Sagging: Η ανατρεπτική τάση από τα 00s είναι πάλι επίκαιρη και πιο sexy από ποτέ

Ναταλία Κατσακιώρη
Sagging: Η ανατρεπτική τάση από τα 00s είναι πάλι επίκαιρη και πιο sexy από ποτέ

Η τάση που θα θυμάσαι στη hip hop σκηνή των 00s επανέρχεται με θηλυκότητα και sexiness. Δεν το πιστεύεις; Τα πρώτα ανοιξιάτικα street style looks θα σε πείσουν.

Το ότι το Y2K είναι το πιο επίκαιρο στυλ της χρονιάς το έχεις καταλάβει. Το ότι θα συνεχίσει να μας απασχολεί έγινε απόλυτα σαφές μέσα από τις νέες συλλογές των αγαπημένων μας οίκων, λίγες εβδομάδες πριν, όταν είδαμε τα shows για το επερχόμενο Φθινόπωρο/Χειμώνα. Μετά τα 90s, που συνεχίζουν ακόμη να συμπεριλαμβάνονται στις hot τάσεις της σεζόν, ήρθε η επιρροή της δεκαετίας του 2000, η οποία και είναι πολύ πιο επιτυχημένη και loud, ακριβώς γιατί η Gen Z την έχρισε ως δική της αισθητική.

Μαζί της, λοιπόν, έκαναν come back και τα χαμηλοκάβαλα παντελόνια, τα bustiers, τα ψυχεδελικά prints, τα space στοιχεία, οι maxi φούστες και πολλά ακόμη items, που θεωρούσαμε ότι δεν θα ξαναδούμε πάνω μας. Τουλάχιστον άμεσα. Ένα από τα πιο ανατρεπτικά trends, που έχει ταυτιστεί με τη hip hop σκηνή της δεκαετίας, το sagging, έκανε την εμφάνιση του όχι μόνο στα looks των pop stars, όπως ο Justin Bieber, αλλά ακόμη και στα catwalks των μεγαλύτερων οίκων, με τους σχεδιαστές να του δίνουν νέα πνοή.

Πέντε styling tips για να ανανεώσεις ανέξοδα τον τρόπο που ντύνεσαι την άνοιξη

sagging-(3).jpg

Το sagging σε καλή να μας δείξεις το εσώρουχο σου, με τον πιο cool και sexy τρόπο.

Όταν μιλάμε για sagging, εννοούμε τον τρόπο με τον οποίο φόραγαν οι rappers τα παντελόνια του χαμηλά στους γοφούς, με το εσώρουχο να φαίνεται από μέσα και να φτάνει ψηλά στην κοιλιά. Όλοι θυμόμαστε το στυλ. Ε, λοιπόν, αυτό το τόσο underground trend, έχει αποκτήσει νέα διάσταση και το 2023 θα το φορέσουμε με φούστες και low rise παντελόνια. Φυσικά, και ο οίκος Miu Miu, o αγαπημένος των Genzers, ήταν από τους πρώτους που έφεραν την τάση στην πασαρέλα με τα φαρδιά λευκά μποξεράκια να προεξέχουν από mini και midi φούστες και να μπλέκονται σε layering με λεπτά μπλουζάκια.

Mowalola-F23-005.jpg

Ο Jacquemus βρήκε τον τρόπο να φέρει το sagging στο δικό του ύφος με μπικίνι και πλεκτά σορτσάκια να αποκαλύπτονται μέσα από maxi φούστες και θηλυκές διαφάνειες, ενώ τα θρυλικά bumsters του Lee Alexander McQueen επανήλθαν από τη Sarah Burton και αυτός είναι ο πιο edgy τρόπος να μπεις σε sagging mood. Για να υιοθετήσεις και εσύ το trend, δεν χρειάζεται φυσικά να βάλεις το παντελόνι μέχρι τους γοφούς. Ακολούθησε τα νέα feminine σύνολα που προτείνουν οι κορυφαίοι σχεδιαστές και βάλε λίγη παραπάνω φαντασία στα looks σου, με το σορτσάκι ή το μποξεράκι σου να φαίνεται λίγο πάνω από το bottom σου.

Jacquemus-PO-S23-016.jpg

Jacquemus

McQueen-PO-S23-002.jpg

Alexander McQueen

Miu-Miu-S23-039.jpg

Miu Miu