Οδηγός αγοράς: Οι μεγαλύτερες τάσεις στα γυαλιά ηλίου που θα φορέσουμε την άνοιξη

Ναταλία Κατσακιώρη
Οδηγός αγοράς: Οι μεγαλύτερες τάσεις στα γυαλιά ηλίου που θα φορέσουμε την άνοιξη
Photo Credit: Vincenzo Grillo/launchmetrics.com/spotlight

Τα γυαλιά ηλίου είναι το απαραίτητο αξεσουάρ της άνοιξης και έχουμε τα καλύτερα ζευγάρια για σένα.

Σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, που έχουμε την τύχη να απολαμβάνουμε την ηλιοφάνεια σχεδόν όλο το χρόνο, δεν είναι δυνατόν να κυκλοφορείς χωρίς γυαλιά ηλίου. Και φυσικά οι περισσότερες έχουμε παραπάνω από ένα ζευγάρι στη συλλογή μας. Γιατί τα γυαλιά ηλίου, πέρα από την απόλυτα απαραίτητη και πρακτική πλευρά τους, έχουν αποκτήσει και έναν πολύ μεγάλο και ενεργό ρόλο και στο styling. Έχουν γίνει με λίγα λόγια αναντικατάστατη προσθήκη στο στυλ κάθε γυναίκας.

sunglasses_spring-(7).jpg

Όπως κάθε δυνατό αξεσουάρ της γκαρνταρόμπας μας έχει και τις δικές του τάσεις, έτσι και τα γυαλιά ηλίου ακολουθούν τα δικά τους trends, τα οποία καλό θα ήταν να ξέρεις φυσικά. Εξάλλου τις τελευταίες σεζόν τα γυαλιά έχουν γίνει ακόμη πιο ιδιαίτερα, ακόμη πιο edgy και ακόμη πιο bold, έχοντας τη δυνατότητα να αλλάξουν ένα ολόκληρο outfit. Επίσης, αν είσαι fan του Tik Tok θα έχεις παρατηρήσει ότι τα γυαλιά ηλίου έχουν γίνει το αγαπημένο it αξεσουάρ των Genzers.

Coachella 2023 recap: Τα καλύτερα looks από τις πρώτες μέρες του πιο πολύχρωμου bohemian φεστιβάλ

sunglasses_spring-(2).jpg

Ας ξεκινήσουμε με τα κλασικά και αγαπημένα trends των eyewears της σεζόν. Πάντα τα γυαλιά τύπου pilot θα είναι επίκαιρα, ενώ φέτος τα βλέπουμε με κάποιες luxurious λεπτομέρειες με χρυσούς και bronze σκελετούς. Επίσης, τα γυαλιά ηλίου του 2023 αγαπούν το χρώμα, το έντονο χρώμα που δεν είναι μόνο τα κλασικά κόκκινα, πράσινα και φούξια, αλλά περιλαμβάνουν και φανταστικά neon αλλά και matte μεταλλικά χρώματα, σαν αυτά που μας έδειξε ο οίκος Balenciaga. Γενικά, τα futuristic γυαλιά έχουν την τιμητική τους, το ίδιο και το mirror effect δηλαδή οι φακοί σε στυλ καθρέφτης.

sunglasses_spring-(3).jpg

Ένα από τα old school σχέδια που επιστρέφουν από τα 00s στις τάσεις των γυαλιών ηλίου για το 2023 είναι και τα γυαλιά σε στυλ μάσκα, σαν αυτά που είδαμε στη συλλογή του οίκου Alexander McQueen. Έχουμε πάντα και τις έντονες γεωμετρίες, αλλά και τους χρωματικούς συνδυασμούς, που έχουν πάρει την αίγλη του κλασικού, ενώ ένα ζευγάρι oversized μαύρα γυαλιά μπορούν να συμπληρώσουν το οποιοδήποτε look, αν το επιτρέπει το πρόσωπο σου.

Editor's choices: