Fashion icons: Οι πέντε γυναίκες που δημιούργησαν το στυλ

Fashion icons: Οι πέντε γυναίκες που δημιούργησαν το στυλ

Με αφορμή την ημέρα της γυναίκας μνημονεύουμε αυτές που κατάφεραν να γίνουν θρύλοι του στυλ, της θηλυκότητας και εμπνεύσουν όλες τις υπόλοιπες γυναίκες που ακολούθησαν για να μεγαλουργήσουν.

twiggy
jackie
MBDROHO_EC072_H
MBDREWI_EC085_H
louise

Twiggy
Το μοντέλο των 60s ήταν το πρώτο super model στην ιστορία της μόδας, που κατάφερε να κάνει το look της trademark και να προκαλέσει μαζική υστερία στις γυναίκες που έσπευσαν να αντιγράψουν κάθε πτυχή της εμφάνισης της. Κοντό μαλλί, μίνι φούστες, μεγάλες βλεφαρίδες και ανοιχτό σαγόνι ήταν τα συστατικά για μία trendy φωτογραφία της εποχής.


Jackie O
Η Jackie Kennedy ή Jackie Onasis ήταν η κομψότερη των κομψών. Η πρώτη κυρία των Η.Π.Α. ήταν η γυναίκα που κατάφερε να επισκιάσει κάθε άντρα δίπλα της και να γίνει το αιώνιο σύμβολο της αριστοκρατικότητας για όλες τις γενεές που ακολούθησαν. Τα ταγιέρ της και τα καπέλα της έχουν ήδη περάσει στην ιστορία, ενώ τα μεγάλα γυαλιά είναι συνώνυμα του στυλ της.


Audrey Hepburn
Μία γυναίκα, ένα αισθητικό κίνημα από μόνη της. Το όνομα της είναι συνδεδεμένο με τον Hubert de Givenchy, που για σαράντα χρόνια ήταν ο σχεδιαστής πίσω από την Audrey και τη διάσημη γκαρνταρόμπα της, αν και η ίδια ήταν αυτή που διάλεγε όλες τις εμφανίσεις της. Από το θρυλικό κάπρι παντελόνι στη Sabrina, μέχρι τη χαρακτηριστική ζώνη στο Roman Holiday, η Audrey δημιούργησε όλα τα κλασικά γυναικεία looks.


Grace Kelly
Δεν έδωσε τυχαία το όνομα της σε μία θρυλική τσάντα, όπως είναι η Kelly bag. Η Grace Kelly με το εκλεπτυσμένο look της (τα κορμάκια και οι πλουμιστές φούστες ήταν το σήμα κατατεθέν) έγινε η πιο αγαπητή πριγκίπισσα όλων των εποχών, και η πιο στυλάτη θα συμπληρώναμε εμείς.


Louise Brooks
Η πιο αναγνωρίσιμη πρωταγωνίστρια των ταινιών των 20s έκανε την "bob" κώμη, talk of the town την εποχή της ποτοαπαγόρευσης και τις γυναίκες όλων των δεκαετιών που ακολούθησαν να ανατρέχουν στις ενδυματολογικές επιλογές για να αντιγράψουν τη γυναίκα που στιγμάτισε μια ολόκληρη δεκαετία.