Όταν οι γυναίκες ντύνονταν σαν την Olivia Newton John

Όταν οι γυναίκες ντύνονταν σαν την Olivia Newton John

Μια δεκαετία που τα ρούχα είχαν υπερβολικά πολύ ύφασμα και η κομψότητα συνδυάστηκε με την πολυτέλεια. Μάθετε πως ντύνονταν οι γυναίκες στα 50s.

Η λήξη του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου έφερε κάτι που ουσιαστικά είχε εκλείψει τα προηγούμενα χρόνια και είχε ανακόψει την εξέλιξη της βιομηχανίας της μόδας. Αυτό ήταν το ύφασμα. Κατά τη διάρκεια του πολέμου τα εργοστάσια δεν παρήγαγαν υφάσματα πολυτελείας, παρά μόνο ανθεκτικά τσίτια για τις στρατιωτικές στολές.

Με τη λήξη του πολέμου, λοιπόν, τα ρούχα είχαν πολύ ύφασμα μόνο και μόνο για να καλύψουν την ανάγκη του κόσμου να απολαύσει κάτι που είχε στερηθεί πολλά χρόνια. Οι γυναικείες σιλουέτες επέβαλαν ψηλόμεσες φούστες σε γραμμή Α μέχρι τη γάμπα και pencil skirts και μπλούζες με ανοιχτούς ώμους που κολάκευαν απόλυτα το στήθος και τη μέση των γυναικών. To ροκ εν ρολ μπαίνει στη ζωή όλων και η αμφίεση της Olivia Newton John στο Grease (που είδαμε δύο δεκαετίες αργότερα στη μεγάλη οθόνη) ντύνει όλες τις δεσποινίδες της εποχής. Οι μπερέδες, τα wayfarer γυαλιά και τα ζιβάγκο δίνουν τη δική τους σφραγίδα σε μία δεκαετία κομψότητας και αναγέννησης.