Detox στην γκαρνταρόμπα: 8 tips για να έχεις μία πολύ οργανωμένη ντουλάπα τη νέα χρονιά

Sabine Camhi
Detox στην γκαρνταρόμπα: 8 tips για να έχεις μία πολύ οργανωμένη ντουλάπα τη νέα χρονιά

Τι θα κρατήσεις, τι θα χαρίσεις και τι θα αποχωριστείς για πάντα;

Αν δεν κατάφερες να οργανώσεις την γκαρνταρόμπα σου κατά την διάρκεια της καραντίνας, ποια καλύτερη στιγμή για να το κάνεις σωστά από την αρχή της νέας χρονιάς; Είτε ανακάλυψες ξαφνικά ότι επένδυσες σε πολλές αθλητικές φόρμες είτε θέλεις να ανανεώσεις το στυλ σου, πρέπει πρώτα να κάνεις μια αποτίμηση αυτών που έχεις ήδη.

Κανείς δεν θέλει να το κάνει, μόλις τελειώσεις όμως, θα είσαι πολύ χαρούμενη που το έκανες. Συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω για να βρεις τα 8 tips μας για μια οργανωμένη γκαρνταρόμπα.



Αφιέρωσε χρόνο

Μια σωστή εκκαθάριση της γκαρνταρόμπας απαιτεί σκέψη και χρόνο. Βρες για παράδειγμα ένα διαθέσιμο Σαββατοκύριακο για να ολοκληρώσεις την αποστολή σου. Αφιέρωσε τουλάχιστον μια μέρα, ακόμα κι αν είσαι πολύ οργανωμένη.

ginaikes_anw_ton_40_kommatia.jpg

Τα 8 απαραίτητα κομμάτια που έχουν όλες οι γυναίκες πάνω από τα 40

Δημιούργησε ένα χάος

Αφαίρεσε τα πάντα από την γκαρνταρόμπα σου, οργάνωσε τα items σε στοίβες και ξεκίνησε να επιλέγεις τα αγαπημένα σου κομμάτια. Στο δωμάτιό σου θα προκύψει ένα χάος, μην σε τρομάζει όμως αυτή η ιδέα! Είναι μόνο προσωρινό.

Το χρειάζεσαι πραγματικά;

Πολλά από τα κομμάτια που έχεις στην ντουλάπα σου δεν έχουν φορεθεί για πολλούς, πολλούς μήνες λόγω της πανδημίας. Πριν από αυτήν όμως; Αν δεν είχες φορέσει ένα συγκεκριμένο κομμάτι για περισσότερους από έξι μήνες πριν ξεκινήσει η πανδημία, είναι πολύ απίθανο να το κάνεις τώρα. Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις!

Συζήτησέ το

Για κάποιες, δεν είναι εύκολο να αποχαιρετήσουν staples με τα οποία είναι συναισθηματικά δεμένες. Αν δεν ξέρεις τι να κάνεις, πάρε μια δεύτερη γνώμη από φίλες ή από την οικογένειά σου που ξέρουν το στυλ σου.

Δώσε, χάρισε, πούλησε ή ενοικίασε τα ρούχα σου

Δώσε τα ρούχα που δεν φοράς πια είτε σε έναν φιλανθρωπικό οργανισμό είτε σε μια φίλη είτε σε έναν συγγενή. Φυσικά, αν θέλεις να αξιοποιήσεις στο έπακρο τα μεταχειρισμένα ρούχα σου, μια πολύ καλή επιλογή είναι να τα πουλήσεις σε ιστοσελίδες όπως το Depop, το Vinted, το Vestiaire Collective και το Hewi. Η ενοικίαση είναι μια ακόμη καλή επιλογή, σε πλατφόρμες όπως το By Rotation ή το Hurr Collective.


https://www.instagram.com/p/CXbXYO8sFDR/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Κράτα τα κλασικά κομμάτια

Επένδυσε σε κομμάτια που θα αντέξουν στον χρόνο και είναι καλοφτιαγμένα, όπως ένα μαύρο σακάκι ή ένα λευκό πουκάμισο.

Η ετικέτα πάνω στα ρούχα σημαίνει «time to go»

Οποιοδήποτε ρούχο έχει μαζέψει σκόνη στην γκαρνταρόμπα σου και έχει την ετικέτα ακόμη πάνω του, πρέπει να φύγει προφανώς. Ανέβασε αυτά τα items στις προαναφερόμενες resale πλατφόρμες.


https://www.instagram.com/p/CX5mcJ2IKyr/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Νέα (σωστή) τοποθέτηση

Αφού ολοκληρώσεις τις διαδικασίες εκκαθάρισης της γκαρνταρόμπας σου, σου προτείνουμε να επενδύσεις σε ξύλινες κρεμάστρες ρούχων (όχι συρμάτινες ή πλαστικές κρεμάστρες) και σε χώρο αποθήκευσης. Στην συνέχεια, όσον αφορά την οργάνωση, στόχος σου θα πρέπει να είναι να κάνεις την γκαρνταρόμπα σου να μοιάζει με μπουτίκ. Οργάνωσε τα ρούχα σου είτε χρωματικά, είτε σε κατηγορίες. Επίσης, σου προτείνουμε να κρεμάσεις μεταξωτά, λινά, σατέν ρούχα ή ρούχα με δαντέλα και να διπλώσεις καλά τα τοπ και τα πλεκτά σου.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: @mariekondo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό είναι το κλειδί για να δημιουργήσεις το πιο μοδάτο going-out outfit

6 τάσεις στις μπότες που θα υιοθετήσουμε το 2022 – Inspo η Μαλέσκου (+7 για εσένα)