Οδηγός αγοράς: Τα μαύρα sneakers είναι τα παπούτσια που θα αντικαταστήσουν τα μποτάκια σου

Ναταλία Κατσακιώρη
Οδηγός αγοράς: Τα μαύρα sneakers είναι τα παπούτσια που θα αντικαταστήσουν τα μποτάκια σου
Photo Credit: Sarah Treacher/Launchmetrics.com/Spotlight

Πες αντίο στα αρβυλάκια σου και καλωσόρισε τα νέα σου καθημερινά παπούτσια.

Στη μόδα υπάρχουν πολλές τάσεις που έχουν πάρει τη μορφή «θρησκείας». Ήταν τότε στα 00s, που τα πρώτα άρβυλα είχαν κάνει την εμφάνιση τους και εκτός rock ή punk σκηνής και είχαν πάρει τη μορφή της εναλλακτικής τάσης στο street style της πόλης. Με τα χρόνια τα αρβυλάκια έγιναν ένα με το γυναικείο στυλ και κέρδισαν την πρώτη θέση της ντουλάπας μας. Και αυτό είναι κάτι που επαναλαμβάνεται κάθε χειμώνα. Προσωπικά, αγαπώ φυσικά τα δετά μποτάκια, αλλά όσο και αν μας αρέσουν μαζί με τα everyday looks μας, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι από την άποψη της άνεσης υστερούν.

black_sneakers-(1).jpg

Τα «ugly shoes» των 00s θα είναι η πιο hot τάση στα παπούτσια της άνοιξης -Θα τα φόραγες ξανά;

Πριν με μισήσεις, επειδή σου έχω ανατρέψει όλα τα «ιερά και τα όσια», να σου πω ότι έχω να προτείνω την απόλυτη εναλλακτική. Τα μαύρα sneakers. Γενικά, οι περισσότερες όταν αγοράζουμε sneakers, καταλήγουμε σε πολύχρωμα, funky ζευγάρια με φανταχτερές λεπτομέρειες και ιδιαίτερα details, ή επενδύουμε για άλλη μια φορά στα all time classic λευκά sneakers. Μήπως φέτος ήρθε η στιγμή να κάνεις την αλλαγή και να πας σε κάτι εξίσου διαχρονικό αλλά πολύ πιο ενημερωμένο και μέσα στο κλίμα της εποχής; Γιατί το μαύρο είναι η απόλυτη απόχρωση του winter style. Και τα σχέδια της σεόν θα σε κάνουν να ψηφίσεις μαύρο δαγκωτό!

black_sneakers-(3).jpg

Αρχικά, να πούμε ότι καλό θα ήταν να επενδύσεις σε ένα ζευγάρι δερμάτινα sneakers ή σε ένα ζευγάρι με λεπτομέρειες από δέρμα, suede ή ακόμη και γούνα, εφόσον πρόκειται για τους χειμερινούς μήνες. Πράγμα που σημαίνει ότι τα sneakers θα είναι ζεστά και παράλληλα θα σε προστατεύσουν και από τη βροχή. Επίσης, τα retro inspired σχέδια, όπως αυτά που έχουν κυκλοφορήσει η Nike και η Adidas είναι ότι καλύτερο για αυτή την περίοδο, γιατί ταιριάζουν με τζιν παντελόνια, φόρμες, πλεκτά καόμη και με φορέματα αλλά και φούστες. Πάρε μια γεύση από το street style και στη συνέχεια ρίξε μια ματιά στις βιτρίνες, βάζοντας ένα διαχρονικό passé par tout στη ντουλάπα σου.

black_sneakers-(2).jpg

Editor's choices: