Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι στολές των αθλητριών στο πέρασμα των χρόνων

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι στολές των αθλητριών στο πέρασμα των χρόνων

Τα εντυπωσιακά κορμάκια του σήμερα, κάποτε ήταν midi φορέματα

Απόψε ξεκινούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου, που αναμένεται να είναι το πιο στυλάτο αθλητικό event στην ιστορία, αφού μεγάλοι σχεδιαστές, απ' όλο τον κόσμο, δείχνουν την στήριξή τους στους αθλητές της πατρίδας τους, σχεδιάζοντας τις στολές τους.

Τα δύο αγαπημένα αθλήματα των γυναικών θεατών, είναι η ενόργανη και η ρυθμική γυμναστική, και ο λόγος, εκτός από τις εντυπωσιακές ασκήσεις που παραπέμπουν σε ακροβατικά, είναι τα εντυπωσιακά κορμάκια- στολές των αθλητριών που συμμετέχουν.

Τα κορμάκια που φοράνε οι πρωταθλήτριες της ενόργανης αποκαλύπτουν τα γραμμωμένα σώματά τους ενώ τα χρώματα και το glitter στα υφάσματά τους πολλές φορές μας τραβάνε την προσοχή- ακόμα και όταν οι ασκήσεις τους δεν είναι τόσο εντυπωσιακές. Οι αθλήτριες πολλές φορές θυμίζουν pop stars έτοιμες να βγουν στη σκηνή. Τα μαλλιά τους είναι τραβηγμένα πίσω σε σφιχτά σινιόν, ενώ το μακιγιάζ υπακούει σε έναν και μοναδικό κανόνα: όσο περισσότερο glitter γίνεται. Σε μερικές περιπτώσεις, μάλιστα, μας έχει περάσει από το μυαλό ότι μέχρι και η Lady GaGa θα ζήλευε μερικές από τις εμφανίσεις τους.

Οι αθλήτριες δεν εμφανίζονταν πάντα τόσο εντυπωσιακές όσο σήμερα. Κάποιες από τις πρώτες αθλήτριες που συμμετείχαν σε διεθνείς αθλητικές οργανώσεις φορούσαν, αντί για στολές, φορέματα με μήκος μέχρι το γόνατο που, με το πέρασμα των χρόνων, έγιναν τα απαστράπτοντα, αποκαλυπτικά –σε πολλές περιπτώσεις- κορμάκια που κάθε μικρή και μεγάλη fashionista λατρεύει να βλέπει.

Διαβάστε ακόμα:

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Πρώτη φορά που αγωνίστηκαν γυναίκες

Ολυμπιακοί Αγώνες 2012: Το Λονδίνο γιορτάζει

Βούλα Παπαχρήστου: Το ρατσιστικό σχόλιο, οι αντιδράσεις του κόσμου και ο αποκλεισμός της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου