Η Ελληνίδα Pelagia Kolotouros είναι η νέα creative design director του οίκου Lacoste

Ναταλία Κατσακιώρη
Η Ελληνίδα Pelagia Kolotouros είναι η νέα creative design director του οίκου Lacoste

Η Ελληνοαμερικανίδα Pelagia Kolotouros είναι το νέο πρόσωπο του οίκου Lacoste, που θέλει να συνεχίσει το όραμα του René Lacoste.

Πριν από λίγες ώρες ο μεγάλος γαλλικός οίκος Lacoste ανακοίνωσε τη συνεργασία του με την Pelagia Kolotouros, η οποία αναλαμβάνει τη θέση της νέας Creative Design Director του γνωστού σήματος. Πιο συγκεκριμένα, έγραψαν στη σχετική ανακοίνωσή τους : «Είμαστε πολύ χαρούμενοι, που ανακοινώνουμε, ότι η Pelagia θα είναι η νέα μας Creative Design Director. Ένα νέο κεφάλαιο ξεκινάει για τον Κροκόδειλο». Η ίδια φυσικά και επιβεβαίωσε από την πλευρά της στην είδηση, ανεβάζοντας στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μία ασπρόμαυρη φωτογραφία του René Lacoste, γράφοντας στη σχετική λεζάντα, «Αισθάνομαι ευγνώμων που θα είμαι μέρος του νέου αυτού κεφαλαίου της Lacoste. "Όταν κοιτάζω πίσω, συνειδητοποιώ ότι όλα όσα έχω πετύχει βασίστηκαν σε ενεργή συνεργασία και φιλικές συμφωνίες", René Lacoste».

https://www.instagram.com/p/CoVBvb0Lqr1

Αυτή η φράση, την οποία επέλεξε η Pelagia Kolotouros, για να συνοδέψει την ανακοίνωση του νέου της τίτλου, χαρακτηρίζει απόλυτα το νέο αυτό κεφάλαιο στο οποίο ετοιμάζεται να μπει η Lacoste, αφού μετά την αποχώρηση της Louise Trotter από την θέση της creative director, ο οίκος ανακοίνωσε ότι η ίδια δεν επρόκειτο να αντικατασταθεί. Αντίθετα, η Lacoste θα περάσει σε ένα εντελώς νέο μοτίβο, με μια κολεκτίβα σχεδιαστών, οι οποίοι θα συνεργάζονται μεταξύ τους δημιουργικά για τις επί μέρους συλλογές, που θα έχει η κάθε ομάδα υπό την ευθύνη της. Η Pelagia Kolotouros θα έχει, λοιπόν, το ρόλο της επίβλεψης και του συντονισμού όλων αυτών των ομάδων, ενώνοντας το έργο τους σε ένα κοινό vision για την Lacoste.

Ο οίκος Burberry μόλις παρουσίασε το νέο του λογότυπο και είναι μια ωδή στις ρίζες του

https://www.instagram.com/p/CoU-8f5OQKr

Pelagia Kolotouros: Από την Yeezy και τη The North Face, στον οίκο Lacoste.

Αυτό το μοντέλο με τους πολλούς διαφορετικούς designers, που δημιουργούν μία σχεδιαστική ομάδα είναι μία μορφή ιεραρχίες των νεότερων, street style brands, όπως η Adidas και η Yeezy, από τα οποία προέρχεται και η Pelagia Kolotouros. Πιο συγκεκριμένα, ξεκίνησε την καριέρα της από την Calvin Klein, περνώντας στη Yeezy και τη The North Face, όπου και κατείχε τη θέση της Global Creative Director, για να βρεθεί τελικά στην Adidas και την επιμέλεια των συλλογών με την Ivy Park και τον Pharrell Williams. H Lacoste θα είναι σίγουρα ένα μεγάλο εγχείρημα, με την εταιρία να ποντάρει πολλά στις νέες συνεργασίες που θα έρθουν για το brand.