Τα κορυφαία prints που θα φορέσουμε το 2023 θα δώσουν στυλ και χρώμα στη χρονιά μας

Ναταλία Κατσακιώρη
Τα κορυφαία prints που θα φορέσουμε το 2023 θα δώσουν στυλ και χρώμα στη χρονιά μας

Τα μοτίβα και τα πολύχρωμα τυπώματα θα είναι και φέτος το πιο συναρπαστικό στοιχείο της μόδας. Έχουμε βρει τα έξι κορυφαία.

Προσωπικά δεν υπήρξα ανέκαθεν μεγάλη fan των prints. Ήμουν και εξακολουθώ να είμαι μεγαλύτερη θαυμάστρια των staples, μία αισθητική που εφαρμόζεται και στις χρωματικές αποχρώσεις της ντουλάπας μου. Τα neutrals και όλα τα υπόλοιπα basics είναι τα αγαπημένα μου χρώματα, αλλά ακόμη και όταν θέλω να βάλω μια μικρή προσθήκη χρώματος στη ζωή μου, προτιμώ και πάλι τη μονοχρωμία. Όλα αυτά μέχρι και πριν κάποιες σεζόν, όταν άρχισα να πειραματίζομαι με τα νέα prints και τα patterns που ήρθαν στο προσκήνιο και ομολογώ ότι έχω αρχίσει πραγματικά να το διασκεδάζω.

Ξέρω ότι θεωρείς τα prints κάπως δύσκολα, κυρίως γιατί χρειάζονται ιδιαίτερη μεταχείριση στο styling. Το λεγόμενο mix print, δηλαδή το να φοράς πολλά διαφορετικά τυπώματα μαζί, σου φαίνεται σίγουρα βουνό, αλλά αυτό που έχω να σου πω είναι να χαλαρώσεις και να δεις τη χαρούμενη και δημιουργική πλευρά της μόδας. Γιατί πάνω από όλα η μόδα και το ντύσιμο είναι αυτοέκφραση. Οπότε μη δίνεις και τόση σημασία στους κανόνες και τα πρέπει και ακολούθησε το ένστικτο σου.

Elie-Saab-fsh-S23-030.jpg

Elie Saab

Gregory Scaffidi/launchmetrics.com/spotlight

Viva Magenta: Τα πιο stylish κομμάτια για να εντάξεις και εσύ στα σύνολά σου το χρώμα του 2023

Ειδικά για το 2023, όλοι οι κορυφαίοι designers σχεδίασαν εντυπωσιακά prints και μοτίβα, που έβαλαν στις συλλογές της νέας χρονιάς. Prints γεμάτα χρώμα, ανατρεπτικούς συνδυασμούς, νέες τεχνικές και edgy γραμμές, μοτίβα που δηλώνουν την αισθητική και την καλλιτεχνική προσέγγιση του κάθε σχεδιαστή.

Τα 6 κορυφαία prints που θα φορέσουμε το 2023:

Little hearts: Είναι ένα αγαπημένο σύμβολο που επέστρεψε μαζί με το Y2K style και θα το δεις φέτος σε πολλές διαφορετικές εκδοχές.

Paul-and-Joe-S23-041.jpg

Paul and Joe

Moschino-S23-008.jpg

Moschino

Tie dye thing: Έχει ξαναγίνει αγαπημένη τεχνική εδώ και αρκετές σεζόν και στο 2023 θα πάρει τη μορφή των pale χρωμάτων, που διαδέχεται το ένα το άλλο. Πολύ δημιουργικό και πρωτότυπο.

Peter-Do-S23-039.jpg

Peter Do

Altuzarra-S23-023.jpg

Altuzarra

Tartan: Το περίμενες, αφού όλη η χειμερινή γκαρνταρόμπα του 2022 ντύθηκε στα καρό. Το tartan θα παραμείνει στην κορυφή και για το 2023.

Alessandra-Rich-S23-021.jpg

Alessandra Rich

Bottega-Veneta-S23-001.jpg

Bottega Veneta

Stripes: Από τα πιο διαχρονικά μοτίβα, που δεν θα μας εγκαταλέιψει ποτέ. Αν είναι να επενδύσεις σε ένα νέο striped κομμάτι, φρόντισε να έχει ένα ανατρεπτικό στοιχείο, όπως ο συνδυασμός των χρωμάτων του.

Balmain-Resort-PO-S23-051.jpg

Balmain

Marni-Resort-PO-S23-001.jpg

Marni

Courtesy of Marni

Polka dots: Το πουά έχει τη μαγική ικανότητα να κάνει πιο κομψό κάθε item, ακόμη και ένα απλό t-shirt. Παραμένει, επίσης, το πιο θηλυκό και sexy print μαζί με το leopard.

Schouler-PO-S23-033.jpg

Proenza Schouler

Chanel-S23-012.jpg

Chanel

Florals: Last but not least ο βασιλιάς των μοτίβων. Τα florals. Από τα μεγάλα λουλούδια με τα bold χρώματα, μέχρι τα ρομαντικά λεπτεπίλεπτα λουλουδάκια, είναι όλα ευπρόσδεκτα.

Herrera-PreFall-PO-F23-009.jpg

Carolina Herrera

Ralph-Lauren-S23-013.jpg

Ralph Lauren