Το slip dress είναι το φόρεμα που επιλέγουν όλα τα it girls στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης

Ναταλία Κατσακιώρη
Το slip dress είναι το φόρεμα που επιλέγουν όλα τα it girls στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης
Photo Credit: Vincenzo Grillo/launchmetrics.com/spotlight

Το φόρεμα-πρωταγωνιστής των ημερών είναι το slip dress και οι δρόμοι της Νέας Υόρκης γέμισαν με το πιο θηλυκό outfit του χειμώνα.

Βρισκόμαστε περίπου στα μισά της New York Fashion Week με τα shows να βρίσκονται σε εξέλιξη. Εκτός, όμως, από τα shows έχουμε και τα catwalks των δρόμων, δηλαδή το street style σε μία από τις πιο αγαπημένες μου fashion πρωτεύουσες, τη Νέα Υόρκη, η οποία εκτός από το fashion crowd που συγκεντρώνει αυτή την περίοδο λόγω της Εβδομάδας Μόδας, είναι μία από τις πιο πολυπολιτισμικές πόλεις του κόσμου, κάτι που βγαίνει και στο φανταστικό στυλ των locals. Οπότε το Instagram feed μας έχει πάρει φωτιά, θέλοντας να πιάσουμε τον παλμό, αλλά και να πάρουμε λίγη έμπνευση και για τα δικά μας καθημερινά looks.

new_york_fw_slipdress-(8).jpg

Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την άνοιξη, με το κρύο βέβαια να είναι αρκετό και τα χοντρά ρούχα να είναι το κύριο συστατικό των casual outfits που δημιουργούμε καθημερινά. Η σωστή λοιπόν λέξη η ανανέωση, αφού τα ανοιξιάτικα ρούχα μας δεν είναι σίγουρα κατάλληλα για τον καιρό αυτό. Όπως είδαμε στους δρόμους της Νέας Υόρκης υπάρχει το τέλειο φόρεμα για την περίπτωση μας, που ταιριάζει τέλεια με τα παλτό και τα χοντρά πουλόβερ μας. Μιλάμε για το slip dress, το satin lingerie φόρεμα, που φοράνε τώρα οι Νεοϋορκέζες και σίγουρα θα έχουν τους λόγους τους.

Riri is back! Με κόκκινη Loewe ολόσωμη φόρμα απογειώνει ξανά το pregnancy style

new_york_fw_slipdress-(1).jpg

Η Alexa Chung συμφωνεί: το slip dress είναι το φόρεμα που χρειάζεσαι τώρα.

Ένα από τα πιο αγαπημένα μου it girls, η Alexa Chung, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και αποφάσισε να φορέσει -τι άλλο;- ένα πράσινο slip dress, στο χρώμα του emerald. Η Alexa επέλεξε ένα slip dress σε κλασική γραμμή, με λεπτομέρειες από δαντέλα στα τελειώματα και μεγάλο σκίσιμο, ενώ το συνδύασε με μία δερμάτινη, μαύρη καμπαρντίνα και ένα ζευγάρι, vinyl μπότες. Υπήρξαν πολλές ακόμη κυρίες που το ανέδειξαν με μία μεγάλη faux fur, chunky loafers, sling back γόβες ή ακόμη και ένα χοντρό πουλόβερ φορεμένο από πάνω. Ανάλαφρο και sexy δίνει μια ρομαντική, ανοιξιάτικη νότα στα χειμερινά σου σύνολα και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις έξυπνα στο winter layering. Το slip dress είναι το φόρεμα του μήνα!

https://www.instagram.com/p/CogHD8cgbZa