Alexander Wang: Όσα πρέπει να ξέρεις για το σχεδιαστή που κατέκτησε τον κόσμο της μόδας

Alexander Wang: Όσα πρέπει να ξέρεις για το σχεδιαστή που κατέκτησε τον κόσμο της μόδας

Παράτησε το κολλέγιο, κι όμως κατάφερε να φτάσει στην κορυφή!

Γεννημένος το 1983 στο San Francisco της California, o Alexander Wang, παράτησε τις σπουδές μόδας του το 2009 στο κολλέγιο Parsons στη Νέα Υόρκη, για να μπει απευθείας στο παιχνίδι. Ενώ μια τέτοια κίνηση θα θεωρούταν από κάποιους αφελής ή παράτολμη, ο Wang κατάφερε να κυνηγήσει το όνειρό του, αποδεικνύοντας ότι τα μεγάλα ταλέντα καταφέρνουν πάντα να βρουν το δρόμο τους. Το 2005 αποφασίζει να ξεκινήσει μια δική του συλλογή, όπου όλοι ξεχώρισαν τα χαρακτηριστικά unisex κασμιρένια του πουλόβερ. Δύο χρόνια αργότερα, παρουσιάζει μια ολοκληρωμένη συλλογή στις πασαρέλες της Νέας Υόρκης και καταφέρνει το 2008 να κερδίσει το βραβείο CFDA/Vogue Fashion Fund (και $20.000 για να ξεκινήσει την επιχείρησή του) – και φυσικά τον έπαινο των περισσότερων κριτικών και δημοσιογράφων μόδας. Η συνέχεια είναι περίπου γνωστή: Το label του λανσάρει ένα too-cool-for-school urban στυλ που όλοι λατρεύουν και επεκτείνεται στις γυναικείες τσάντες, στο brand T by Alexander Wang και στην ανδρική ένδυση.

«Υπάρχουν υπέρ και κατά στο να ξεκινά κανείς τόσο νέος. Στην αρχή ο κόσμος έλεγε ‘Δεν έχω ξανακούσει τίποτα γι’ αυτόν. Πόσο είναι, 21 χρονών;’. Υπάρχουν στερεότυπα, αλλά η μεγαλύτερη ικανοποίηση ήταν ότι τους απέδειξα ότι έκαναν λάθος για μένα», έχει δηλώσει παλιότερα ο σχεδιαστής.

Όλα αυτά, μέχρι το Νοέμβριο του 2012, όταν ανακοινώνεται ότι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Balenciaga, Nicolas Ghesquière, αποχωρεί από τη θέση του. Διάδοχός του; Ποιος άλλος από τον ταλαντούχο και καινοτόμο Alexander Wang. Το ντεμπούτο του με το θρυλικό οίκο Balenciaga γίνεται με τη συλλογή Φθινόπωρο-Χειμώνας 2013, τον εκτοξεύει στην κορυφή (η Anna Wintour δήλωσε περήφανη γι’ αυτή του τη συλλογή) και ο ίδιος προσπαθεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας του δουλειάς – και του δικού του προσωπικού label. Η τελευταία του συνεργασία με τον κολοσσό H&M που θα κυκλοφορήσει στις 6 Νοεμβρίου δεν είναι τυχαία, αφού η εταιρεία συνήθως επιλέγει μόνο πολύ μεγάλα ονόματα της μόδας για να σχεδιάσουν συλλογές για το brand.
Κι αν ακόμα δεν έχετε εντυπωσιαστεί, ανάμεσα στις διάσημες fashionistas που λατρεύουν τις δημιουργίες του, βρίσκονται ονόματα όπως η Rihanna, η Sarah Jessica Parker, η Kate Moss, η Megan Fox, η Blake Lively, η Gwyneth Paltrow, και η Mary-Kate Olsen.

Διαβάστε ακόμη

Η Barbie συλλογή του οίκου Moschino που συζητήθηκε όσο καμία

6 πράγματα που δεν ξέρατε για την ζωή της Coco Chanel