Οδηγός αγοράς: Μην σε κάψει ο ήλιος! Τα 10 πιο παιχνιδιάρικα Μαρτάκια για να υποδεχθείς την άνοιξη

Ναταλία Κατσακιώρη
Οδηγός αγοράς: Μην σε κάψει ο ήλιος! Τα 10 πιο παιχνιδιάρικα Μαρτάκια για να υποδεχθείς την άνοιξη
jamjar.gr

Καλό μήνα με τα πιο όμορφα μαρτάκια που θα φορέσεις το 2023 σε layering στο χέρι σου. Και καλή άνοιξη!

Καλό μήνα σε όλη την αγαπημένη παρέα του Queen.gr, που για άλλη μια φορά θα καλωσορίσει την άνοιξη μαζί μας. Γενικά, η άνοιξη είναι η εποχή της αναγέννησης και ο Μάρτης ο μήνας, που όλοι κάνουμε μια νέα αρχή, ξεκινάμε καινούργιες «καλοκαιρινές» ρουτίνες και ερχόμαστε λίγο πιο κοντά στο καλοκαίρι. Σύμφωνα, λοιπόν, με το έθιμο την πρώτη μέρα του Μαρτίου θα φορέσουμε όλοιστο χέρι μας το Μαρτάκι μας ή αλλιώς τον Μάρτη όπως τον λένε αλλιώς, για να μην μας κάψει ο δυνατός ήλιος της άνοιξης.

Σύμφωνα με τις πηγές που έχουμε στη διάθεση μας το Μαρτάκι είναι ένα κατάλοιπο των διονυσιακών τελετών στα περίφημα Ελευσίνια Μυστήρια, όπου οι μύστες συνήθιζαν να φοράνε μία κλωστή, την Κρόκη, στο δεξί τους χέρι, αλλά και το αριστερό τους πόδι. Ας μην ξεχνάμε εξάλλου ότι οι αρχαίοι έδιναν μεγάλη σημασία στην τελετουργική ενδυμασία των δρώμενων όπου συμμετείχαν, θεωρώντας πολλές φορές την περιβολή τους ακόμη και μέρος της μυστικιστικής διαδικασίας που λάμβανε μέρος στα διάφορα ιερά. Έκτοτε, φυσικά, το έθιμο πέρασε στη λαϊκή μας παράδοση και έχει ταξιδέψει και σε άλλες περιοχές των Βαλκανίων, με τα Μαρτάκια να γίνονται σύμβολο της άνοιξης.

alexandr-hovhannisyan-RkOtjbPuHZw-unsplash.jpg

Unsplash

Η παράδοση λέει ότι αυτή η κόκκινη και λευκή κλωστή που φοράνε τα παιδιά στο χέρι τους τα προστατεύει από τον καυτό ήλιο και πολλοί συνηθίζουν να τα καίνε το Πάσχα, είτε στο παραδοσιακό ψήσιμο του αρνιού, είτε με τη φλόγα από τη λαμπάδα της Ανάστασης.

Η Ζέτα Μακρυπούλια αντικατέστησε τη mini φούστα με το πιο ανατρεπτικό item της άνοιξης

https://www.instagram.com/p/CpAxpcdIAFH

Αν αφήσουμε, όμως, για λίγο στην άκρη τις παραδόσεις και δούμε τη fashion πλευρά της υπόθεσης Μαρτάκι, θα διαπιστώσεις ότι στην αγορά υπάρχουν πλέον πάρα πολλά ελληνικά brands, που δημιουργούν κάθε χρόνο μοναδικές προτάσεις σε Μαρτάκια, τα οποία είναι εξαιρετικά όμορφα και κομψά και μπορούν να γίνουν ένα ακόμη κομμάτι του accessorizing. Με ματάκια, χρυσές λεπτομέρειες, μακραμέ και πολύχρωμες χάντρες τα παρακάτω 10 Μαρτάκια που βρήκαμε για σένα πάνε τέλεια με το ρολόι σου και μπορείς να φορέσεις περισσότερα από ένα σε layering. Για να μην σε κάψει ο ήλιος!

Τα πιο όμορφα μαρτάκια που θα φορέσουμε το 2023: