Snow Boots, οι fashion πατημασιές στο χιόνι

Snow Boots, οι fashion πατημασιές στο χιόνι

Οι χειμερινές μπότες αφήνουν τα δικά τους ίχνη.

Οι snow boots είναι πιο βαριές από τις κανονικές μπότες και είναι σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο που να κρατούν ζεστά και στεγνά τα πόδια. Είναι συνήθως φτιαγμένες από δέρμα και οι σόλες τους έχουν αδιάβροχο υλικό.

Οι αρχαιολόγοι υπολογίζουν ότι ο Otzi, ο άνθρωπος των πάγων που βρέθηκε στις Άλπεις ανάμεσα στην Αυστρία και στην Ιταλία το 1991, ζούσε τουλάχιστον πριν 53 αιώνες. Φορούσε μια υποτυπώδη μορφή snow boots που ήταν αδιάβροχες. Οι άνθρωποι των σπηλαίων έφτιαχναν τις μπότες τους από δέρμα ζώων και τις γέμιζαν με χόρτα για να είναι πιο ζεστές. Στη συνέχεια φυλές της Βορείου Αμερικής όπως οι Cree, Ojibiwa και Sioux άρχισαν να χρησιμοποιούν στις μπότες το δέρμα και τις γούνες με τις οποίες έντυναν τα ρούχα τους. Οι ιθαγενείς του Καναδά και της Αλάσκας έφτιαχναν snow boots από δέρμα φώκιας ή ταράνδου και τα ονόμαζαν «mukluks», μια παραλλαγή των οποίων φορούν μέχρι σήμερα και οι χορευτές του μπαλέτου. Στη διάρκεια των αιώνων οι snow boots εξελίχθηκαν, άλλαξαν μορφή και έγιναν σύμβολο της μόδας. Το 1860 πέρασαν στην γκαρνταρόμπα των γυναικών που μέχρι τότε περιορίζονταν σε πιο θηλυπρεπή υποδήματα.

Οι celebrities αγαπούν τις snow boots και δε διστάζουν να τις επιδεικνύουν στις χειμερινές τους εμφανίσεις. Oprah, Paris Hilton, Sarah Jessica Parker, Sienna Miller... λίγα μόνο από τα ονόματα που μοστράρουν τις μπότες τους και βάζουν στο χιόνι ακριβές, fashion υπογραφές.