PFW24: Το fashion λεξιλόγιο της Miu Miu και η επετειακή συλλογή από τον Louis Vuitton του Ghesquiere

Ναταλία Κατσακιώρη
PFW24: Το fashion λεξιλόγιο της Miu Miu και η επετειακή συλλογή από τον Louis Vuitton του Ghesquiere

H Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού ολοκληρώθηκε με δύο από τα πιο δυνατά shows της σεζόν. Και εμείς έχουμε τα highlights της ημέρας.

Fashion weeks are over! Άλλη μια σεζόν γεμάτη μόδα, ομορφιά και λαμπερά shows έφτασε στο τέλος της και σιγά-σιγά η πόλη του φωτός θα αρχίσει να επανέρχεται στην καθημερινότητά της. Φυσικά, η τελευταία μέρα περιλαμβάνει κορυφαίους οίκους, που κάνουν το φινάλε ακόμα πιο εντυπωσιακό. Ανάμεσα, λοιπόν, σε αυτούς που έκλεισαν την αυλαία αυτού του fashion week ήταν και οι Louis Vuitton και Miu Miu, δύο οίκοι εκ διαμέτρου αντίθετοι, μιας και από τη μία έχουμε έναν από τους πιο εμβληματικούς οίκους στη γαλλική ιστορία της μόδας, ενώ από την άλλη μιλάμε για ένα maison με έδρα του την Ιταλία, που αποφάσισε να δείξει τη συλλογή του στο line up του Παρισιού. Η Miuccia Prada εξάλλου φημίζεται για τις τολμηρές κινήσεις της.

15 street style σύνολα από την Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι που θα φορέσουμε τον Μάρτιο

Η επετειακή συλλογή του Louis Vuitton μετά από 10 χρόνια με τον ίδιο creative director.

10 χρόνια Nicolas Ghesquiere. O creative director του Louis Vuitton συμπλήρωσε μία ολόκληρη δεκαετία στο τιμόνι του κορυφαίου οίκου και το γιόρτασε με μια επετειακή συλλογή της δουλειάς του. Γιατί μια τέτοια στιγμή ορόσημο φυσικά και πρέπει να τη γιορτάσει κανείς, αν κρίνουμε από το πόσες συνεργασίες έληξαν μέσα στην προηγούμενη χρονιά και τις μεγάλες αλλαγές που είχαμε στις ηγεσίες των οίκων μόδας. Ο Louis Vuitton ποντάρει για άλλη μια φορά στον Ghesquiere και συνεχίζει τη συνεργασία μαζί του, μετά από μία άκρως επιτυχημένη season και στα red carpets όπου ο Louis Vuitton διέπρεψε και προτιμήθηκε από πολλές κυρίες της έβδομης τέχνης.

Vuitton-atm-F24-002.jpg

Φυσικά, το φουτουριστικό στοιχείο, αγαπημένο reference του Nicolas Ghesquiere, ήταν έντονο σε όλη τη συλλογή αλλά και στον τεράστιο πολυέλαιο που κρεμάστηκε πάνω από το runway. Jackets με λάστιχα, φερμουάρ και τεχνικά υλικά, ολόσωμες φόρμες και παντελόνια από nylon, φορέματα από skuba με τετράγωνους δυνατούς ώμους, cut outs και στενή μέση, όλα «φινιρισμένα» με κομμάτια γούνας ή φτερά. Γενικά τα χέρια δεν ήταν σε κονή θέα, σε αντίθεση με τα γυναικεία πόδια που πρωταγωνίστησαν σε mini αλλά και ασύμμετρα maxi shapes.

Vuitton-F24-001.jpg
Vuitton-F24-015.jpg

To χρυσό, το ασημί και οι λάμψεις έπαιξαν με τα φώτα του catwalk και τοποθετήθηκαν αριστοτεχνικά σε βραδινά gowns σε ανοιχτόχρωμα pastels. Tα είδαμε συνδυασμένα με motomami jackets και ανδρόγυνα παπούτσια. Γενικά, η συλλογή είχε όλα εκείνα τα στοιχεία που λάνσαρε μέσα στη δεκάχρονη πορεία του στον Louis Vuitton ο Nicolas Ghesquiere, επιμένοντας πάντα σε μια γκαρνταρόμπα ανάμεσα στη Γη και το διάστημα, βγάζοντας πάντα μια δυναμική οπτική πάνω στη γυναίκα του σήμερα.

Vuitton-F24-038.jpg

Η Δανάη Μιχαλάκη με ολόμαυρο sexy βραδινό look και flats

Το φινάλε του show:

https://www.instagram.com/reel/C4J7HjYKH7w/

Catwalk looks:

H Miuccia Prada ξαναγράφει το λεξιλόγιο της μόδας.

Όχι, αυτή δεν ήταν μια trendsetter συλλογή της Miuccia Prada για την Miu Miu. Μετά από περίπου τρία χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων κάθε νέα collection γινόταν viral, αυτή τη φορά είχαμε και μια εντελώς νέα προσέγγιση. Αυτή της παρατήρησης. Η Miuccia Prada αποφάσισε να δει και να προσέξει με λεπτομέρειες το τι φοράνε οι άνθρωποι σήμερα γύρω της και να αναπτύξει μια γκαρνταρόμπα που περιλαμβάνει ένα νέο λεξιλόγιο από τα παιδικά χρόνια ενός ανθρώπου μέχρι και την ωριμότητά του.

Miu-Miu-F24-071.jpg

Και η αλήθεια είναι ότι το χεθσινό show μας θύμισε κάτι από Prada έχοντας όμως την cool προσέγγιση του Miu Miu girl, που δεν παίρνει τον εαυτό του και τόσο στα σοβαρά. Minimal παλτό και παντελόνια, κοντά coats ως φορέματα μαζί με πολύχρωμα καλσόν και γάντια, χαμηλοκάβαλα jeans, φούστες σε 50s γραμμή μαζί με polo μπλουζάκια και απλά αξεσουάρ, όπως ένα ζευγάρι γόβες και μεγάλες shopper τσάντες ήταν αυτά που είδαμε στο catwalk.

Miu-Miu-F24-001.jpg

Όλα τα μοντέλα φορούσαν φαρδιά, δερμάτινα γάντια σε basic αλλά και bold αποχρώσεις, ενώ η κύρια ιδεά της αντίθεσης ανάμεσα στην παιδική ηλικία και την ενηλικίωση αποτυπώθηκε μέσα από τα ανδρόγυνα looks με τα girly στοιχεία που είδαμε στο catwalk. Αυτή τη φορά η Miuccia Prada φρόντισε να έχει στο cast της την Gigi Hadid αλλά και την Little Simz, η οποία έκανε το ντεμπούτο της ως μοντέλο.

Catwalk looks:

https://www.instagram.com/reel/C4JC6lEroVW/