Λευκό φόρεμα: Το hero piece του καλοκαιριού επιστρέφει ανανεωμένο

Ναταλία Κατσακιώρη
Λευκό φόρεμα: Το hero piece του καλοκαιριού επιστρέφει ανανεωμένο
Photo Credit: Sarah Treacher / launchmetrics.com/spotlight

Είναι το πιο διαχρονικό item που θα φοράς ξανά και ξανά κάθε καλοκαίρι.

Νομίζω ότι η έννοια hero piece είναι κάπως παρεξηγημένη. Και αυτό γιατί οι περισσότερες με μεγάλη ευκολία ανακηρύσσουμε ως hero piece ένα αγαπημένο ρούχο ή αξεσουάρ της συλλογής μας επειδή μας αρέσει να το φοράμε στο repeat και ταιριάζει στο στυλ μας. Το hero piece, δηλαδή τα κομμάτια «ήρωες» της ντουλάπας μας, δεν αφορούν τόσο τα αγαπημένα μας looks και τα ρούχα εκείνα που μας βοηθάνε να τα πετύχουμε, αλλά έχουν να κάνουν με την πραγματικά πρακτική πλευρά κάποιων σχεδίων, που έχουν τη μαγική ικανότητα να λειτουργούν πάντα.

Το μαύρο μπικίνι της Χριστίνας Μπόμπα έχει μια glam λεπτομέρεια που το κάνει μοναδικό

white_dress-(9).jpg

Καθώς λοιπόν μπήκαμε και επίσημα στο καλοκαίρι, ας ξεκαθαρίσουμε μαζί λίγο το τοπίο και ας μιλήσουμε για το απόλυτο φόρεμα/hero piece. Δεν είναι άλλο από το λευκό φόρεμα, που έχει τη ιδιότητα να προσαρμόζεται σε κάθε περίσταση -εκτός από τους καλοκαιρινούς γάμους- και μπορεί να μας ακολουθήσει σε κάθε μας βήμα. Αν μιλήσουμε αρχικά για την πρακτική πλευρά του, τότε όπως θα ξέρεις πολύ καλά, το λευκό είναι το πιο κατάλληλο χρώμα για τους μήνες με ήλιο και υψηλές θερμοκρασίες. Αν μάλιστα, επιλέξεις και ένα ελαφρύ, φυσικό ύφασμα, όπως για παράδειγμα το λινό, τότε θα έχεις ένα φόρεμα που δεν θα βγάλεις από πάνω σου όλη τη σεζόν.

white_dress-(2).jpg

Άσπρο φόρεμα: το πιο διαχρονικό item και πώς θα το φορέσουμε αυτό το καλοκαίρι.

Αρχικά, να πούμε ότι το λευκό είναι ένα χρώμα που μπορεί να φορεθεί από όλες τις ηλικίες και έχει την ιδιότητα να κάνει τα πάντα να φαίνονται πιο κομψά και elegant. Είναι, λοιπόν, στο χέρι μας να επιλέξουμε το κατάλληλο item με βάση τις τάσεις της σεζόν. Σίγουρα το λινό και τα 100% βαμβακερά υφάσματα ή οι κιπούρ δαντέλες είναι η κλασική επιλογή, που αξίζει την προσοχή μας. Αυτού του είδους τα φορέματα είναι θηλυκά και ρομαντικά μαζί και φοριούνται εύκολα στο γραφείο με ένα ζευγάρι sneakers ή mules, αλλά και το βράδυ με strappy πέδιλα ή flat σανδάλια.

white_dress-(3).jpg

Ωστόσο, για το 2023 τόλμησε να επενδύσεις σε ένα λευκό φόρεμα από ενημερωμένο crochet πλεκτό ή fishnet ύφασμα. Οι διαφάνειες είναι άλλη μια φανταστική και πιο edgy επιλογή, που ταιριάζει τέλεια σε ένα minimal, maxi λευκό φόρεμα. Τόλμησε κάτι διαφορετικό ακόμη και αν πρόκειται για ένα διαχρονικό σχέδιο, όπως το άσπρο φόρεμα.