Gucci ή Guccy: Πώς να καταλάβεις αν η τσάντα είναι αυθεντική ή απομίμηση

Sabine Camhi
Gucci ή Guccy: Πώς να καταλάβεις αν η τσάντα είναι αυθεντική ή απομίμηση

6 red flags που πρέπει να προσέξεις!

Η δημοτικότητα του logomania και η αυξανόμενη αγάπη του κόσμου για προϊόντα πολυτελείας έχουν οδηγήσει στην δημιουργία πολλών παραποιημένων προϊόντων. Οι υπέροχες τσάντες πολλών οίκων όπως η Gucci αποτελούν αντικείμενο πόθου των fashionistas παγκοσμίως.

Και καθώς οι δημιουργοί απομιμήσεων γίνονται όλο και καλύτεροι στη δουλειά τους, είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς εάν μια τσάντα είναι αυθεντική ή ψεύτικη, και μερικές φορές, μπορεί ακόμη και να ξεγελάσουν τους επαγγελματίες της βιομηχανίας της μόδας. Επιπλέον, η ζήτηση για παραποιημένα είδη πολυτελείας αυξάνεται. Απαντώντας με χιούμορ και ειρωνεία, ο οίκος Gucci έγινε Guccy για τη συλλογή cruise το 2018, ένα έξυπνο νεύμα από τον Alessandro Michele στις αμέτρητες ψεύτικες τσάντες και ρούχα σε όλο τον κόσμο.



Εάν σκέφτεσαι να αγοράσεις μια τσάντα Gucci από ένα κατάστημα μεταχειρισμένων ή οποιονδήποτε μη εξουσιοδοτημένο μεταπωλητή και θέλεις την αληθινή, τότε πρέπει να προσέχεις! Είτε πρόκειται για την εμβληματική GG Marmont, την Gucci Dionysus, την τσάντα Sylvie ή το Soho Disco, πρέπει να εξετάσεις μερικά πράγματα για να μάθεις αν πρόκειται για μια αυθεντική τσάντα.

gucci_agiou_valentinoy.jpg

Gucci & Ariana Papademetropoulos: Η Valentine’s Day συλλογή μάς θυμίζει ότι η αληθινή αγάπη υπάρχει

1. Κατασκευασμένη από premium γνήσιο δέρμα

Η πραγματική Gucci τσάντα κατασκευάζεται στην Ιταλία με υλικά υψηλής ποιότητας, ενώ από την άλλη πλευρά, οι ψεύτικες τσάντες κατασκευάζονται από φτηνό συνθετικό δέρμα. Μπορείς να διακρίνεις την διαφορά, καθώς το κανονικό δέρμα έχει ατέλειες, ενώ το συνθετικό όχι. Επιπλέον, το πραγματικό δέρμα έχει αυτή τη μοναδική, αυθεντική μυρωδιά, ενώ μια ψεύτικη τσάντα Gucci θα μυρίζει πλαστικό.

Αν επιλέξεις μια τσάντα με μονόγραμμα, κοίταξε προσεκτικά το διπλό G, το οποίο είναι συμμετρικό και η απόσταση μεταξύ των γραμμάτων είναι σταθερή. Ωστόσο, σε αντίθεση με τις πραγματικές τσάντες Gucci, μπορείς συνήθως να εντοπίσεις στις ψεύτικες διαφορά στις αποστάσεις αλλά και στα μεγέθη του γράμματος G.

2. Έλεγξε την ποιότητα του λογότυπου

Τα Gs είναι τοποθετημένα το ένα πάνω στο άλλο, είναι πιο χοντρά στη μέση και πιο λεπτά στις άκρες.


https://www.instagram.com/p/CWtpCJetLWg/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

3. Βρες την σειριακή σφραγίδα

Όλες οι αυθεντικές τσάντες Gucci συνοδεύονται από μια σειριακή σφραγίδα που τις διαφοροποιεί από τις ψεύτικες. Θα την βρεις στην εσωτερική ετικέτα όπου λέει Gucci και «Made in Italy». Αυτός ο σειριακός αριθμός αποτελείται από δύο σειρές 4 ή 6 ψηφίων η καθεμία – δεν πρέπει ποτέ να δεις γράμματα, μόνο αριθμούς. Επιπλέον, τα νεότερα μοντέλα έχουν έναν 10ψήφιο QR κωδικό τυπωμένο σε λευκό.

4. Dust bags και κάρτες γνησιότητας

Ο ιταλικός οίκος χρησιμοποιεί πακέτα υψηλής ποιότητας. Οι υφασμάτινες τσάντες που προστατεύουν τις αυθεντικές τσάντες βγαίνουν είτε σε μελί, καφέ, μαύρο είτε σε λευκό χρώμα, με τυπωμένο το λογότυπο του brand. Επιπλέον, η τσάντα σου θα συνοδεύεται από κάρτες γνησιότητας. Δώσε προσοχή στη συμμετρία του λογότυπου. Η λέξη Gucci αναγράφεται στο κέντρο της κάρτας με κεφαλαία γράμματα. Το πίσω μέρος της κάρτας είναι πάντα κενό. Τέλος, εάν η τσάντα σου έρθει σε πλαστική συσκευασία, να είσαι σίγουρη πως έπεσες θύμα εξαπάτησης.

5. Υλικά υψηλής ποιότητας

Όλα τα μεταλλικά κομμάτια της τσάντας είναι εμφανώς κορυφαίας ποιότητας, όπως τα φερμουάρ, οι αλυσίδες και τα διακοσμητικά.



6. Η άψογη ραφή

Ένα άλλο σημάδι ότι η τσάντα είναι αυθεντική είναι η άψογη ραφή της στο ίδιο χρώμα με την τσάντα. Οι βελονιές πρέπει να είναι ομοιόμορφες και χωρίς χαλαρές ή σπασμένες κλωστές. Αυτό είναι ιδιαίτερα εύκολο να εντοπιστεί στα μοντέλα GG Marmont και Soho.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: @gucci

Διάβασε επίσης