και τα floral μοτίβα να διακοσμούν τα σχέδια της FW24 season.

weekend_maxmara-(1).jpg

Η χειμερινή χρωματική παλέτα επικεντρώνεται σε θαμπές καστανοκόκκινες neutral αποχρώσεις, στο olive πράσινο αλλά και το γαλάζιο, ενώ η slouchy denim τσάντα Pasticcino Plié, οι καουμπόικες μπότες σε vintage style και το baseball hat που δοκιμάσαμε στο κατάστημα Weekend Max Mara είναι τα highlights που δίνουν το ρυθμό της συλλογής. Μαζί πάντα με τα αξεπέραστα beige trenchcoats του label, που παραμένουν μία από τις σταθερές της minimal chic, γυναικείας γκαρνταρόμπας.

weekend_maxmara-(5).jpg

Ας ζήσουμε για λίγο στο vibe ενός roadtrip στην άγρια φύση, με μια ντουλάπα γεμάτη διαχρονικά items, που θα μας βάλουν σε easy going διάθεση.