Εβδομάδα Μόδας Λονδίνου: Το street style ανέδειξε το νέο χρώμα που θα αντικαταστήσει το μαύρο

Ναταλία Κατσακιώρη
Εβδομάδα Μόδας Λονδίνου: Το street style ανέδειξε το νέο χρώμα που θα αντικαταστήσει το μαύρο
Photo Credit: Vincenzo Grillo/launchmetrics.com/spotlight

Η νέα απόχρωση της basic παλέτας θα έρθει να αντικαστήσει το αγαπημένο σου μαύρο. Αρκετά με το total black, πάμε για μια χρονιά που μπορεί να έχει 50 διαφορετικές αποχρώσεις.

Τα fashion weeks είναι πάντα απολαυστικά, για όσους αγαπούν τη μόδα και όχι μόνο για τα shows τους, αλλά και για τη street style εμπειρία που συχνά καταλήγει να είναι και πιο ενδιαφέρουσα, κυρίως γιατί έχει να κάνει με το πραγματικό, ρεαλιστικό στυλ και όχι με το όνειρο του catwalk. Αυτές τις μέρες το ενδιαφέρον έχει μετατοπιστεί στο Λονδίνο, όπου το street style είναι πάντα λίγο πιο edgy από ότι έχουμε συνηθίσει. Αυτή είναι και η παράδοση του βέβαια ήδη από τα 60s και 70s, όταν το Λονδίνο ήταν η μητρόπολη που γεννούσε τις νέες τάσεις μέσα από τους δρόμους και όχι από τα ατελιέ.

grey_lfw-(12).jpg

Συνεχίζοντας, λοιπόν, να είναι πιστό στο fashion crowd του, το Λονδίνο δεν απογοητεύει ποτέ και τα κορίτσια της μόδας τα έδωσαν όλα αυτή τη φορά, προσπαθώντας να δημιουργήσουν new age looks για τα fronts rows αλλά και τα parties της σεζόν. Βλέποντας, λοιπόν, τις φωτογραφίες από του street style πιάνεις αμέσως τον παλμό των νέων τάσεων. Και αυτό που παρατηρείς πρώτα είναι η χρωματική παλέτα. Ποια είναι τα χρώματα που θα φορέσουμε την άνοιξη; Τα prints και τα patterns της σεζόν; Οι έντονες αποχρώσεις και τα διαφορετικά μοτίβα που αγάπησαν τα it girls;

LFW: Erdem και Christopher Kane ζωντανεύουν την ιστορία, ενώ ο JW Anderson «γιορτάζει» το αρχείο του

grey_lfw-(7).jpg

Και ενώ με τον κρύο καιρό του Λονδίνου το νούμερο ένα χρώμα, που θα περίμενες να δεις είναι το μαύρο, το γκρι ήταν αυτό που κέρδισε τις εντυπώσεις. Δεν υπήρξε look που να μην ενσωματώσει το γκρι ή και κάποια απόχρωση του, είτε σε total grey looks, είτε σε outfits που συμπεριλαμβάνουν και πολλά ακόμη χρώματα, από έντονο φούξια μέχρι κόκκινο. Και η αλήθεια είναι ότι μας αρέσει πολύ περισσότερο. Γιατί; Γιατί είναι μέσα από την παλέτα των basics, αλλά πολύ πιο ενδιαφέρον, πιο φρέσκο, πιο καινούργιο και μπορεί να σπάσει την ανοία των neutrals. Στα παρακάτω looks από τους δρόμους του Λονδίνου θα δεις πώς μπορείς να φορέσεις και εσύ το νέο μαύρο, δηλαδή το γκρι!

Όλη η έμπνευση από τις φωτογραφίες του street style για το πώς να φορέσεις και εσύ το γκρι.