Babe Paley: Η γυναίκα- σύμβολο της αμερικανικής κομψότητας

Babe Paley: Η γυναίκα- σύμβολο της αμερικανικής κομψότητας

Η socialite που έγινε ένα από τα σημαντικότερα fashion icons

Η Barbara «Babe» Paley υπήρξε μία από τις γνωστότερες socialites της νεούορκέζικης κοινωνίας των δεκαετιών του '40, '50 και '60, αλλά και μούσα του Truman Capote.

«Η Babe Paley είχε μόνο ένα ψεγάδι, ήταν αψεγάδιαστη. Κατά τ' άλλα, ήταν τέλεια», δήλωνε για την φίλη του ο μεγάλος Αμερικανός συγγραφέας. Γεννημένη το 1915, στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης, η μικρή «Babe», όπως έμεινε γνωστή σε όλη την ζωή της, ήταν κόρη του φημισμένου καθηγητή χειρουργικής Harvey Cushing, και της κοσμικής Katharine Stone Crowell Cushing. Οι δύο μεγαλύτερες αδερφές της ήταν γνωστές σύζυγοι ευγενών. Η Minnie Cushing ήταν η δεύτερη σύζυγος του επιχειρηματία Vincent Astor, ενώ η Betsey Cushing παντρεύτηκε τον γιο του προέδρου Roosevelt, James.


H Babe παρουσιάστηκε σαν debutante τον Οκτώβριο του 1934 στη Βοστώνη, εν μέσω του οικονομικού κραχ, και η παρουσία της, σαν κοσμική, έγινε αμέσως αισθητή. Το 1958 κέρδισε μία θέση στο Best Dressed List Hall of Fame, αφού η αίσθηση του στυλ της ήταν απαράμιλλη σε κάθε περίσταση. Το 1938 η Paley ξεκίνησε να εργάζεται στη Vogue ως fashion editor αποκτώντας, έτσι, πρόσβαση σε designer ρούχα, σε αντάλλαγμα της high profile εικόνας της. Συνήθιζε να αγοράζει ολόκληρες couture συλλογές οίκων όπως οι Givenchy και Valentino, ενώ οι εμφανίσεις της αποτελούσαν έμπνευση για χιλιάδες γυναίκες που προσπαθούσαν να αντιγράψουν το στυλ της μάταια αφού, όπως τόνισε ο Stanley Mortimer το 1940, «δεν την είδα ποτέ να περνάει απαρατήρητη. Τα μαλλιά, το make up, η αψεγάδιαστη εικόνα- ποτέ δεν ήξερες τι ακριβώς φορούσε, πρόσεχες την Babe και τίποτ' άλλο».

Διαβάστε ακόμα:
10 vintage looks που θέλουμε να επιστρέψουν στη μόδα
Κορμάκι: Από αθλητική στολή, σέξι fashion item