Πέτα μου το γάντι

Πέτα μου το γάντι

Τα γάντια γίνονται σήμα κατατεθέν της μυστηριώδους γυναικείας προσωπικότητας.

Τα γάντια είναι συνυφασμένα με σεξαπίλ και αίνιγμα. H γυναίκα που τα φοράει ξέρει, πάνω απ' όλα, να ξελογιάζει και να σαγηνεύει.

Η παρουσία τους πηγαίνει πίσω στους προϊστορικούς χρόνους. Κατά έναν τρόπο ανακαλύφθηκαν από τους ανθρώπους των σπηλαίων προκειμένου να μπορούν εκείνοι να προστατεύουν τα χέρια τους από τις σκληρές δουλειές και τα άγρια ζώα. Βέβαια στη μορφή εκείνη ήταν απλά ένα ρούχο που κάλυπτε με άγαρμπο τρόπο το δέρμα!

Στη συνέχεια τα γάντια πήραν τη μορφή που ξέρουμε, με κυρίαρχο σημείο την αισθητική τους. Αρχικά ήταν ένας τρόπος να διαφοροποιείται η υψηλή από την κατώτερη τάξη, καθώς επίσης εκπροσωπούσε την τιμή του άνδρα και του έδινε τη δυνατότητα να καλέσει σε πρόκληση έναν άλλον. Τον 12ο αιώνα τα γάντια έγιναν συνώνυμο της κομψότητας και εισέβαλαν στο χώρο της μόδας. Κατά τη βασιλεία της Βασίλισσας Ελισάβετ Ι, μάλιστα, καμία καλοντυμένη γυναίκα δε μπορούσε να εμφανιστεί δημόσια δίχως να φοράει γάντια. Τον 16ο και τον 17ο αιώνα τα γάντια έγιναν προσβάσιμα στον απλό λαό ενώ κατασκευάζονταν από δέρμα, από δαντέλα ή από μετάξι και ήταν διακοσμημένα με διάφορα στολίδια. Μετά τον 17ο αιώνα τα γάντια έγιναν πιο απλά, με λιγότερα στολίδια, δίνοντας έμφασή στη χρήση τους ως ένα fashion αξεσουάρ.

Τον τελευταίο αιώνα τα γάντια εμφανίστηκαν λιγότερο ή περισσότερο τονισμένα, ανάλογα την εκάστοτε μόδα. Από την Marilyn Monroe και την Betty Davis μέχρι την Sarah Jessica Parker και την Victoria Beckham... το μόνο σίγουρο είναι ότι τα γάντια προσθέτουν glam και χάρη στη γυναικεία προσωπικότητα.