MCM FW24: Μία συλλογή που θα ταξιδέψει την γκαρνταρόμπα σου μέχρι τον Άρη

Ναταλία Κατσακιώρη
MCM FW24: Μία συλλογή που θα ταξιδέψει την γκαρνταρόμπα σου μέχρι τον Άρη

Μια συλλογή που αποφάσισε να παντρέψει την παραδοσιακή χειροτεχνία με τη φουτουριστική καινοτομία. 

Ένα ταξίδι στον Άρη. Αυτό είναι μάλλον το τελευταίο αφήγημα πάνω στο οποίο μπορεί να σκεφτόταν κανείς ότι θα μπορούσε να στηριχθεί η νέα, FW24 συλλογή της MCM. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η πρόσκληση για το presentation του Μιλάνου κατά τη διάρκεια του fashion week μας είχε ανακοινώσει το εντυπωσιακό location του event. Το Palazzo Serbelloni. Ένα ιστορικό κτίριο που σε κάνει να μένεις έκθαμβος μπροστά στην αρχιτεκτονική του, τον διάκοσμο και τις εντυπωσιακές τοιχογραφίες του. Ο τεράστιος πολυέλαιος φώτιζε την πρώτη αίθουσα του presentation μεγαλοπρεπώς, ενώ αυτό που μας υποδέχτηκε ήταν το νέο άρωμα της MCM, που έκανε πράξη το όνομά του. Έγινε αμέσως το νέο μας Crush! Με νότες γλυκιές και λουλουδένιες είναι ένα άρωμα, που αποπνέει έντονη θηλυκότητα και girly διάθεση.

mcm-(2).jpg

Η statement συσκευασία του είναι επίσης ένα ακόμη αριστούργημα του design team του brand, που φρόντισε να δημιουργήσει μια tiny τσάντα MCM σε ροζ monogrammed μοτίβο, για να φιλοξενήσει το νέο λουλουδένιο του άρωμα.

mcm-(5).jpg

Εκτός, όμως, από την MCM Crush fragrance είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τη νέα συλλογή γυαλιών ηλίου της MCM, που θα κυκλοφορήσουν σύντομα και στη χώρα μας. Αλλά αυτή τη φορά δεν κάναμε τη γνωστή πρόβα μπροστά στον καθρέφτη, αλλά δοκιμάσαμε όλα τα new eyewear styles μέσα από ένα virtual καθρέφτη. Γιατί η καινοτομία είναι ένα από τα κύρια στοιχεία του DNA του label.

Milan Fashion Week 2024: Όλα τα fashion forward presentations που είδαμε στο Μιλάνο

mcm-(4).jpg

Καθώς, λοιπόν, οι νότες των λουλουδιών γαργαλούσαν ακόμα τις αισθήσεις, μία μεγάλη οθόνη με το λογότυπο της MCM μας καλούσε να κάνουμε ένα ταξίδι από τη γη στον Άρη, περνώντας στη δεύτερη αίθουσα του presentation, όπου αντικρίσαμε ένα τελείως διαφορετικό θέαμα, μία πραγματική, νοητή εκτόξευση μέχρι τον κόκκινο πλανήτη.

mcm-(6).jpg

Μαύρο και κόκκινο φως άφηνε κρυφές πολλές από τις αριστουργηματικές γωνιές του Palazzo Serbelloni, με τη νέα FW24 συλλογή της MCM να ξεπροβάλλει σε φωτισμένα βάθρα, ξεκινώντας σιγά-σιγά να μας αφηγείται τη δική της ιστορία. Αντλώντας έμπνευση από το πλούσιο πολιτιστικό μωσαϊκό του Μονάχου, όπου θεμελιώθηκαν οι εμβληματικοί σχεδιαστικοί κώδικες του οίκου, η συλλογή μεταφράζει την προσέγγιση της MCM, που σπάει τα όρια της καινοτομίας μέσα από ένα ταξίδι προς τον Άρη, όπου οι ίδιοι αυτοί κώδικες εξελίσσονται και υπερβαίνουν συχνά τα όρια. Από τα παραδοσιακά βασικά χειμερινά είδη μέχρι τα σύγχρονα items, η τελευταία συλλογή αντικατοπτρίζει τις βασικές ιδέες που κρύβονται πίσω από το mindset του brand: την πολυτέλεια, την ευελιξία και το life style.

mcm-(8).jpg

To νέο all over μοτίβο της εταιρίας ήρθε να ανανεώσει τις κλασικές σειρές με τσάντες και δερμάτινα αξεσουάρ, ενώ εκτός από το κομμάτι των accesssories το είδαμε προσαρμοσμένο και σε δερμάτινα μοκασίνια και άλλα ενημερωμένα flats. Mettalics, furry στοιχεία και vegan δέρματα έρχονται να συμπληρώσουν την κλασική σειρά της MCM και να αναδείξουν ακόμη περισσότερο την αγάπη της στο νέο, το πρωτοποριακό, το καινοτόμο.

Οι μεταλλικές μπότες χιονιού αλλά και οι τρεις ξεχωριστές βαλίτσες, που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τη Harper Collective και το Sustainable Travel Lifestyle Brand, κάνουν ακόμη πιο έντονο τον προσανατολισμό του brand σε items που θα ξεχωρίσουν τόσο για τον edgy σχεδιασμό τους, όσο και για την στροφή τους σε βιώσιμα, οικολογικά υλικά. Η creative director Katie Chung μιλώντας για αυτή τη νέα συλλογή στάθηκε στην ευελιξία της. Από τις καθημερινές μετακινήσεις μέχρι τις περιπέτειες των ταξιδιών μας, η σειρά αυτών των άκρως ευέλικτων items είναι σχεδιασμένη για έναν τρόπο ζωής με πολύ κίνηση, δίνοντας έμφαση στη λειτουργικότητα χωρίς να κάνει κανέναν απολύτως συμβιβασμό στο style.

Milan Fashion Week 2024: Όλα τα fashion forward presentations που είδαμε στο Μιλάνο

Το dinner της MCM μας χάρισε μια γνήσια ιταλική βραδιά.

Το ίδιο βράδυ αμέσως μετά τη λαμπερή παρουσίαση η ομάδα της MCM διοργάνωσε για εμάς ένα δείπνο, που είχε φυσικά την υπογραφή του brand. Τα τραπέζια στο εστιατόριο La Gioia τα τραπέζια στρώθηκαν με το λευκά τραπεζομάντηλα που συμπληρώθηκαν από monogrammed δερμάτινα table items της MCM. Ένα όμορφο kit με το νέο άρωμα Cruch και μια ακόμη leather good έκπληξη μας περίμενε όλους, ενώ το μενού είχε σχεδιαστεί με βάση τις κορυφαίες ιταλικές γεύσεις, που όλοι απολαμβάνουμε στον ιταλικό βορά.

mcm-(23).jpg
mcm-(21).jpg

Καλό κρασί, καλό φαγητό και η κομψή υπογραφή της MCM ήταν αρκετή για να μας κρατήσει την καλύτερη συντροφιά σε αυτό το απολαυστικό dinner, που έβαλε τη δική του σφραγίδα σε αυτό το Mialn Fashion Week.

mcm-(22).jpg