Τo Viva Magenta είναι το χρώμα του 2023 αλλά ήταν ήδη ο πρωταγωνιστής στα catwalks του 2022

Ναταλία Κατσακιώρη
Τo Viva Magenta είναι το χρώμα του 2023 αλλά ήταν ήδη ο πρωταγωνιστής στα catwalks του 2022
Courtesy of Press Office

Μήπως τελικά το νέο χρώμα της Pantone για το νέο έτος μας είναι πιο οικείο από όσο νομίζαμε; 

Η ανακοίνωση του ετήσιου χρώματος της Pantone είναι μία από τις αγαπημένες συνήθειες του κόσμου της μόδας, που έχει πάρει τη μορφή της παράδοσης τώρα πια. Φέτος, το χρώμα του 2023 είναι το Viva Magenta, σύμφωνα με το κορυφαίο ινστιτούτο. Ένα χρώμα που συμβολίζει τη δύναμη, την αισιοδοξία και την αλλαγή, όχι όμως με τον παλιό, «σκληρό» τρόπο της επίθεσης, αλλά μέσα από το δρόμο της εξερεύνησης και της αποδοχής. Αυτή ήταν μία σημαντική διαφορά, που τόνισαν οι υπεύθυνοι της Pantone μετά την αποκάλυψη του νέου χρώματος, το οποίο μάλλον συμβολίζει κατά κάποιο τρόπο και την νέα γενιά, που έχει αρχίσει να παίρνει τα πρωτεία, την Gen Z. Μιλάμε για μία σίγουρα διαφορετική γενιά νέων παιδιών, που σκέφτονται και πράττουν πολύ διαφορετικά, φέρνοντας το ζήτημα της ατομικότητας στο επίκεντρο.

Η θεά Tilda Swinton και ο οίκος Gucci παρουσιάζουν τα κορυφαία κοστούμια του Pier Paolo Pasolini

VIVID_MAGENTA-(2).jpg

Loewe FW2022

IMAXTREE.COM

Τα κορυφαία catwalks στα οποία είδαμε το Viva Magenta ήταν γεμάτα θηλυκότητα και δύναμη.

To Viva Magenta είναι ένα χρώμα που δημιουργήθηκε, για να εκφράσει την ομαλή μετάβαση και το πάντρεμα του ψηφιακού με τον φυσικό κόσμο. Για αυτό και είναι μια απόχρωση που παίζει μεταξύ του κόκκινου, του φούξια, του μωβ και του magenta, θυμίζοντας το χρώμα του αίματος, με ένα πιο extravagant τρόπο. Σίγουρα είναι μία απόχρωση που θέλει να τιμήσει τη ζωή και να δείξει πάθος και δυναμισμό, αλλά με ένα ευγενικό τρόπο, σαν τη γυναικεία δύναμη.

1670594908505-112097362-VIVID_MAGENTA-(4).jpg

Christopher Joh Rogers FW22

Εμπνεόμενοι από την ίδια μοναδική δύναμη της γυναικείας φύσης, δεν ήταν λίγοι οι σχεδιαστές, που είχαν φέρει το Viva Magenta στα catwalks μήνες πριν πάρει το νέο του όνομα και ανακηρυχθεί σε χρώμα της χρονιάς. Ξεκινάμε από τον οίκο Gucci, φυσικά, και τα red items που ο ιδιοφυής Alessandro Michele έφερε στο show του, που θα θυμόμαστε για την iconic συνεργασία του με την Adidas. Στα ίδια βήματα βάδισαν και οι Tom Ford και Versace, με τον Jonathan Anderson να δημιουργεί το lip dress σε βαθύ κόκκινο για τη Loewe. H Victoria Beckham παρουσίασε ένα midi, πλεκτό φόρεμα σε Viva Magenta, ενώ ο Christopher John Rogers του έδωσε ένα πιο φούξια τόνο στα tailored σύνολα του, αλλά και στα παλτό του. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι βρήκες το νέο σου αγαπημένο χρώμα για τα Χριστούγεννα. Κανένα x-mas red, μόνο Viva Magenta!

Best runway looks: