Marilyn και Jackie: Οι γυναίκες του Kennedy που άφησαν ιστορία με το στυλ τους

Marilyn και Jackie: Οι γυναίκες του Kennedy που άφησαν ιστορία με το στυλ τους

Δύο εμβληματικές γυναίκες που χάραξαν τις εμφανίσεις τους στη μνήμη μας και άφησαν το στίγμα τους στο γυναικείο στυλ.

Marilyn Monroe: Η σταρ του σινεμά

marilyn21n-3-web

Έδειχνε λαμπερή στην κάθε της στιγμή, παρά τις όποιες δυσκολίες τη βασάνιζαν ανά καιρούς, κυρίως λόγω του παράνομου δεσμού της με τον JFK. Το μυστικό έγινε δημόσιο, όταν στα γενέθλια του Προέδρου Kennedy, το 1962 η Marilyn Monroe βγήκε στη σκηνή του Madison Square Garden και τραγούδησε με νόημα "Happy Birthday, Mr. President", φορώντας ένα απίστευτο φόρεμα, στολισμένο με 2.500 πολύτιμες πέτρες. Φήμες αναφέρουν πως η Marilyn επέλεξε το συγκεκριμένο φόρεμα για να τραβήξει την προσοχή του Kennedy που τόσο απελπισμένα αναζητούσε, ενώ απολύθηκε από μια ταινία που θα έκανε με τη Fox, γιατί πήρε το αεροπλάνο και πήγε στη Νέα Υόρκη για να τραγουδήσει.

Τι μας έμαθε για το στυλ η Marilyn:

Δεν είναι κακό να έχεις καμπύλες, ίσα ίσα, αυτό μπορεί να γίνει το δυνατό σου σημείο. Ήξερε πώς να κάνει το κάθε outfit να μοιάζει εντυπωσιακό, φορώντας το κόκκινο κραγιόν της, ή αν είχε μια bad hair day, φορούσε ένα μαντήλι στα μαλλιά και έκανε μια ακόμη εμφάνιση που αντέγραφαν οι γυναίκες της τότε εποχής. Η Norma Jeanne Mortenson, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, ενέπνευσε αμέτρητους δημιουργούς και ταλέντα της τέχνης, από τον Andy Warhol, μέχρι τη Madonna. Αντικείμενο-φετίχ της; Τα ψηλοτάκουνα παπούτσια! "Δώσε σε ένα κορίτσι τα κατάλληλα παπούτσια και μπορεί να κατακτήσει τον κόσμο", έχει δηλώσει η Monroe.

Jackie Kennedy: Η Πρώτη Κυρία

2d4564561099841ee7b736954baa1b7c

Η κομψότητα και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπιζε την καθημερινότητα, οι εκλεκτοί τρόποι της και η διακριτικότητά της, έκαναν την Jacqueline Lee Bouvier το απόλυτο style icon του Λευκού Οίκου. Φήμες ήθελαν τη Marilyn να έχει εξομολογηθεί την παράνομη σχέση της με τον JFK στη Jackie (έτσι τουλάχιστον ισχυρίζεται ο συγγραφέας Christopher Anderson), με τη δεύτερη να απαντά: "Αυτό είναι υπέροχο. Θα φύγω από το σπίτι και θα έχεις εσύ όλα τα προβλήματα". Το πιο iconic look της, ήταν φυσικά το ροζ μάλλινο Chanel κοστούμι της, που φορούσε όταν δολοφονήθηκε ο Kennedy και έμελλε να γίνει το ρούχο-σύμβολο του γεγονότος. Το συγκεκριμένο ρούχο ακόμα θυμίζει στην Αμερική τον Πρόεδρο που έχασε.

Τι μας έμαθε για το στυλ η Jackie:

Έχοντας επηρεάσει με το στυλ της όλες τις γυναίκες της υφηλίου, η Jackie φρόντιζε κάθε της εμφάνιση να είναι ξεχωριστή, με το δικό της μοναδικό τρόπο. Προτιμούσε τις πέρλες από τα διαμάντια, τα fitted φορέματα από τις σέξι εμφανίσεις και φυσικά λάτρευε τα αξεσουάρ, όπως τα καπέλα, μαντήλια, ή τα μεγάλα γυαλιά ηλίου (Jackie O'). Το "Jackie Look", που αντέγραφαν οι κυρίες της Αμερικής, ήταν και είναι ένα από τα πιο εκλεπτυσμένα και κολακευτικά στυλ για όλες τις γυναίκες και αναδεικνύουν τη γυναικεία φύση με μια παραπάνω δόση elegance.

Διαβάστε ακόμα

Grace Kelly: Οι πιο iconic εμφανίσεις της πριγκίπισσας του Μονακό

Τα 30+1 πιο εμπνευσμένα quotes από τους πιο θρυλικούς ανθρώπους με στυλ