Η μόδα στη δεκαετία που η Farrah Fawcett ήταν fashion icon

Η μόδα στη δεκαετία που η Farrah Fawcett ήταν fashion icon

Καμπάνες και glitter γέμισαν τη ντουλάπα της πιο φαντασμαγορικής δεκαετίας του στυλ.

Οι χίπηδες που εμφανίστηκαν στο τέλος των 60s εξαπλώθηκαν σαν στυλιστική πανδημία, με αποτέλεσμα τα κολλητά jeans καμπάνα και τα εφαρμοστά μπλουζάκια να είναι σχεδόν στολή όλων των ανθρώπων της εποχής εκείνης.

Γρήγορα όμως η disco ξόρκισε την βρώμα των hippies, κρατώντας όμως τις καμπάνες τους και δείχνοντας μία πιο glitter πλευρά της ζωής. Ο John Travolta στον «Πυρετό στο Σαββατόβραδο» εμπνέει το στυλ μίας ολόκληρης γενιάς, ενώ οι πλατφόρμες αναδεικνύονται σε παπούτσι της δεκαετίας χωρίς κανένα ανταγωνισμό.

Τα ρούχα είναι στενά σε κάθε σημείο του σώματος, σε σημείο πρόκλησης αλλά και ασφυξίας. Τα φανταχτερά, συνθετικά υφάσματα δεν εξαφανίζονται ούτε στιγμή από την δεκαετία και ντύνουν ακόμα και τους ροκάδες του glam rock κινήματος στη μέση των 70s.

Στρας και πούλια και ολόσωμες ελαστικές φόρμες είναι οι σημαίες της λαμπερής, κυριολεκτικά, δεκαετίας, που όμως προς το τέλος της, απαρνιέται όλα τα trends που έφερε γιατί το punk μπαίνει δυναμικά στη ζωή όλων και αλλάζει τη μόδα ξανά με τους ήχους και το στυλ των Sex Pistols.