Η Ελληνοαμερικανίδα Pelagia Kolotouros έβαλε τη Lacoste σε μια νέα εποχή επιστρέφοντας στο γήπεδο

Ναταλία Κατσακιώρη
Η Ελληνοαμερικανίδα Pelagia Kolotouros έβαλε τη Lacoste σε μια νέα εποχή επιστρέφοντας στο γήπεδο

Η νέα εποχή της Lacoste είναι εδώ και το πρώτο show της Pelagias Kolotouros σηματοδότησε την αλλαγή εποχής. 

Μέσα στις τελευταίες μέρες του Paris Fashion Week είδαμε και το πρώτο show της νέας creative design director του οίκου Lacoste. Η ελληνικής καταγωγής Pelagia Kolotouros ανέλαβε τη νέα της θέση στο γαλλικό brand σχεδόν έναν χρόνο ακριβώς πριν, και εγκαινίασε μια νέα εποχή για την Lacoste, ακριβώς όπως είχαν προαναγγείλει τις μέρες που ανακοινώθηκε η αποχώρηση της Louise Trotter.

Lacoste-atm-F24-009.jpg

Πιο συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι του οίκου έγραψαν στη σχετική ανακοίνωσή τους : «Είμαστε πολύ χαρούμενοι, που ανακοινώνουμε, ότι η Pelagia θα είναι η νέα μας Creative Design Director. Ένα νέο κεφάλαιο ξεκινάει για τον Κροκόδειλο». Και αυτό το νέο κεφάλαιο δεν περιλαμβάνει άλλη μία creative director αλλά έναν άνθρωπο που θα συντονίζει τις ομάδες των designers, φέρνοντας μια δημοκρατική και άρως δημιουργική διαδικασία στο χτίσιμο των νέων συλλογών.

Emma Stone: Η απόλυτη πρωταγωνίστρια των φετινών Oscars -Τελικά θα ντυθεί και πάλι Bella Baxter;

Lacoste-F24-054.jpg

Το πέρασμα σε αυτή τη νέα εποχή του οίκου έγινε με μια μεγάλη επιστροφή στις ρίζες του, που δεν είναι άλλες από το ίδιο το γήπεδο του τέννις. Το Roland Garros, το κορυφαίο γήπεδο με χώμα στη Γαλλία, και ένα από τα κορυφαία στάδια του κόσμου, φιλοξένησε την GW24 collection της Lacoste και μας θύμισε από πού ξεκίνησαν όλα.

https://www.instagram.com/p/CxQ4wbLrgC3/

15 street style σύνολα από την Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι που θα φορέσουμε τον Μάρτιο

Back to the tennis court.

Oι προβολείς άναψαν και τα μοντέλα άρχισαν να περπατάνε κυκλικά πάνω στο κόκκινο χώμα, σε ένα σκηνικό που παρουσιάζει ιδανικά το θέμα της συλλογής. « The Victory of 1927 », αυτός είναι ο τίτλος της και μας μεταφέρει στα 20s, όταν ο Jean René Lacoste‎‎, ο γνωστός και ως κροκόδειλος από τους θαυμαστές του για τη συμπεριφορά του στα γήπεδα, μεσουρανούσε στο άθλημα του τέννις, σχεδιάζοντας παράλληλα και την iconic σειρά του.

https://www.instagram.com/reel/C4LTdWqtIil/
Lacoste-F24-001.jpg

Το ίδιο preppy vibe είδαμε και πάλι στο catwalk του Rolland Garros με τα γνωστά πλεκτά του οίκου με το σήμα του κροκόδειλου στο στήθος. Τα oversized παλτό, τα μάλλινα φορέματα με ανάλαφρα μαντήλια στο λαιμό, οι πλισέ φούστες πάνω από παντελόνια και τα πολλά τεχνικά ρούχα σε tracksuit style, με λάστιχα και φερμουάρ, αλλά και τα puffer jackets ήταν τα κύρια items που ξεχώρισαν στη συλλογή.

Lacoste-F24-011.jpg

Τα catwalk looks:

Το λευκό της κρέμας και το έντονο πράσινο, το κλασικό χρώμα του κροκόδειλου από το logo του brand ήταν τα κυριότερα χρώματα της παλέτας που χρησιμοποιήθηκε, με το μπλε και το burgundy να τα συμπληρώνουν.

Lacoste-F24-036.jpg

Η ίδια η Pelagia Kolotouros βγήκε στο τέλος στο runway για να χαιρετίσει τους καλεσμένους, και όταν οι δημοσιογράφοι τη ρώτησαν πού θέλει να φθάσει τη Lacoste απάντησε «στο φεγγάρι». Η πιο ωραία λεπτομέρεια του show ήταν οι προσκλήσεις του, οι οποίες δημιουργήθηκαν από αυθεντικά δίχτυα του Rolland Garros και τυπώθηκαν με το κόκκινο χώμα του γηπέδο. Αυτό θα πει concept!

Lacoste-F24-052.jpg
Lacoste-F24-053.jpg