8 Πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον θρυλικό οίκο Chloe

8 Πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον θρυλικό οίκο Chloe

Ένα από τα πλέον ιστορικά labels της μόδας

O οίκος Chloe είναι ένα brand συνώνυμο της θηλυκότητας και του δυναμισμού, που ενεξάρτητα από τον σχεδιαστή που τον αναλαμβάνει παραμένει ένας τίτλος ιστορικός. Ο συγκεκριμένος οίκος, έχει πλούσια ιστορία και είναι γεμάτος μεγάλες προσωπικότητες.

Με αφορμή τα 60α γεννέθλια του label και την πολυαναμενόμενη έκθεση στο Palaias de Tokyo στο Παρίσι, θυμόμαστε 8 πράγματα που πρέπει να ξέρουμε για την Chloe.

1. Η Gaby Aghion, μία μετανάστρια από την Αίγυπτο, ίδρυσε τον οίκο Chloe το1952.

2. Με την επιθυμία να κάνει τη μόδα προσβάσιμη σε όλους, η , Gaby καθιέρωσε τον όρο pret-a-porter για τα 'off the racks' looks των συλλογών της. Και άλλα labels ακολουθούν το παράδειγμά της.

3. Η Gaby έπαψε να ακολουθεί το παράδειγμα του Dior με το New Look, δημιουργώντας το 'ready-to-wear.'

4. Στο τέλος των '60′s, η Gaby ξεκίνησε πρώτη να φέρνει στο προσκήνιο νεαρούς designers, προσλαμβάνοντας τον ανερχόμενο Karl Lagerfeld το 1966 για να της σχεδιάσει μία collection. Έμεινε μαζί της 22 χρόνια!

5. Μετά τονr Karl, το brand προτίμησε δυναμικές γυναίκες να πάρουν τα ηνία όπως οι Martine Sitbon, Stella McCartney, και Phoebe Philo.

6. Τον Ιούνιο του 2011, ο οίκος Chloe έδωσε στην Clare Waight Keller τη θέση της creative director, η οποία είχε προηγουμένως συνεργαστεί με τους Calvin Klein, Ralph Lauren, Gucci και Pringle of Scotland.

7. Μούσες της Chloe έχουν υπάρξει η Jackie Kennedy, Brigitte Bardot, Grace Kelly και Maria Callas.

8. Η Gaby είναι ακόμη ζωντανή, όπως τη βλέπετε, έχει περάσει τα 90 και ακόμη δείχνει νεότερη από τον κατά πολύ μικρότερό της Kaiser Karl...

Διαβάστε ακόμη:

Nordic Leggings: Το Χριστουγεννιάτικο έθιμο που έγινε trend

Δείτε την sexy chic pre-fall συλλογή του Michael Kors για το 2013