Οδηγός αγοράς: 10 μαύρα φορέματα που θα φορέσουμε και την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2023

Ναταλία Κατσακιώρη
Οδηγός αγοράς: 10 μαύρα φορέματα που θα φορέσουμε και την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2023
Photo Credit: Vincenzo Grillo/launchmetrics.com/spotlight

Αν πρέπει να πάρουμε ένα και μόνο φόρεμα για το καλοκαίρι αυτό είναι το little black dress.

Breakfast at Tiffany's, Gilda, La Dolce Vita, Blue Velvet. Όλες αυτές οι ταινίες έμειναν στην ιστορία όχι για το σενάριο και το cast τους, αλλά για ένα μικρό μαύρο φόρεμα. Και δεν είναι οι μόνες. Ένα απλό μαύρο φόρεμα μπορεί να γίνει η απόλυτη φαντασίωση κάθε άνδρα και κάθε γυναίκας, όποια και αν είναι η γραμμή του. Γιατί το little black dress συμβολίζει πολλά περισσότερα από ένα απλό ρούχο. Είναι και αυτό κομμάτι της γυναικείας επανάστασης, αν σκεφτείς ότι το μαύρο χρώμα ήταν μέχρι και κάποια εποχή απογορευμένο στις γυναίκες, οι οποίες το φορούσαν μόνο σε περίπτωση πένθους. Και υπεύθυνη για άλλη μια ανατρεπτική τάση της παγκόσμιας μόδας, που έχει πάρει πλέον τη μορφή ενός κλασικού trend, είναι η Coco Chanel, η οποία εμπνεύστηκε το συγκεκιρμένο σχέδιο από τη στολή που φόραγε στο ορφανοτροφείο όπου μεγάλωσε.

black_dress-(6).jpg

Ερχόμενοι στο σήμερα, το little black dress, δηλαδή το μικρό μαύρο φόρεμα, είναι αυτό το item που δεν μπορούμε να αποχωριστούμε με τίποτα. Αν μας ρώταγε κάποιος τα τρία κομμάτια που θα έπρεπε να κρατήσουμε, αν καιγόταν η ντουλάπα μας, το ένα θα ήταν σίγουρα το μαύρο μας φόρεμα. Μιλάμε πάντα για μια αγορά επένδυση, αφού όποιο στυλ σε little black dress και αν αγοράσεις, θα έχεις άλλο ένα κλασικό φόρεμα στη συλλογή σου. Φυσικά, οι τάσεις δεν θα μπορούσαν να το αφήσουν ανεπηρρέαστο με τα μαύρα φορέματα της σεζόν να έχουν Y2K αναφορές και γραμμές που ακολουθούν το γυναικείο σώμα.

black_dress-(5).jpg

Παρόλο που έρχεται καλοκαίρι, μην θεωρήσεις το μαύρο εκτός εποχής. Τα σχέδια που θα βρεις στις συλλογές των αγαπημένων μας brands αξίζουν την προσοζή και το budget σου. Τα cut outs είναι πάντα η πιο αβίαστα sexy επιλογή. Προσωπικά έχω μεγάλη αδυναμία στα 90s σχέδια και τις λιτές γραμμές, αλλά και τις ribbed ποιότητες, γιατί με ένα έξυπνο layering μπορείς να τα αξιοποιήσεις όλο το χρόνο. Βέβαια, φέτος ξεχωρίζουν και τα statement φορέματα με όγκους και μαξιμαλιστικά μανίκια. Η επιλογή είναι δική σου!

Οδηγός αγοράς: Οι μεγαλύτερες τάσεις στα γυαλιά ηλίου που θα φορέσουμε την άνοιξη

black_dress-(2).jpg