Ηλεκτρίζονται τα ρούχα σου; 6 τρόποι να το καταπολεμήσεις και να μη νιώθεις πια άβολα

Νατάσσα Σχοινά
Ηλεκτρίζονται τα ρούχα σου; 6 τρόποι να το καταπολεμήσεις και να μη νιώθεις πια άβολα

Πώς θα απαλλαγείς επιτέλους από την ιδιαίτερα ενοχλητική κατάσταση.

Η διαδικασία του shopping παίρνει πολλές φορές ψυχοθεραπευτικές διαστάσεις. Ετοιμάζεσαι, επισκέπτεσαι το κατάστημα της αρεσκείας σου, χάνεσαι κάπου ανάμεσα στα χρώματα και στα υφάσματα, ώσπου καταλήγεις στο ένα και μοναδικό ρούχο που σου τράβηξε την προσοχή, μέσα στο οποίο φαντάζεσαι τον εαυτό σου.

Το παίρνεις, λοιπόν, στο σπίτι και, όταν το δοκιμάζεις, συνειδητοποιείς ότι το ύφασμα έχει ηλεκτριστεί, με αποτέλεσμα να κολλάει στο σώμα σου και να σε κάνει να νιώθεις άβολα. Το ίδιο ακριβώς μπορεί να συμβεί αν βάλεις το ρούχο στο πλυντήριο και το φορέσεις λίγο μετά.

(Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: @zoesugg)

Πρώτα Χριστούγεννα με την οικογένεια του συντρόφου σου; 10 items για να τους εντυπωσιάσεις

Γιατί ηλεκτρίζονται τα ρούχα

Τα ρούχα «ηλεκτρίζονται» λόγω του στατικού ηλεκτρισμού που αναπτύσσεται όταν διαφορετικά υφάσματα τρίβονται μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να δημιουργούν ηλεκτροστατικό φορτίο. Αυτό είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει πολύ συχνά, όταν πλένεις τα ρούχα σου και μετά τα περνάς από στεγνωτήριο.



Πώς μπορείς να καταπολεμήσεις τον στατικό ηλεκτρισμό

Όπως και να έχει το θέμα, δε νιώθεις άνετα όταν φοράς ένα ρούχο που έχει ηλεκτριστεί. Είναι ενοχλητικό και πολύ άβολο. Δε γίνεται να σκέφτεσαι όλη την ώρα το πρόβλημα και να μην μπορείς να απολαύσεις την έξοδο με τις φίλες σου ή να έχεις συνεχώς τον νου σου στο γραφείο.



Το θετικό είναι ότι υπάρχουν λύσεις που μπορείς να δοκιμάσεις για να σταματήσεις πια τον στατικό ηλεκτρισμό και να «κάθεται» το ρούχο πάνω σου όπως πρέπει χωρίς να σε κάνει να νιώθεις περίεργα. Συνέχισε στην παρακάτω gallery για να τις δεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οδηγός Αγοράς: Δέκα φαρδιά παντελόνια για να είσαι άνετη τα Χριστούγεννα

6 denim trends που θα βλέπεις παντού το 2022

Floral και τον χειμώνα; Οι πιο διάσημοι οίκοι μόδας λένε ναι!